Postup u Priorixu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
21.12.13 19:51

@posibilities
Podle dostupnych udaju by to vadit nemelo, nicmene klidne odloz, o tech par tydnu se to opravdu nezblazni.
Vyse uvedene neplati pro priorix tetra, u tehotnych vnimavych k VZV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
21.12.13 20:03

@BellinkaX děkuji! já to nechci ani z toho důvodu, aby reakce u dcerky nepřišly zrovna když budu rodit. S doktorkou se domluvím a odložíme to ;)

• Citovat
  • Upravit
6095
24.12.13 09:07

Tak holky, Kubika mi nakonec dr. naockovala (byla jsem 26 tt). Kubovi se dostavila reakce 12. den, mel 4 dny teploty (kolem 38, jednou jsem jen srazela, kdy se to blizilo 39 a byl mimo), jinak dostal rymu a trochu kasel, to pry muze byt taky k tomu.. nudle se nam teda furt drzi a je to 14 dni od ockovani…

Snad uz zadny reakce nebudou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
18.3.15 09:09

Ahoj maminky, diskuze je uz starsi, tak nejak jsem j procetla, ale ctela bych se ujistit-syn mel prvni davku priorixu v necelych dvou letech, myslim, ze zadnou velkou reakci nemel. Druhou davku zaim nedostal, byla jsem mezitim tehotna, tak dr rikala, ze to nechame az se narodi mimco, no a dosud jsme jeste druhou davku nedali, malymi je ted skoro 3,5. Spis zvazuju, ze bych mu tu druhou davku nedala vubec, ale ted necim, zda to jde nebo se ta drzha davka musi dat a pokud musi, tak do kolika let ji musime nechat naockovat. Predem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.3.15 14:37
@jahodkaa píše:
Ahoj maminky, diskuze je uz starsi, tak nejak jsem j procetla, ale ctela bych se ujistit-syn mel prvni davku priorixu v necelych dvou letech, myslim, ze zadnou velkou reakci nemel. Druhou davku zaim nedostal, byla jsem mezitim tehotna, tak dr rikala, ze to nechame az se narodi mimco, no a dosud jsme jeste druhou davku nedali, malymi je ted skoro 3,5. Spis zvazuju, ze bych mu tu druhou davku nedala vubec, ale ted necim, zda to jde nebo se ta drzha davka musi dat a pokud musi, tak do kolika let ji musime nechat naockovat. Predem dekuji

Od příštího roku má platit upravený očkovací kalendář - a druhá dávka se bude dávat až v sedmi letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
18.3.15 21:49

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20820
10.4.15 16:29

Zdravím,

ráda bych vás upozornila na chystaný úterní živý chat s dětskou lékařkou, odbornicí na téma dětská imunologie a alergologie.

Pokládat své otázky na alergie, vakcíny a očkování můžete už nyní. Paní doktorka Zuzana Vančíková je pak všechny zodpoví v úterý 14. dubna od 9:00 do 12:30.

Hezký víkend všem,
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
5.10.15 11:53

Ahoj, oživuji a prosím o radu. Dcera loni v 16m šla na Priorix, poté kolotoč cca 3 měsíců nemocí (5.nemoc, 2× zápal plic a pak rýmy), ale hlavně se jí objevily zvětšené uzliny/bouličky vzadu dál za uchem, na krku. Vpravo docela velká boule, až se nás lidi ptali, co to je. Pak jsem našla i menší vpravo. Teď po roce má uzliny pořád zvětšené, ta pravá se mi zdá menší a vlevo to nejde skoro vidět, ale pořád tam jsou:-( několikrát jsem žádala pediatričku o vyšetření, ale i se sestrou se mi vysmály, že to moc řeším a u malých dětí je to normální i několik let. V příbaláku se v nežád. účincích píše „otok žláz na krku“ (naštěstí nepozoruju v podpaží ani v tříslech), ale Mudr. to vůbec nedala do souvislosti s očkováním, to jsem se dopátrala sama a taky vím, že to může být reakce imunitního systému. Když měla ty zápaly plic, dostála fakt driáky, což se možná na uzlinách taky projevilo.
Teď od jara docela bez nemocí, občas rýmy, teploty, ale naštěstí nic vážného, takže jsem po tom kolotoči cca 3 měsíců u Mudr. od té doby do té její narvané ordinace nešla a spíš menší virozy léčila doma.
Teď má dcera 2r4m a já se bojím, jestli by neměla už jít na 2.dávku Priorixu, aby nebyl mezi dávkami velký rozestup a nebylo pak nutné znovu přeočkovávat. Ale 1) se bojím, že se jí ty uzliny zase mnohem zvětší (už teď zvětšené možná poukazují na to, že v těle není vše ok nebo se úplně s očkováním nepopasovala) a 2) teď na podzim jsou nemoci na každém kroku, navíc chodíme do různých kroužků atd. a bojím se, že po vakcíně zase budeme 3 měsíce bojovat s chorobama. Bylo to fakt šílené.
Otázka: jaké jsou nutné rozestupy mezi dávkama - jsou-li nějaké? Našla jsem, že při očko v 15m je přeočkování nejdříve 6-10m, tzn. 21-25m, dcera má teď 28m. Nenašla jsem horní hranici přeočkování - takže to je jedno, hlavně ať to stihneme do školky? Tady občas píšete, že i 1.dávku dáváte později - v tom jsem bohužel poslechla doktorku, která chtěla mít proočkováno.. Dcera půjde do školky nejdřív v září 2016.
A ještě by mě zajímalo, jak je to s očkováním dětí v případě, že je matka znovu těhotná - jestli se raději čeká po porodu..
Předem díky za názory a rady. Bohužel s pediatričkou se o očkování moc bavit nelze, je ze staré školy a má dojem, že co řekne doktor je svaté a dnešní matky se až moc ptají a zajímají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.10.15 12:21

@kittysha Od příštího roku by mělo podle změny vyhlášky přeočkování být až nějak kolem 6. roku věku, tudíž by neměl být problém ani s potvrzením pro školku. Mladší ještě přeočkován není a do školky normálně od letoška chodí. Doktorce jsem se odkázala na tu očekávanou změnu a neměla s tím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 12:34

@kittysha proc jsi nesla na orl s těmi uzlinami? 8o Tam nepotřebuješ žádanku ani nic takoveho a udělají sono. Každopádně můj syn nemel na první davku reakci a na druhou mel, mimo jiné zvetsene uzliny. Ale on měl reakci, kdy zvetsene uzliny byly jen jedním z nekolika příznaků, což u vás evidentne není, ale dokud by se mi na dite nepodíval odborník, tak bych neočkovala v žádném případe

• Citovat
  • Upravit
4367
5.10.15 12:35

@kittysha To, co prodělala dcera, mohli být nežádoucí účinky vakcíny-zvlášť pokud jsou uvedené v příbalovém letáku :zed: Laxnost některých pediatrů mi otvírá rybičku v kapse :pocitac:
Můžete sama napsat na SÚKL a popsat nežádoucí účinky. Priorix obsahuje vakcínu proti příušnicím a hádám, že uzliny by mohli být k ní. A není to normální stav. Normální stav je zdravé dítě.
Druhou dávku nemusíte dávat vůbec. Dnes je DOPORUČENO v ČR přeočkovat po cca 12 měsících, od ledna vstoupí v platnost nová vyhláška, kdy je druhá dávka posunuta na 7. rok a např. na Slovensku se standardně očkuje druhá dávka v 10-11. letech a žádnou epidemii tam také nemají.
Poslední slovo máte Vy, jako rodič. Nikdo Vás nemůže k očkování donutit. Trvejte na zapsání reakce do karty - vím, že je to boj, ale lékařka je povinna to udělat a pokud ne, může jí hrozit pokuta. A další očkování - zkuste si vyhledat informace. Nejvíc jsou vidět reklamy a propagace očka a po těch relevantních musí člověk opravdu pátrat. Pokud byste chtěla, napište mi SZ a pošlu Vám odkaz na skupinu rodičů, která se tímto zabývá. A věřte, že Vaše dcerka dopadla ještě relativně dobře.
Držím pěsti, ať vše dobře dopadne :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.10.15 10:58

@kittysha Žádný předepsaný rozestup snad není. I v příbalu Priorixu je, že druhá dávka se dá očkovat až po 7 letech, což by od ledna 2016 mělo platit i ve vyhlášce (ovšem nevím, jak to aktuálně vypadá). Starší dítko jsem měla očkované prvním Priorixem ve 2 letech, druhou dávku dodnes nemá (má 4 roky a 3 měsíce). Mladší dítě jde na první Priorix v pátek (má 2 roky a 2 měsíce), na druhou se rozhodně cpát taky nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek