Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lenka76: jsem na tom stejně, chvíli jako by se nic nestalo a najednou se mi chce brečet. Pořád se to snažím potlačit. Hodně mi pomohla práce, tam nemám čas přemýšlet nad tím co nezměním, manžel, rodina a v neposlední řadě i diskuze tady
, jak člověk ví, že v tom není sám (bohužel). S kamarádkami jsem se teď ani neviděla, osobně se mi o tom mluvit nechtělo, protože bych pak brečela a to nechci. Moc děkuji za podporu
, naději neztrácím, na to je ještě brzy ![]()
Ahoj holky já potratila v úterý 23.03.2010,byla jsem v 5.týdnu,ještě ten den jsem byla na ultrazvuku a viděli jsme tak kuličku, která měla 8 mm,k večeru jsem začala mít výtok a najednou se mi spustila čístě červená krev, jeli jsme do nemocnice a tam mi to potvrdili že se jedná o potrat.nějak se z toho nemůžu ještě vzpamatovat,ještě pořád slabě krvácím, v pondělí jdu k doktorce co ajak bude dál,snažili jsme s manželem necelý rok.
Chtěla jsem se zeptat jak dlouho ještě budu krvácet nebo špinit?a za jak dlouho bych mohla po potratu otěhotnět?
Doktor říkal že bych se měla vyčistit, a když ne tak podstoupím to vyčištění..
prosím o radu
Ahoj Krystýno, to mě mrzí
, jsi na tom podobně jako já, byla jsem v 77tt, kdyžtak můj příspěvek je na předchozí straně. Já musela po potratu na vyčištění hned, protože se u mě jednalo o částečný potrat, „mimčo“ nebylo v děloze, ale zbytky plodu ano a pořád jsem silně krvácela. Dělali ti ultrazvuk, jestli se vše dostalo ven? Myslím, že kdybys začala krvácet víc, měla bys jet k lékaři i dříve. Jinak po vyčištění dělohy jsem krvácela ještě 12 dnů, v průběhu toho mi má lékařka 2× kontrolovala ultrazvukem i vnitřně a dávala nějakou injekci proti krvácení. Přečti si něco o kontryhelovém čaji, mohl by ti pomoci tělo rychleji zahojit a připravit na další těhulkování. Názory na další otěhotnění se různí, někdo říká klidně po další MS, lékaři většinou 3 - 6 měsíců po potratu. Někdo otěhotní následující měsíc a je OK, moje kamarádka počkala půl roku a stejně to nevyšlo, je to dost individuální
. Přeji, ať se ti tělo i dušička co nejdříve zahojí
a brzy se potkáme v jiné diskuzi, nesrovnatelně příjemnější ![]()
Ahoj holky, já jsem byla na revizi dělohy 10.3. Šlo o zamlklé těhotenství v 9tt. Od 6. týdne bilo srdíčko, ale špinila jsem, tam mě doktor nechal doma a jen jsem ležela. Doufala jsem, že miminko to zvládne, protože i při špinění rostlo a srdíčko tlouklo. Neměla jsem žádné bolesti a na ultrazvuk v 9tt jsem šla i s manželem. Hned druhý den jsem šla na vyčištění a od minulého týdne jsem zpět v práci. Jak už některá z vás psala, tak jsem většinou vpohodě, ale pak si na něco vzpomenu a začnu bulet jako želva. Taky nemlžu slyšet plakat malé miminko - to mám slzy v očích hned. Ale snad to po šestinedělí bude vpořádku. Doktor mi až do první menstruace zakázal sex, aby se předešlo možným komlikacím při infekci. A po 2-3 měsících se můžeme začít pokoušet znovu, bude-li vše vpořádku. Tak snad se časem potkáme v jiných diskuzích a budeme řešit radostnější problémy…
Ahojík. Trochu se představím, jsem maminka skoro tříleté Sabinky a teď se snažíme o druhé- teda teď máme pauzu, protože jsem po dvou spontánních potratech. Teď 7. 4. jdeme na genetiku, aby zjistili proč se tak děje. Tak jsem zvědavá. První ( v pátém tt) jsem tak nějak přešla, ale ten druhý ( v šestém tt) jsem oplakala. Tak držím všem vše co se držet dá a přeji mooooc štěstíčka ve snažení o mimíska.
Věrka
Ahoj LuciFr.děkuji za odpověd, v pátek jsem to nevydržela a šla k doktorce na gyndu, protože jsem měla přijít v pondělí,no a tak jsem tam přišla a vajíčko tam stále vyděla neponičené, mělo pořád 8 mm,já koukala jak blázen,teď mi dala další naději že potrat nebyl a mimčo může být,brala mi i krev v ponďělí mám zavolat na výsledky, jestli hcg v krvi stoupá nebo klesá, a ve středu mám přijít na ultrazvuk jestli ta kulička o další mm povyrostla,fakt nevím co si mám už myslet, stačí doufat, teď když už jsme se s tím tak nějak smířili,tak máme naději, no buď ve středu si ten smutek zažijem znovu, nebo naopak,jinak pořád už 5. den špinim,jemnounké krvácení,nic nebolí,tak snad,vždyt naděje umírá poslední
LuciFr–četla jsem tvůj příběh, je mi to moc líto,čím si prošla ,lituju i ostatní, to je něco hrozného vědět, že ve vás roste mimi,a pak je hned pryč.modlím se aby to ve středu povyrostlo.
přeju hodně štěstíčka a trpělivosti
Držím palečky, ať se vyrovnáš s tím špatným koncem tvého těhotenství. Jak říká tvůj manžel… musíš být silná. Všichni musíme být silné a být v psych. i fyz. pohodě. ![]()
Krystyna22
Také ti držím palešky aby vše bylo už jen dobré. Také jsem si říkala při špinění, že to vždy nemusí být potrat, ale pak bylo vše jinak. Ale věřím, že do třetice vše nejlepší.
