Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mocca nj, jenže dvě bych neutahla, dcera musi do státní, syn bude mít jen dva, pochybuje, že bude umět chodit bez pliny apod.
@MarieOVMUC Jasně, psala jsem zkušenost, co mám. Ke státní musí poradit někdo, kdo už si tím prošel.
Proč jste vlastně MMR odkládali nebo proč nedali? Můj syn má potrav. alergie, kvůli kterým dala odklad přímo dr.
@mocca malá ma 22 mesicu a ma dostat teď na jaře. Já to nechci moc rozebírat, nejradši bych dala až za rok.
@MarieOVMUC záleží na lékaři, někdy stačí dát jednu dávku těsně před školkou - přineseš přihlášku, slíbíš, že dorazíte před nástupem, on napíše rozočkováno a to školkám stačí. Možná jsou i takoví osvícenci, co ti potrvrdí přihlášku i bez MMR. Školce stačí to razítko, dál po tom nepátrá, takže fakt záleží na doktorovi.
Ahoj holky,
uz jsem tady delší dobu nebyla a nečetla všechny příspěvky. Chtela jsem vam jen rict, ze vakcína MMR se da zcela legalne a podle zákona odkládat do aleluja…a doktori to moc dobře vedi…
Na zapisu do MS jsme byli, doktorka nam napsala do kolonky ockovani, ze vakcinu MMR matka odklada a jinak celkovy zdravotni stav „zdravy“. Pani reditelka uz o problematice vedela(nebyla jsem zrejme první maminka, která odklada ockovani MMR) a dite mi prijala.
Tady jsem nasla zajímave cteni…
Ahoj, tak na nás minulý týden naprosto šíleně, taky jsme šli jenom pro razítko na přihlášku do školky, vyjela dětská sestra, že tu druhou dávku MMR ještě taky nemáme a měli jsme na ni jít už v únoru, po půli roce od té první. Naprosto nepřipouštěla žádnou diskusi, ani reálné argumenty, že malá má ob týden pořád silnou rýmu nebo z jeslí nějaký moribundus s horečkami. Doktorka to tak nehrotila, zná nás a ví, že obstrukce s očkováním běžně neděláme, jen ta sestra byla agitátorka a nepříjemná, až hrůza. Razítko do školy normálka máme. Očkování MMR nehoním a nechám ho nejdříve, navzdory tomu chování sestry tam u pediatra, až na léto. Oni, to prostě zkoušejí. Nejvíc mě ta sestra dorazila, když prohlašovala, že rýma u toho očkování nevadí. To už mi přišlo, že rozum nechala doma. Nikdy bych s rýmou na očkování tedy nešla. Druhá dávka MMR mě časově nechává klidnou, ten sajrajt ale už moc ne.
@moni1111 uvazuju, ale musela bych s dvouletým a novorozenym jezdit 16 km autobusem.. Mimochodem nevím jestli jsem to tu už nepsala, ale dr. nás nahlásila na socialku ![]()
@Tamtama Ja mam pocit, ze to nesmí udelat…je to poruseni lékařského tajemstvi… Ma pravo dat zpravu na Hygienu, ale na sociálku se hlasi ve vaznych pripadech celkoveho zanedbani pece o dítě…
Klidne bych jezdila i 100km, ale svoje dite bych u tehle pani doktorky urcite nenechávala… A takovy postup a pristup bych si urcite nenechala libit…
A odkud jsi?
@Tamtama Zkus si precist druhy odstavec http://www. ferovanemocnice. cz/…ih-2656.html
16 km není zadna dalka…:-). Pokud tedy nenavstevujes MUDr kazdy druhy den, coz pochybuju:-D. Preju dostatek sily a odhodlani…
@marca46 píše:
@smurfka to je ze zákona. Pokud bych to mohla dokázat, tak rozhodně podám žalobu a hlásím na ČLK.Jako rodič jsem zákonný zástupce dítěte a rozhoduji. Zvrátit to jde jen soudně tím, že rodiče zbaví těchto práv a stanoví na dobu očkování opatrovníka, který odvede dítě na očkování a pak vrátí zpět rodičům.
Zdravím, máš s tímhle konkrétní zkušenost? Opatrovník, potažmo stát, že by na sebe vzal zodpovědnost za reakci po očkování?