Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Wani Jo tak treba jich i vic je, to je pravdepodobny, ale ja vim o trech, jedna je chvili po a uz ted lituje, dve s odstupem casu a obe nemohou prijit do jineho stavu ![]()
@Wani píše:
Přijde mi, že v každé diskuzi o potratech píše furt to samé dokola, je to zbytečně dlouhé
Jsem konzistentní ve svých názorech. Můj názor na potrat je stále stejný. Potrat považuji za vraždu. Můžu pochopit, můj postoj to ale nezmění. A jestli mé příspěvky někoho zviklají a potrat si rozmyslí, budu ráda. Pro mě je život víc než smrt. Třeba ti svým názorem přijdu trapná, ale já budu vždy stát na straně života i kdyby si toto o mě mysleli všichni.
@Patie píše:
@Wani Jo tak treba jich i vic je, to je pravdepodobny, ale ja vim o trech, jedna je chvili po a uz ted lituje, dve s odstupem casu a obe nemohou prijit do jineho stavu
To je zajímavý, já bych z fleku spočítala tak 10 ženských o kterých vím, že byly na přerušení a když mi dáš hodinu tak si vzpomenu na další. A ani jedna z toho není zhroucena ani neřeší životní trauma kterým se tady tak často operuje ![]()
@terien píše:
To je zajímavý, já bych z fleku spočítala tak 10 ženských o kterých vím, že byly na přerušení a když mi dáš hodinu tak si vzpomenu na další. A ani jedna z toho není zhroucena ani neřeší životní trauma kterým se tady tak často operuje
A tys byla taky, ne? že to tak obhajuješ
@Anonymní píše:
Byla jsem dobrovolně, dvě děti už mám a na třetí jsem se opravdu necítila, líto mi to bylo jen kvůli manželovi, jsem s tím naprosto srovnaná a nelituji, nedovedu si představit mít teď ještě mimino.
Hlavně že sis to třetí nechala udělat
@GabinkaCh píše:
Já ho neobhajuju, jenom mi některý řeči přijdou hodně nadnesený. Každá druhá má trauma a pomalu žádná se s tím nevyrovná… z těch co znám je to několika ženským lito, ale ze by se z toho zhroutily, to fakt ne. A nebyla, ale považuji ho za legální zákrok a tahle hysterie mi přijde zbytečná.
@Enmamma píše:
Jsem konzistentní ve svých názorech. Můj názor na potrat je stále stejný. Potrat považuji za vraždu. Můžu pochopit, můj postoj to ale nezmění. A jestli mé příspěvky někoho zviklají a potrat si rozmyslí, budu ráda. Pro mě je život víc než smrt. Třeba ti svým názorem přijdu trapná, ale já budu vždy stát na straně života i kdyby si toto o mě mysleli všichni.
Já myslela příspěvky od sypty. A proč bys mi měla přijít trapná? ![]()
@terien píše:
Já ho neobhajuju, jenom mi některý řeči přijdou hodně nadnesený. Každá druhá má trauma a pomalu žádná se s tím nevyrovná… z těch co znám je to několika ženským lito, ale ze by se z toho zhroutily, to fakt ne. A nebyla, ale považuji ho za legální zákrok a tahle hysterie mi přijde zbytečná.
Tak pokud je ženská otrlá, tak to s ní nic neudělá, to je fakt. Já věřím, že za tohle je osud potrestá
@GabinkaCh píše:
Já na žádném potratu nikdy nebyla a jsem pro-choice
A nevšimla jsem si, že by terien něco obhajovala, pouze napsala, že se nesetkala s tím, co tu některé přispěvatelky psaly ![]()
Jediné, kdy bych na potrat šla je po znásilnění anebo kdyby mělo být dítě postižené. Nejvíc mě fascinuje, když ženská napíše že šla na potrat protože už dvě děti má a třetí nechce.
@GabinkaCh píše:
Tak pokud je ženská otrlá, tak to s ní nic neudělá, to je fakt. Já věřím, že za tohle je osud potrestá
Možná jo, možná ty pocity o kterých se tu píše přijdou mnohem dyl než by člověk čekal, ale tenhle radikální proti postoj taky není v pořádku. Když vidím jak některé děti dopadnou, tak bych dala některým ženským potrat rozkazem. Potraty se řeší co svět světem stojí, ženský riskovaly život aby si od toho daly pomoct a když je to legální tak se budeme navzájem stigmatizovat? Je to na rozhodnutí každé ženy a nikdo nemá právo ji do toho kecat nebo ji odsuzovat.
@Wani píše:
Já myslela příspěvky od sypty. A proč bys mi měla přijít trapná?
Občas mi to tu některé maminky pro mé názory na potraty dávají najevo. Jedno miminko jsem takto ale kdysi před potracením zachránila a jsem za to ráda. Její maminka rovněž.
@terien Tak se asi pohybujes v jiny spolecnosti, ja jen pisu, jakou zkusenost mam okolo sebe
Nerikam, ze to plati univerzalne.
@GabinkaCh píše:
Jediné, kdy bych na potrat šla je po znásilnění anebo kdyby mělo být dítě postižené. Nejvíc mě fascinuje, když ženská napíše že šla na potrat protože už dvě děti má a třetí nechce.
No tak nechce
nikdo z těch, co jí odsuzují ji to dítě nevychova ani nebude živit.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.