Postup u Priorixu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
19.11.13 22:35

Tak já bych asi do nějakých odborných diskusí nezabředala. Doktorce bych oznámila, že jsem se rozhodla očkování odložit. No a když by se mě ptala proč, tak bych řekla, že to tak cítím. Tvoje pocity zpochybnit nemůže! Nebudeš si muset nic vymýšlet. :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.11.13 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
19.11.13 22:36

@kitty77 Je to tvé dítě a nechceš očkovat tak brzo, hotovo. Co chceš doktorce dokazovat??? Pokud ale na tom trváš, tak napiš Petrášovi na vakciny.net a to jí předlož.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
19.11.13 22:40

U priorixu lze v souladu s vyhláškou odkládat. Očkováni je stanoveno od 15. mesice veku dítěte. Doporučuje se, aby aspoň 3 mesice bylo dítě naprosto zdravé, pokud prochází těžším obdobím, s ockovanim počkat. Pokud ma dítě nespecifikovatelnou napr neuro poruchu (je uplakané, hůře se projevuje, málo se vyvíjí řeč..) poruchu, odložit na později.
Toto očkováni bývá posledni kapkou, kdy se rozjedou zavažné zdravotni problémy (epilepsie, cukrovka, autismus a další autoimunitní onemocnění).
Pro přijetí do MŠ vetsinou stačí jedna dávka.
Pokud očkovat, tak s podporou vitaminu a minerálů a pak detoxikovat (joalis, kapicky Naděje..).
V lednu dodávat vyšší dávky vitaminu D. S ockovanim raději počkat na jaro leto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.11.13 22:42

Tak ja resim presne to same - nas Dr. taky objednala uz ve 14 m.,ale ja jsem odhodlana ji zavolat a zrusit to s tim, ze ji jednak jeste nebude tech 15 m. a jednak, ze jsem si o tom neco precetla a ze chci ten Priorix dat az tak kolem 2 let. Ze driv mam proste strach. Jen ten telefonat furt odkladam :) Myslela jsem si, ze se ta nase Dr. spĺetla, kdyz nas objednala tak brzo, ale jak videt, tak u nekterych je to bezna praxe, jen nechapu ten duvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
19.11.13 22:44

@kitty77 Priorix jsem malé posouvala, dostala ho až koncem října, kdy měla 26 měsíců. Doktor se na to také moc netvářil, ale utnula jsem ho tím, že dle vyhlášky je stanovena nejnižší hranice, kdy se to může očkat, ale nikoliv nejvyšší. Ve 14 měsících by to nenechala očkovat ani omylem. Tohle je nejagresivnější vakcína. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5454
19.11.13 23:04

Holky já mam holčičku nedonošenou je jí 26 m bio a 22,5 korigovaně, budem mít tetra pirorix, jenže moc nemluví, je opožděná vývojově celkově, mam to nechat na jaro nebo ještě až na později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.11.13 23:57

Doktorka kecá a normálně bych jí řekla, že jsi se rozhodla očkování odložit a hotovka. Operovala bych s tím, že je stanovena dolní hranice, nikoliv horní. Kluk měl Priorix až po druhém roce, přeočkovaný by měl být teď v listopadu, ale zatím se do toho nehrnu. Mladší je zase naopak atopik a tomu jsme úplně odsunuli hexu, naše doktorka s tím naštěstí nemá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.11.13 00:40
@kitty77 píše:
@xreni to mě taky napadlo ale to by se odložilo o týden to mi nic nedá…údajně na to nejsou moc dobré reakce organizmu proto jsem to chtěla posunout a někde jsem četla že očkování později stačí jen jedna dávka bez přeočkování?

Nehledej žádné argumenty, prostě řekni, že chceš očkovat až po druhém roce a opakuj to pořád dokola, až to dr. vezme na vědomí.
Donutit tě nemůže.
Počet dávek… každá země to má jinak, někdo má jen jednu dávku, většina zemí přeočkovává až kolem 10. roku věku. Nesouvisí to s věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
20.11.13 00:57

@kitty77 Ahoj, napíši to drsně, ale tak to vidím. Doktorka Ti lže. Očko odkládat lze. Klidně donekonečna. Neargumentuj, nediskutuj, jen důrazně oznam. O očkování rozhoduješ Ty, nikoli lékař. Ty jsi ta, která jediná má za své dítě zodpovědnost. Hlavně žádný strach :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.13 06:33

V publikaci o očkování od Petráše se dokonce píše, že děti ve dvou letech to snáší lépe, jsou tam tabulky od kdy se očkuje, je tam jasně napsané OD 15m. Stáhnout a ukázat. Je to na webu. Napiš kdyžtak SZ a můžu ti to zkusite nějak poslat, odkaz aspoň apod. Já tu publikaci dostala přímo od dětské doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
20.11.13 07:11
@Lucie_Sx píše:
Nehledej žádné argumenty, prostě řekni, že chceš očkovat až po druhém roce a opakuj to pořád dokola, až to dr. vezme na vědomí.
Donutit tě nemůže.
Počet dávek… každá země to má jinak, někdo má jen jednu dávku, většina zemí přeočkovává až kolem 10. roku věku. Nesouvisí to s věkem.

Souhlas, žádné velké diskuze, doktorka v nich bude mít vždy navrch, ale je to tvoje dítě a tvoje zodpovědnost. Já se připravovala na boj a doktorka mi řekla, že ok, ať promyslím kdy teda budeme očkovat a nechala si podepsat papír, že posunutí očkování je z mé vůle, prý kvůli pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
20.11.13 07:13

Holky, ja mam syna 2 roky a jeste ockovanej nebyl, furt nas ted trapi nudle nebo neco a kdyz je 14 dni zdravej a mame jit, zase onemocni, ted ho doktorka nechce ockovat kvuli me, protoze jsem tehu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
20.11.13 07:13

Zároveň mám dotaz, nevíte po jaké době se dá udělat test na protilátky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
20.11.13 07:18

@Cosmic Seš těhotná? Gratuluju!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.11.13 07:24

Stačí si přečíst příbalový leták, tam je to napsané, kdy se může očkovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek