Postup u Priorixu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
21.1.13 14:39
@Nadji píše:
@JaninkaKelt Ahoj, hodně jsem si ohledně tohoto očkování zjišťovala, dost se doporučuje počkat po druhém roce. Kvůli vyvinutí mozku a uzavření určité membrány v mozku (hemato..cosi, nejsem schopná si to pamatovat :oops: ). Lépe to pak organismus snáší. Jde o živou vakcínu. Vyhláška neudává horní hranici očkování, není kam spěchat :) Kvůli školce budeme očkovat asi ve 28 měsících, jinak bych počkala před pubertou. Přečti si příbalový leták, najdi si info o nemocích a pak se ti bude líp rozhodovat :)

Já taky zatím čekám, ale ne kvůli vývinu mozku, malá má 26m, chtěla jsem jít minulý týden na priorix, ale byla nemocná :roll: takže uvidíme v únoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
21.1.13 14:40

@Lama Lama To už je rok, co jsem tohle studovala, ale pokusím se, když tak pošlu SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
21.1.13 15:25

Ahoj maminky :mavam: taky přemýšlím jestli nechat malou naočkovat při 18.měsíční prohlídce nebo až ve 2 letech :( Vůbec se na to netěšim mám z tohoto očka velké obavy 8o Při předchozím očkování Hexa + Synflorix to bylo jednou bez teploty pak zase s teplotou. Při poslední Hexe měla teplotu a v noci i zvracela což před tím nikdy nebylo :nevim: A poslední Synflorix byl OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
21.1.13 16:27

Malou jsem nechala ockovat Priorixem v 15 mesicich. Probehlo to bez reakce. Doufam, ze tomu bude tak i priste…

• Citovat
  • Upravit
3089
21.1.13 23:07

Nechala jsem v 15 měsících, absolutně bez reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
21.1.13 23:18

18m bez reakce

• Citovat
  • Upravit
21.1.13 23:27

Já si nejsem jistá, jestli nepíšu bláboly, ale zdá se mi, žejsem někde četla, že pokud se Priorix očkuje až po třetím roce, tak už jej není třeba přeočkovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
21.1.13 23:39

Taky teď řeším Priorix, syn má 19měs., očkování jsem posunula až po 2.roce. Dr.na to reagovala v pohodě, jen jsem musela podepsat v kartě papír, že se očkování přesouvá na žádost matky.

Přeočkování má ČR jako jediná tak brzy, i na Slovensku je to až za 10let. Ptala jsem se Dr. proč to tak máme a odpověď zněla, že je to pro jistotu, kdyby si tělo po první dávce nevytvořilo protilátky… Takže s 2.dávkou fakt spěchat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lexia
26.3.13 12:04

Hezká diskuze, moc hezká…
my teď řešíme opačný problém - malou jsme nechali Priorixem Tetra očkovat v 18 měsících a přeočkování dle očkovacího schématu mělo být v lednu. Jenže očkovací látka od té doby v ČR není dostupná. Zatím máme časovou rezervu, ale už se krátí tak řešíme se zdravotní pojišťovnou i dodavatelem… takže uvažovat můžete jak chcete, můžete se zaobírat potenciálními teoretickými velkými riziky očkování nebo i jen jednodenní teplotou a podobnými drobnostmi, ale pokud neseženete očkovací látku tak s tím nic nenaděláte..
Na komplikace po této ani po dalších očkovacích látkách v posledních 4 letech si ani u jednoho dítěte nepamatuji (tedy asi jednou trochu zvýšená teplota, ani nevím po které vakcíně, prostě drobnost) - na rozdíl od mé mámy, která si velmi přesně pamatuje komplikace a obtížné léčení u zarděnek, spalniček i planých neštovic, kterými jsme oba s bráchou prošli před víc než 30 roky… o neplodnosti příbuzného, který si jednou z těchto nemocí prošel v pubertě prošel, a z toho vyplývající nepříznivé rodinné konstelaci ani nemluvě. Samozřejmě můžete jít cestou rizika, ale poté, co jsme o plod následkem prodělané podobně rizikové infekce přisli, tohle opravdu nemohu doporučit.

Jinak ke všem dohadům kdy a jak očkovat a přeočkovávat - přesné očkovací schéma Priorixu i Priorix Tetra je na příbalovém letáku těchto vakcín, který snadno najdete na netu.

