Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AniNevim ![]()
@Sphynxik hele, musí se taky někde nažrat. Tak co někde sehnat bezpečnou past, jako jsou třeba klece, co se zavřou, když do toho vleze. Do ní nějakou oblíbenou pochoutku… Nebo alespoň jeho vlastní klec někam postavit a číhat… Ale to nevím, nakolik úspěšný to bude. Najíst se příjde určitě v nepřítomnosti jakékoli osoby.
jo a pokud zkoušíte jed, dejte tomu minimálně týden. Jed má záměrně zpoždění. Počítá se totiž s tím, že hlodavců je více a oni mají systém, že vyšlou jednoho, co okusi novou stravu a pokud ho to nezabije, pak teprve jedí ostatní. Z toho důvodu, aby to zabilo všechny, to má tu prodlevu.
@trpaslinka no tos mi nepomohla, jen jsem se ujistila ve sve konspiracni teorii, ze jsou vyssi inteligence, co nas jednou vyhladi z povrchu zemskeho ![]()
@AniNevim neboj, než k tomu dojde, už budeš čuchat kytičky zespodu ![]()
Nalakat do pasti (kde zustane zivy) na jidlo.
My jako mali s brachou meli zdrhaciho krecka, nastesti byl i mlsny a na piskot se vzdy chytil.
@Sphynxik Mi se jako dítěti zcela nečekaně prokousala myška z papírové krabice. ![]()
No chytali jsme jí tak 14dní, musela jsem mít pořád zavřené dveře do pokoje, aby neutekla do celého bytu. A past jsme na ni udělali následovně: do vyššího kyblíčku ( z lavoru se dostala) jsme dali dobrý sýr a k němu dali prkno. Jak po něm šla za tou vůni, převážilo se to a spadla tam. Byli jsme na ni hodní a pustili ji na pole… ![]()
A těch bobků co jsme po letech našli za skříněmi…
![]()
![]()
Rozhodne zivochytku a do nej kusa masa - vonaveho, takze idealne pecene kura a podobne
a potom ho dat niekomu, pre koho to nebude skodna, ale mazlicek.
Fuj tajbl, to je téma po ráno-bydlíme v paneláku v přízemí, stačilo mi, jak jsem měla depku a osypky, když synovi zdrhl had-užovka, měla jsem představu, jak v noci spím a plazí se po mě
. Býv. sousedka mi vyprávěla, jak šla jako maá holka(bydleli ve vesnické bytovce a wc bylo společné na chodbě) a tam na desce seděl potkan, tak od té doby i teď, když bydlí v paneláku v 16.patře, tak zavírá víko od wc.
Tak pokud si na vas potkan nezvykl a snazite se ho chytit timhle zpusobem, tak je jasny ze se vas boji.Je to zverimexak nebo od chovatele. Ja bych zjistila kde prebyva tak ( v jakem pokoji) ze bych dala vsude jidlo a kde zmizne je tam, pak ho zacit hledat, protoze oni se schovaji do mist, kde vas ani nenapadne hledat. Pokud se ho bojite, tak ho chytat v rukavicich. Kdybych vedela vic, mohu vam zkusit poradit. Jinak potkani se vlasu nebojej, alespon domaci ne, naopak nasi kluci se mi v nich furt vrtaji
potkany chovam 10 let, domaci samozrejme. U nas mame v panelaku vsude ve sklepe jedy, jinak nam taky zijou pod barakem. K nam by snad nedosli, pac by citili ty nase, tak se bat nemusim ![]()
No momentálně prebiha mezi stoupackama a pod vanou
ještě si občas zalezl do chodby za skříň. na jednu stranu mi je ho líto, chápu že se snaží jen přežít, ale já už jsem z toho na prášky
A to ho nemuzete chytit pod vanou? Taky nam tam kluci nekdy zalezli a nechteli ven, normalne na pamlsek jeden lakal a druhej chytal…vetsinou teda se dali chytit snadno, ale chce to trpelivost a nehybat se, protoze jak se vas boji, tak se ani nehne. Jednou nam takhle zalez za zachod a nechtel pryc, po dvou hodinach premlovani sme se na nej vybodli a sli spat a rano uz cekal za dverma az si ho vyzvednem, uz nikdyvtam nezalezl
ale on trucoval, ne ze by se nas bal. Tak ho zkuste zaterasit aby nemohl behat sem a tam a nazente ho pod vanu. Pak si tam hold sedni abys na nej videla a drz nejaky jidlo (pizza, parek a podobny, na to oni slysej) a bud pripravena ze kdyz prijde tak ho chytnete. Nesmis se hybat v klidu na nej mluv… fakt to chce hafo trpelivosti ale da se to. Hlavne pamlsek napoustej a kdyz se bude priblizovat tak pomalu couvej aby ste na nej dosahli, jinam to capne a sup… jednou nam takhle zas jina mys zalezka za linku, no cekali jsme na nej tri u kazdyho vychodu, jeden lakal a ja sedela za stenou a on jak vylezl tak jsem ho tak rychle chytla, ze to necekal ani ostatni, vsichni se strasne lekli teda, ale mela jsem ho ![]()
Je pravda, že když já chytala myši (bydlela jsem v přízemí baráku, kde paní domácí měla na chodbě zrní na prodej), tak také šly více po uzeninach než po sýru.
@brouček123 píše:
Máš štěstí že jsou zatím jen ve stupačkách nám pak začali běhat i po bytě i sousedům nad náma manžela pak jeden dokonce pokousal skončil na tetanovce v nemocnici syn na jednoho málem šlápl bála jsem se chodit i na wc a do koupelny. kočka nepomohla jen deratizér musel tam dát hromadu jedu jim to prej chutná tak tosežrali a cca za 3 dny pozdechali lovili jsme je ze stupačk sousedka měla dokonce pod gaučem zdechlého. No horor když si na to vzpomenu.
Bože, až takhle, jo
Tak to je hrozný…
Potřebuji radu - odpadní trubkou ze záchoda mi do bytu vlezla myš. Ta trubka je taková „harmonika“ - myš ji překousala. Momentálně čekám na výměnu trubky, ale co když si na to ty myši zvyknou a půjdou zničit i novou? Lze se ještě nějak bránit?