Papa a hezký zbytek neděle všem. ![]()
krystyna22: neztrácej naději, to špinění pokaždé neznamená to nejhorší. Když to u mě začalo, celé pondělí jsem visela na internetu a hltala tady na emiminu příspěvky těhulek, u kterých to nic neznamenalo a uklidňovala se tím. Hlavně hodně odpočívej, lež, žádné prudké pohyby, nic těžkého nezvedej a snad to bude dobré, moc ti džím palečky ![]()
Věrka80:
snad lékaři brzy přijdou na to proč se druhé miminko ne a ne udržet, přeji, ať to brzy klapne ![]()
Děkuji za podporu. Teď čekám na MS, pak ovulka a jdem do toho.
Mělo by to být tak zhruba nastejno s výsledkama z genetiky.
Tak jsem zvědavá. Papa ![]()
LuciFr: to je dobre, ze ti pomaha prace. to je vsechno o case,kazdy mesic bude lip. ja jsem se jenom vyhybala hristim,maminkam s kocarkama,nejvic me tu dodelavaly matky-socky,co mely 4 deti u sebe a paty v kocarku,spinavy,unudlany a sproste na ne mluvily..to mi dela zle i do ted. nejradsi bych jim je sebrala a rozdala do bezdetnych rodin.hlavni je,ze ti to jde otehotnet, nekdo mi rekl,ze to prvni tehotenstvi nedopadne vetsinou dobre,jakoby se telo pripravovalo na miminko..a u me se to tak potvrdilo. druhe uz byl uspech, cekali jsme 8 mesicu,ale vyslo to. urcite nam za par mesicu napises stastny konec,zacatek ![]()
Ahojky Krystínko tak to me moc mrzi
ja jsem byla na vycisteni krvacela jsem 12dni,a po 14dnech opet,je to normalni,ale u každe holky jiny,zacali jsme se s pritelem snažit hned po prvich mesičkach po potratu,je to nejlepší,tak doufam že to brzy vyjde
doktoři doporučuji otehotnet až po roce,ale je to jen jejich terorie,jak se říka čím dřív tim lip
jeste na toho mrnouska myslím
priroda ví co dela
ozvi se pa Lena
Ahojík. Já jsem teda po dvou potratech a po genetickém vyšetření. Výsledky ještě nemáme. Doktoři mi doporučili čekat půl roku a to jsem neměla žádnou revizi.
Také bych chtěla počít co nejdřív, ale na to musíme být dva a můj manžel je bohužel zastánce doktorů, tak tomu nějaký ten čas dáme. ( Doporučili zkusit otěhotnět až v srpnu nebo září a to je pro mě moc dlouho.) Ukecala jsem tedy manžela na červenec. Jinak my jsme to zkusili po prvním potratu také hned po MS a stalo se to opět. Potrat. Tak tomu tentokrát chvíli dáme.
Ale záleží na té ženě samotné. Každopádně držím vše co mám
aby váš pokus vyšel na výbornou. Pa. ![]()
Zdravím, taky se přidám se svojí troškou do mlýna. Já jsem byla na revizi 12.4. a moc mi pomáhá to že mám jednoho raráška doma, nemám tolik času na to myslet. Já jsem slyšela taky různé doby čekání.. od dvou měsíců do půl roku a nejrozumnější mi přišel názor mého gyn. Jeden cyklus na jeden vaječník, druhý cyklus na druhý vaječník a pak směle do toho. Já osobně si myslím, že ty tři čtyři měsíce jsou akorát. Sice chápu, že se některým líbí názor čím dřív tím líp, nejlíp hned, ale rozumné mi to nepřijde.. to tělo se s tím přece musí nějak vyrovnat. Samozřejmě něco jiného je pokud jde o spontánní potrat bez revize. Tam asi není důvod na něco čekat.
Ahojík. Jen tak pro počtení. Já jsem po dvou spontánních potratech a po genetickém vyšetření a dr. na genetice mi doporučil čekat půl roku. Také nechápu proč, když jsem revizi neměla. Ale on říkal, že v tom jsou denně a ty ženské tam jsou pořád a ví o čem mluví a radí mi počkat jak už jsem psala výše, půl roku. Tak počkám ještě na hematologické výsledky a pak konzultaci u své gynekoložky a poku nebude mít nic proti a hlavně pokud já budu zdravá a v pořádku ze všech úhlů také bych se pokusila co nejdřív. Také bychom tomu dali jen pár měsíců, ale půl rok asi né. Uvidíme. ![]()
Tak to jen tak te zkušenosti a rad doktorů.
Jinak přeji všem snažilkám po potratech hodně štěstí a zdraví při mazlíkování. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.