• Citovat
  • Upravit
1469
26.3.13 12:27
@lexia píše:
Hezká diskuze, moc hezká…
my teď řešíme opačný problém - malou jsme nechali Priorixem Tetra očkovat v 18 měsících a přeočkování dle očkovacího schématu mělo být v lednu. Jenže očkovací látka od té doby v ČR není dostupná. Zatím máme časovou rezervu, ale už se krátí tak řešíme se zdravotní pojišťovnou i dodavatelem… takže uvažovat můžete jak chcete, můžete se zaobírat potenciálními teoretickými velkými riziky očkování nebo i jen jednodenní teplotou a podobnými drobnostmi, ale pokud neseženete očkovací látku tak s tím nic nenaděláte..
Na komplikace po této ani po dalších očkovacích látkách v posledních 4 letech si ani u jednoho dítěte nepamatuji (tedy asi jednou trochu zvýšená teplota, ani nevím po které vakcíně, prostě drobnost) - na rozdíl od mé mámy, která si velmi přesně pamatuje komplikace a obtížné léčení u zarděnek, spalniček i planých neštovic, kterými jsme oba s bráchou prošli před víc než 30 roky… o neplodnosti příbuzného, který si jednou z těchto nemocí prošel v pubertě prošel, a z toho vyplývající nepříznivé rodinné konstelaci ani nemluvě. Samozřejmě můžete jít cestou rizika, ale poté, co jsme o plod následkem prodělané podobně rizikové infekce přisli, tohle opravdu nemohu doporučit.Jinak ke všem dohadům kdy a jak očkovat a přeočkovávat - přesné očkovací schéma Priorixu i Priorix Tetra je na příbalovém letáku těchto vakcín, který snadno najdete na netu.

Já byla s malou před 14 dny na 18.měsíční prohlídce a Mudra. mě Priorix Tetra nabízela, takže u nás dostupný je. Zatím jsem malou očkovat nenechala a Mudra říklal, že má vakcínu Tetra u sebe pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená
26.3.13 13:22

Mladší dcera má 2,5 roku a ještě není očkovaná vakcínou MMR. Starší dcera byla očkována v 16 měs. a po pár dnech nás záchranka odvážela do nemocnice s febr. křečemi, což je taky jeden z vedl. příznaků vakcíny. Já byla tenkrát hloupá a nezjištovala jsem si vedl. příznaky této vakcíny a věřila jsem doktorce, která mi tvrdila, že malá může mít po této vakcíně max. zvýšenou teplotu a to není taky tak časté. V nemocnici se mě ptali, jestli byla dcera někdy v poslední době očkována a já si to tekrát ani po této otázce nespojila. Doktorka, jak jsem se dozvěděla, nikde tyto křeče nehlásila, i když měla, takže já moc těm statistikám nevěřím. Tenkrát mě v nemocnici strašili, že nemůžou zaručit, že malá nebude mít po těchto křečech nějaké následky. Zažila jsem si strachu dost a druhou dceru tomuto rozhodně nevystavím a očkovat budeme někdy až před 3 rokem

• Citovat
  • Upravit
6095
27.5.13 13:57

Taky ted resim tento problem… Kubikovi bude 21m a ockovat ho chci az po 2. roce, doktorka se na odklad taky moc netvarila, ale malej byl nemocnej, tak se to posunulo samo.. ted ho nechavam zase aspon 3 tydny vklidu aby byl uplne fit, pak mame svatbu, odjezd na dovolenou a to nechci ocko riskovat.. takze to chci dat az pak.. pri vedl. priznacich teto vakciny me fakt vse desi:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
19.11.13 22:22

Zdravím,
Dnes jsme byli na roční prohlídce a doktorka nás objednala na očkování priorixem už v lednu to bude mít syn 14m a dva dny, na můj dotaz jestli to lze očkovat později řekla že ne :zed: a já nevím co mám dělat…kdybych našla nějakou rozumnou publikaci kde bych se měla o co opřít abych ji zdělila důvod proč to odložit byla bych ráda kdybyste mi hodily nějaký tip, odkaz…nemůžu se přece odvolávat na emimino :oops: později to očkování pry snáší dítě líp proto bych ti chtěla posunout…děkuji za všechny názory a postřehy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
19.11.13 22:25

@kitty77 tak v lednu brnknout dr, ze mate rymu ;-) ja bych neresila publikace. proste 15m je dolni hranice, chci odlozit po 2.roce a hotovo.. pak se uvidi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
19.11.13 22:29

@xreni to mě taky napadlo ale to by se odložilo o týden to mi nic nedá…údajně na to nejsou moc dobré reakce organizmu proto jsem to chtěla posunout a někde jsem četla že očkování později stačí jen jedna dávka bez přeočkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek