Potrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.15 11:58

Předem se omlouvám za anonym. Jsem v 8. měsíci. Příští prodloužený víkend se chystáme k tchýni na venkov- čekáme její první vnouče. Paradoxně za 5let vztahu jsem jí viděla asi 3X ale je milá, posílá každou chvíli po příteli xx dárků. O co mi jde. Tchýně má přítele, jehož syn teď s partnerkou potratili („naštěstí“ v začátku). Předpokládám že tam budou všichni. Já vůbec nevím jak se tam chovat, ani jednoho jsem v životě neviděla. Hloupé že to rozhlásili hned na začátku že čekají, takže každý ví jak to dopadlo… Holky mě je tak blbý tam jet… na druhou stranu „musím“, maminka je natěšená…

• Citovat
  • Upravit
1186
28.4.15 12:02

No možná to pro tvé příbuzné bude těžké, ale ty jsi přece nic neprovedla… asi bych ty příbuzné po potratu nevyhledávala a respektovala, že s tím můžou mít problém. ale zase nechat si zkazit návštěvu… já jsem potratila několikrát a nesla těžko jiné těhotné ženy, ale byla jsem si vědoma, že je to můj problém a ne jejich. byla jsem jim vděčná, když si mě moc nevšímaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
28.4.15 12:02

Proč by to zrovna tobě mělo být blbý? Šla bych a chovala se úplně normálně. Pokud je to blbý té holce tě jako těhotnou vidět, ať tam nejezdí ona ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
28.4.15 12:03

Chovej se přirozeně..a neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.4.15 12:03
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym. Jsem v 8. měsíci. Příští prodloužený víkend se chystáme k tchýni na venkov- čekáme její první vnouče. Paradoxně za 5let vztahu jsem jí viděla asi 3X ale je milá, posílá každou chvíli po příteli xx dárků. O co mi jde. Tchýně má přítele, jehož syn teď s partnerkou potratili („naštěstí“ v začátku). Předpokládám že tam budou všichni. Já vůbec nevím jak se tam chovat, ani jednoho jsem v životě neviděla. Hloupé že to rozhlásili hned na začátku že čekají, takže každý ví jak to dopadlo… Holky mě je tak blbý tam jet… na druhou stranu „musím“, maminka je natěšená…

ty za to přeci nemůžeš, nekaž tchýni radost ;) Pokud budeš vidět, že se o tom tématu baví, řekla bych, že je mi to upřímně líto a do další debaty se moc nezapájela. Pokud se o tom mluvit nebude, tak bych neříkala vůbec nic a držela konverzaci na seznamovací úrovni :nevim: Pokud jsou normální, budou se těšit z vaši radosti, nebo aspoň nebudou dělat nějaké narážky… Je to blbá situace, ale nemusí nevyhnutně skončit tak, aby se někdo z vás cítil špatně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
28.4.15 12:07
@Anonymní píše:

to je blbá situace to je jasné no, nevíš kdy potratila? Hele ono je to fuk, pak všude budou stejně fotky miminka, potká vás s miminem a to bude mnohem horší. třeba tam ani nebude když bude vědět že přijedeš aby nemusela koukat na těhu bříško. Pokud tam bude tak ybch asi nic neříkala, jen kdyby sama s tim začala. je jasné že i pro tebe nic moc situace ale vyhnout na vždy se tomu nedá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
28.4.15 12:36
@Anonymní píše:

Také mám za sebou potraty a je fakt, že jsem vždy po něm patřila k těm precitlivělejším ženám. Dokonce když jsem potratila, tak 2 týdny necelé na to oznámili můj švagr a jeho přítelkyně, že čekají, obrečela jsem to a pak i když se jim narodila dcerka, ale Pan Bůh dal a na její narození jsem po dni vybrečení nalezla // :srdce: a teď mám rodit… Takže ty se chovej normálně, jen bych se vyhýbala tématu těhotenství a upozornění na své bříško, pokud tam budou u toho zrovna oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.4.15 12:53
@Anonymní píše:

a proc to resis dopredu? za nic nejsi zopdovedna, nic ti nemusi byt blbe…to jak se kdo citi nemuzes nijak ovlivnit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.17 08:57

Rozloučení před potratem

Zdravím Vás,
omluvte anonymitu, ale toto je opravdu hodně osobní..
Za méně než 48 hodin mě čeká potrat,… (prosím nesudně, neznáte prognózu a důvody, které jsou opravdu vážné a osobní)
Miminečko jsme chtěli, kompletní oblečení do 3m. máme, část výbavičky (zavinovačku, dudlíky,…) také již máme. S přítelem jsme koupili byt, větší než ve kterém jsme teď (a jsme v pronájmu). Prostě jsme opravdu udělali vše, co bylo v našich silách.
Hrozně se bojím, že teď neudělám něco, čeho pak budu litovat… Nějaké rozloučení, vzpomínka, napadá Vás prosím něco? klidně z vlastní zkušenosti… prožíváme to nejhorší co nás mohlo potkat, nechte si prosím blbé komentáře, jsme zoufalí a bojím se něco nezanedbat, abych toho pak nelitovala… :( Děkuji, já ještě s mým andílkem :andel: :andel: :andel:

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
28.10.17 09:08

Jestli chceš pohřeb, tak o vydání těla žádej, co nejdřív, klidně ještě před potratem. A třeba nějaký otisk nožičky nebo tak něco, jestli chceš vzpomínku. Nevím, jakou máte diagnózu, tak si ještě rozmyslet, zda miminko chceš nebo nechceš vidět. A hlavně všechna přání říct předem a pokud možno více osobám z personálu. Hodně štěstí a drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.10.17 09:10
@Anonymní píše:
Zdravím Vás,
omluvte anonymitu, ale toto je opravdu hodně osobní..
Za méně než 48 hodin mě čeká potrat,… (prosím nesudně, neznáte prognózu a důvody, které jsou opravdu vážné a osobní)
Miminečko jsme chtěli, kompletní oblečení do 3m. máme, část výbavičky (zavinovačku, dudlíky,…) také již máme. S přítelem jsme koupili byt, větší než ve kterém jsme teď (a jsme v pronájmu). Prostě jsme opravdu udělali vše, co bylo v našich silách.
Hrozně se bojím, že teď neudělám něco, čeho pak budu litovat… Nějaké rozloučení, vzpomínka, napadá Vás prosím něco? klidně z vlastní zkušenosti… prožíváme to nejhorší co nás mohlo potkat, nechte si prosím blbé komentáře, jsme zoufalí a bojím se něco nezanedbat, abych toho pak nelitovala… :( Děkuji, já ještě s mým andílkem :andel: :andel: :andel:

A jak máme „nesoudit“, když neuvádíte důvod, proč je potrat nutný? Ani nevíme, v jakém tt jste… Miminko není zdravé? A jinak, podle mě je to o každém, udělejte to, co cítíte, že je správné. Pro každého je to něco jiného, každý se loučí jinak, každý to cítí a vnímá jinak… A pokud je miminko nemocné, věřte, že brzy vám andílek sešle dolů nějakého sourozence :-)A pokud ty důvody jsou jiné, než zdravotní stav miminka, tak podle mě stejně budete litovat nejvíce toho, že jste si ho nechala vzít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2826
28.10.17 09:14

Ja byla na ukonceni v 18tt kvuli VVV. Diagnozu jsem se dozvedela v patek a v pondeli jsem sla na vyvolani porodu(potratu).Cely vikend jsem se podvedome loucila, bala jsem si pohladit bricho, nechtela jsem citit pohyby, bylo to sileny.
Na porodnim boxu jsem se s nim v duchu loucila a prosila ho, aby uz odesel, vubec se mu nechtelo :(
Drz se, preju hodne sil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
@zoy píše:
Jestli chceš pohřeb, tak o vydání těla žádej, co nejdřív, klidně ještě před potratem. A třeba nějaký otisk nožičky nebo tak něco, jestli chceš vzpomínku. Nevím, jakou máte diagnózu, tak si ještě rozmyslet, zda miminko chceš nebo nechceš vidět. A hlavně všechna přání říct předem a pokud možno více osobám z personálu. Hodně štěstí a drž se. :hug:

Není absurdní žádat o pohřeb něčeho, co zakladatelka nepovažuje za dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane

Chápu pokud je miminko nemocné, taky bych dobrovolně neporodila postižené dítě, to ti nemůže mít nikdo za zlé, ani ty sama sobě to neměj za zlé… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
28.10.17 09:19
@SlečnaDahlia píše:
Není absurdní žádat o pohřeb něčeho, co zakladatelka nepovažuje za dítě?

Není. Mě ten příspěvek vyzněl jako potrat plodu s velmi špatnou diagnózou, kde pokračování těhotenství by bylo jen prodlužování nevyhnutelného. Pak je potřeba pohřbu a rozloučení se zcela normální a tvůj příspěvek poněkud necitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty