Posun večerního ukládání 2měsíčního miminka

3672
19.3.16 20:35

Posun večerního ukládání 2 měsíčního miminka

Zdravím všechny! Bohužel jsem i přes hledání nenašla nikde podobné téma. Byl by tu někdo, kdo by mi poradil?
Mám dvouměsíčního chlapečka, který je kojen, ale zároveň dokrmován umělým mlékem. Dokrmování řeším suplementorem. I když jsem udělala všchno možné pro plné kojení, včetně pomoci od laktační poradkyně, nepodařilo se, ale aspoň takhle si kojení udržujeme. Díky umělému mléku v dokrmu ale dodržujeme mezeru 3 hodin mezi krmeními. Krmení má plus minus v podobné hodiny každý den 2:30-6-9-12-15-18-21. Toníka jsem doteď koupala před tou 21.hodinou, potom nakojila a usíná před 22.hodinou. Poslední dny ale když ho ještě večer uspávám kolem půl osmé, tak usíná kolem 20.h a párkrát mu podávám dudlíka a pak už spí tvrdě. To ještě ale není v postýlce, ale s námi v kolíbce v obýváku. Přijde mi, že ho pak na koupání před tou 21.h budím už z tvrdého spánku a že by mu i vyhovovalo ukládání k nočnímu spaní kolem té 20.hodiny. Jak to ale udělat s krmením? Zkracovat intervaly přes den se mi nechce, protože mezi krmeními docela dost blinká a vzhůru vydrží cca hodinu a půl, takže i kdybych přes den posunula krmení o hodinu dřív, tak do 20h zase nevydrží.
Už jsem přemýšlela, jestli to večerní krmení mu holt nedám už za dvě hodiny místo za tři, ale bojím se, že se stejně moc nenají a akorát mi to vyblinká a bude ho bolet bříško.
Co myslíte :)? Děkuju moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
levante
19.3.16 20:42

Koupani kolem 21h??? 8o proč proboha? Proč ho budit? Dala bych ho spinkat kolem te osmé a mlíčko dala až by se vzbudil. Malej se li takhle budil kolem 12 a pak kolem 3. Dneska už bojím jen kolem 2 a ve 12 už ne…nechápu, proč mu nedat najíst, když chce. Proč se řídis hodinkami? Miminko není stroj proboha. Dávám mu najíst, když chce ne podle ručiček na ciferníku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27723
19.3.16 20:43

@murka.h nech ho spát jestli prospívá tak si s tím nelam hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
levante
19.3.16 20:44

Jinak 2mesicni miminko by mělo určitě jít spát dřív než ve 22hod… A je jedno, kolik krmení má za sebou, jestli 5 nebo 6. Každé miminko je jiné a každé miminko má jiné potřeby. Můj syn 6m taky jednou jí, pak zas neji… :think:

• Citovat
  • Upravit
37144
19.3.16 20:48

Já malýho krmim jak chce, když má hlad dostane mlíko nehledě na to jestli uplynuly 2 nebo 4 hodiny, koupeme kolem půl 9, pak dostane poslední lahvičku mlíka a usne, tak to praktikuju od narození…je fajn mít nějaký řád, ale dodržovat to přesně na minutu, budit ho kůli tomu je blbost… když se večer nají mín tak se pak vzbudí v noci no, to neni takovej problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
19.3.16 20:48

Určitě koupejte dřív, tohle je hrozně pozdě. Koj na požádání, nemusíš přece dávat pokaždé UM, ale nakojit můžeš klidně co hodinu. Když budeš kojit na požádání, třeba se nakonec rozkojíš naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.3.16 20:50

Souhlasim neridit se striktne hodinami ale miminem. Ale kdyz chces radu…pises ze ho v pul osme uspavas a v osm usne…tak bych ho nruspala, pred osmou vykoupala a pak nakrmila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3672
19.3.16 20:50

On zpočátku hodně zhubnul a proto jsme najeli na určitou pravidelnost, proto ty tříhodinové intervaly přes den a v noci jsem ho budila, teď už ne. V noci se na krmení budí sám. Někdy je to ve 2:30, někdy ve 3:30, ale kolem té 3.h to je. A koupání ve 21h…on míval ty večery hodně ubrečené, až právě v poslední době se to uklidnilo, jinak mi do těch 21h nespal. Proto se to teď snažím změnit a lépe se samozřejmě uspává dítě čerstvě narkmené než to, které jedlo před dvěma hodinama. Ale máte pravdu, že asi jiné řešení moc nebude než ho dát prostě spát kolem té 20.h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3672
19.3.16 20:54
@Tsambika píše:
Určitě koupejte dřív, tohle je hrozně pozdě. Koj na požádání, nemusíš přece dávat pokaždé UM, ale nakojit můžeš klidně co hodinu. Když budeš kojit na požádání, třeba se nakonec rozkojíš naplno.

To jsem právě dělala. Kojila jsem co hodinu, v noci tak co hodinu a půl. Odsávala jsem i naprázdno. Laktační poradkyně nám zkontrolovala techniku a poradila i jinou samopřisávací polohu. Kojící čaje, homeopatika…a i přes to všechno malý hubnul. U každého kojení se strašně vztekal a opakovaně pořád přisával, odsával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3672
19.3.16 20:56
@Kriss Tina píše:
Já malýho krmim jak chce, když má hlad dostane mlíko nehledě na to jestli uplynuly 2 nebo 4 hodiny, koupeme kolem půl 9, pak dostane poslední lahvičku mlíka a usne, tak to praktikuju od narození…je fajn mít nějaký řád, ale dodržovat to přesně na minutu, budit ho kůli tomu je blbost… když se večer nají mín tak se pak vzbudí v noci no, to neni takovej problém.

Mě se taky nelíbí ho budit, protože je vidět, že začíná mít noc. Jen dodržuju ten interval 3 hodin u UM kvůli ledvinám, co tak vím. Navíc se to změnilo až v posledních pár dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3672
19.3.16 20:56

Děkuju všem za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
19.3.16 21:04

Je normalni, ze si jeste sam meni rezim… mi jednu dobu koupali kolem desaty, pac se dycky tak na hodinu vzbudila, tak nam to akorat vyslo, predtim vecer usinala mezii 6-8 tak tam jsme se hur trefovali, ale jak ji to zaclo vadit, tak jsme zmenili program podle ni…takze jak pusou holky, zacla bych koupat driv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.3.16 21:05

@murka.h Ho vykoupej v sedm, před osmou dej mliko a nech ho spat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
19.3.16 21:07

@murka.h a tak kojíš a dokrmuješ, nebo jenom dokrmuješ? Pokud stále i kojíš, tak koj dál jak si řekne a zapomeň na intervaly. U Um nějaké pauzy drž, ale né zas tak striktně, ty přece taky nemáš hlad co tři hodiny, někdy to máš tak a jindy zas jinak. Když mu dáš co tří hodiny, tak je hladový jak ďas, hltá, přepije se, pak ti ublinkává a ještě k tomu je tu bolení bříška z hltání. U ublinkávání se naopak doporučuje krmit častěji a po menších dávkách. Taky jsem tápala, pořád jsem chtěla zavádět nějaký režim, dodržovat to či ono, ale on si nakonec vždycky řekl sám a i režim si postupně zavedl sám, jen mi chvíli trvalo pochopit, co to dítě vlastně chce. Musíš se v něm naučit číst. Každopádně ho ale netrap pozdním koupáním a prso mu dej kdykoli bude chtít. Neboj, všechno se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.3.16 21:11

Malý chodil spát asi do 3měsíců v 22/23hod a koupala jsem taky pozdě. Mě to bylo jedno, řídila jsem se podle něj. A pak si sám zkracoval, a teď v 7měsících v 21h plus mínus spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová