Posunutí očkování - MMR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
14.1.14 12:42

@mocca nj, jenže dvě bych neutahla, dcera musi do státní, syn bude mít jen dva, pochybuje, že bude umět chodit bez pliny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
14.1.14 12:54

@MarieOVMUC Jasně, psala jsem zkušenost, co mám. Ke státní musí poradit někdo, kdo už si tím prošel. :) Proč jste vlastně MMR odkládali nebo proč nedali? Můj syn má potrav. alergie, kvůli kterým dala odklad přímo dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.1.14 14:09

@mocca malá ma 22 mesicu a ma dostat teď na jaře. Já to nechci moc rozebírat, nejradši bych dala až za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.1.14 14:18

@MarieOVMUC záleží na lékaři, někdy stačí dát jednu dávku těsně před školkou - přineseš přihlášku, slíbíš, že dorazíte před nástupem, on napíše rozočkováno a to školkám stačí. Možná jsou i takoví osvícenci, co ti potrvrdí přihlášku i bez MMR. Školce stačí to razítko, dál po tom nepátrá, takže fakt záleží na doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.1.14 14:25

Nám doktorka razítko nedá, pokud nebude i přeočkovaný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.4.14 00:25

Ahoj holky,
uz jsem tady delší dobu nebyla a nečetla všechny příspěvky. Chtela jsem vam jen rict, ze vakcína MMR se da zcela legalne a podle zákona odkládat do aleluja…a doktori to moc dobře vedi…
Na zapisu do MS jsme byli, doktorka nam napsala do kolonky ockovani, ze vakcinu MMR matka odklada a jinak celkovy zdravotni stav „zdravy“. Pani reditelka uz o problematice vedela(nebyla jsem zrejme první maminka, která odklada ockovani MMR) a dite mi prijala.

Tady jsem nasla zajímave cteni…

http://www.ferovanemocnice.cz/…ih-2656.html

http://www.svetkolemnas.info/…-mmr-vakciny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.4.14 00:30

@Tamtama Skoro bych uvazovala o zmene doktora…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5002
17.4.14 00:34

Ahoj, tak na nás minulý týden naprosto šíleně, taky jsme šli jenom pro razítko na přihlášku do školky, vyjela dětská sestra, že tu druhou dávku MMR ještě taky nemáme a měli jsme na ni jít už v únoru, po půli roce od té první. Naprosto nepřipouštěla žádnou diskusi, ani reálné argumenty, že malá má ob týden pořád silnou rýmu nebo z jeslí nějaký moribundus s horečkami. Doktorka to tak nehrotila, zná nás a ví, že obstrukce s očkováním běžně neděláme, jen ta sestra byla agitátorka a nepříjemná, až hrůza. Razítko do školy normálka máme. Očkování MMR nehoním a nechám ho nejdříve, navzdory tomu chování sestry tam u pediatra, až na léto. Oni, to prostě zkoušejí. Nejvíc mě ta sestra dorazila, když prohlašovala, že rýma u toho očkování nevadí. To už mi přišlo, že rozum nechala doma. Nikdy bych s rýmou na očkování tedy nešla. Druhá dávka MMR mě časově nechává klidnou, ten sajrajt ale už moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.4.14 08:43

@moni1111 uvazuju, ale musela bych s dvouletým a novorozenym jezdit 16 km autobusem.. Mimochodem nevím jestli jsem to tu už nepsala, ale dr. nás nahlásila na socialku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.4.14 09:07

@Tamtama Ja mam pocit, ze to nesmí udelat…je to poruseni lékařského tajemstvi… Ma pravo dat zpravu na Hygienu, ale na sociálku se hlasi ve vaznych pripadech celkoveho zanedbani pece o dítě…
Klidne bych jezdila i 100km, ale svoje dite bych u tehle pani doktorky urcite nenechávala… A takovy postup a pristup bych si urcite nenechala libit…
A odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.4.14 09:36

@moni1111 právě 16 km od Jihlavy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.4.14 09:50

@Tamtama Zkus si precist druhy odstavec http://www. ferovanemocnice. cz/…ih-2656.html
16 km není zadna dalka…:-). Pokud tedy nenavstevujes MUDr kazdy druhy den, coz pochybuju:-D. Preju dostatek sily a odhodlani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.4.14 10:34

@moni1111 tak s miminem budu asi jezdit často..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
31.7.14 14:12
@marca46 píše:
@smurfka to je ze zákona. Pokud bych to mohla dokázat, tak rozhodně podám žalobu a hlásím na ČLK. :cert: Jako rodič jsem zákonný zástupce dítěte a rozhoduji. Zvrátit to jde jen soudně tím, že rodiče zbaví těchto práv a stanoví na dobu očkování opatrovníka, který odvede dítě na očkování a pak vrátí zpět rodičům. :poblion:

Zdravím, máš s tímhle konkrétní zkušenost? Opatrovník, potažmo stát, že by na sebe vzal zodpovědnost za reakci po očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek