Postup u Priorixu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
26.11.13 17:34

@Cosmic, ono jde taky o to, že třeba zarděnky jsou pro plod velmi rizikové, neštovice jsou pro plod nebezpečné před porodem…pokud jsi neštovice a nemoci z MMR měla, tak se není důvod děsit…ale já jsem třeba na zarděnky očkovaná před cca 24-mi lety a teda ruku do ohně bych za protilátky nedala (myslím, že jich mám 0,0prd). Takže MMR bych nedovolila očkovat, pokud bych byla těhotná, protože bych se bála toho teoretického rizika :nevim:, neštovice jsem měla a vůbec bych se nebála (mluvím v souvislosti s těhotenstvím, obě mé děti neštovice prodělaly).
Jen je prostě nelogické, aby se jedna nemoc přenést mohla a druhá ne :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
26.11.13 20:04

@MarieP jj ja souhlasim, cim vic se clovek po tom pidi, tim vic by se nenechal ockovat, resp. nenechal ockovat prcka, ale prave otazka, neni to rizikovy pak, kdyz mas doma novorozence? To mi prijde taky riziko.. a otazka do kdy je to riziko, nez bude diteti kolik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
26.11.13 20:07

@MarieP ted jsem k tem zardenkam nasla toto:

Zarděnky v těhotenství

Onemocnění zarděnkami v těhotenství může způsobit u dítěte tzv. vrozený zarděnkový syndrom, který může v nejhorším případě vést až k potratu nebo k úmrtí dítěte v děloze. Při nákaze v prvním trimestru je velká pravděpodobnost vzniku vývojových vad postihujících sluch, zrak, srdce a nervovou soustavu. Pravděpodobnost vzniku vrozeného zarděnkového syndromu u dítěte záleží na tom, v jaké fázi těhotenství se těhotná žena zarděnkami nakazila. Pokud k onemocnění dojde v 1. trimestru, pak je pravděpodobnost vzniku vrozeného zarděnkového syndromu až 85 %, při onemocnění mezi 13. a 16. týdnem těhotenství je to zhruba 50 %, poté se pravděpodobnost onemocnění rychle snižuje. Onemocnění po 20. týdnu těhotenství už není považováno za rizikové…

takze co si myslet, proste co zdroj, to nazor:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
26.11.13 20:11

Jinak ted dost hledam na netu a vetsinou se teda setkavam s nazory, ze je dulezity neockovat tehotnou, ale ze kontakt s nekym, kdo je ockovan, by nemel byt problem.. napr.

MUDr. Slezák odpovídá 28.05.12

Dobrý den, ženám se nedoporučuje otěhotnět 3 měsíce po očkování, protože by vakcinační kmen mohl představovat teoretické riziko poškození plodu. To platí pouze, pokud je žena sama očkována. Pouhý kontakt s jinou, očkovanou osobou toto riziko nepředstavuje…

ale ja to nehajim, taky nevim, nechci nic riskovat a ohrozovat miminko, to je jasny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 22:03

No a pak se dozvíte, že ta příušnicová vakcína stejně není moc účinná, takže když si naočkujete chlapečka v v roce a půl, tak vám nikdo nezaručí, že ty příušnice nedostane právě v nebezpečné pubertě či dospělosti. spalničky, že už v podstatě nejsou, proč očkovat neštovice, to fakt nevím a zarděnky jsou blbý, ale vlastně neznám nikoho, kdo by je někdy měl. Takže otázka je, jestli je vlstně třeba je ještě očkovat. A tu vyvstává otázka- proč se u nás očkují batolata, pak ještě přeočkovávají a pak je jim to stejně v kritickém věku k ničemu - proč neočkovat až před pubertou, jako na Slovensku, jen jednou, abychom si tedy zajistily vnoučata od synů. A další věc - v mém dětství jsem všichni příušnice, stejně jako neštovice a spalničky prodělali - rpoč se teď musí očkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
27.11.13 06:27

Slysela jsem, ze je mozny si udelat po prvni davce test na protilatky a druhou davku pry vetsina ani nepotrebuje.. tak toho chci rozhodne pak vyuzit.. kazdopadne mi MMR odkladame uz skoro rok a zatim to vypada, ze malej pujde nejdriv po novem roce ke konci meho tehotenstvi nebo pak az se narodi miminko, musim jeste vyzjistit pro a proti ockovat tesne pred porodem a po..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
27.11.13 06:27

@Šílená Sonja ty jo, ja jsi dobra, ze si pamatujes, jaky nemoci jsi mela, ja vim, ze jsem mela nestovice, ale jestli spalnicky to nevim, ale spis myslim, ze jsem asi byla jen ockovana..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.11.13 13:42
@MarieP píše:
@Cosmic, ono jde taky o to, že třeba zarděnky jsou pro plod velmi rizikové, neštovice jsou pro plod nebezpečné před porodem…pokud jsi neštovice a nemoci z MMR měla, tak se není důvod děsit…ale já jsem třeba na zarděnky očkovaná před cca 24-mi lety a teda ruku do ohně bych za protilátky nedala (myslím, že jich mám 0,0prd). Takže MMR bych nedovolila očkovat, pokud bych byla těhotná, protože bych se bála toho teoretického rizika :nevim:, neštovice jsem měla a vůbec bych se nebála (mluvím v souvislosti s těhotenstvím, obě mé děti neštovice prodělaly).
Jen je prostě nelogické, aby se jedna nemoc přenést mohla a druhá ne :nevim:.

Tak nevím, jak je to teď, ale mě snad dělali protilátky proti zarděnkám v začátku těhotenství. Měla jsem to pak na těhotenské průkazce, snad si to pamatuju dobře. Jinak já je tedy prodělala jako dítě, takže jsem byla v poho. Tohle je taky do budoucna děs, jak naše děti, které budou očkované a neprodělají ty nemoci se stejně budou třást, aby pak třeba v těhotenství je nedostaly a tak. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
27.11.13 13:45
@Cosmic píše:
@MarieP ted jsem k tem zardenkam nasla toto:Onemocnění zarděnkami v těhotenství může způsobit u dítěte tzv. vrozený zarděnkový syndrom, který může v nejhorším případě vést až k potratu nebo k úmrtí dítěte v děloze.

K tomu ovšem může dojít pouze pokud se těhotná setká se zarděnkovým virem poprvé v životě až v těhotenství. Jsem „stará jak Metuzalém“, takže proti zarděnkám neočkovaná - a pamatuji si na epidemii zarděnek na střední škole, kdy je chytly snad všechny spolužačky, které je ještě neměly. Onemocnění zcela bezproblémové.

Příspěvek upraven 27.11.13 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.11.13 13:48

Nás měla před dvěma lety půlka školy příšnice, všechno to byli očkované děti okolo 10 let a mezi nimy i můj očkovaný tehdy 6 letý syn, taky nějak necháp na co to očkování je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.11.13 13:49
@anickadomnik píše:
Nás měla před dvěma lety půlka školy příšnice, všechno to byli očkované děti okolo 10 let a mezi nimy i můj očkovaný tehdy 6 letý syn, taky nějak necháp na co to očkování je

No odpověz si sama. :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.11.13 13:51

Očkování je na to, aby mohl stát legálně podporovat farmafirmy. :poblion: Čili že odvádět peníze daňových poplatníků do kapes nenažraných farmafirem. :think: To je můj názor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
29.11.13 18:55

@kolozubka, já ti nevím, byla jsem těhotná 2× (2005 A 2011) a protilátky na zarděnky mi nezjišťovali ani jednou :nevim:. (dělali mi toxoplazmózu a žloutenku). Já byla očkovaná ve 12-ti letech.
@Šílená Sonja, spalničky až tak úplně bezproblémové nejsou a očkují se celkem dlouho, jsem naočkovaná jako batole. Pořád se vyskytují, tak samo i příušnice (málo ale jsou), horší je to se zarděnkami a já bych je tak pro dceru potřebovala :,(… Spalničky jsou taky jediné onemocnění, které jsem chtěla synovi kolem 4 roku (z MMR) dát, ale monovakcína není :zed:. S očkováním v pozdějším věku souhlasím. Slovensko ale také očkuje ve druhém roce života, jen přeočkování mají po 10-ti letech, každopádně je to rozhodně pochopitelnější schéma než u nás. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.11.13 19:59

@MarieP 100% to nevím, je možné, že jsem se spletla a taky je možné, že to třeba nedělají všichni doktoři. Průkazka se odevzdává, tak se nemám kam podívat. :nevim: Z dětských nemocí jsem snad měla všechny. Snad i spalničky i když máma říká, že neví, ale já si jasně vybavuju, že jsem mámě říkala, že spolužačka je v nemocnici a jak to, že já ne, když mám to samé a máma že mi říkala, že ona má spálu, ale já spalničky. Teď jsou každou chvíli spálové epidemie a do nemocnice už děti neberou, asi by se jim tam nevešly. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
21.12.13 19:38

Ahoj, vtírnu se s dotazem. Diskuzi jsem četla tak zběžně, ale nejsem si jistá. Koncem března má dcerka dostat očkování priorixem, ale já mám na začátkem dubna rodit… v tomhle případě bude nejlepší očkování odložit, že? Děkuji!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek