Potrat - pocity potom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2468
16.1.18 22:27

@Wani Jo tak treba jich i vic je, to je pravdepodobny, ale ja vim o trech, jedna je chvili po a uz ted lituje, dve s odstupem casu a obe nemohou prijit do jineho stavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.1.18 22:43
@Wani píše:
Přijde mi, že v každé diskuzi o potratech píše furt to samé dokola, je to zbytečně dlouhé :nevim:

Jsem konzistentní ve svých názorech. Můj názor na potrat je stále stejný. Potrat považuji za vraždu. Můžu pochopit, můj postoj to ale nezmění. A jestli mé příspěvky někoho zviklají a potrat si rozmyslí, budu ráda. Pro mě je život víc než smrt. Třeba ti svým názorem přijdu trapná, ale já budu vždy stát na straně života i kdyby si toto o mě mysleli všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.1.18 22:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 22:59
@Patie píše:
@Wani Jo tak treba jich i vic je, to je pravdepodobny, ale ja vim o trech, jedna je chvili po a uz ted lituje, dve s odstupem casu a obe nemohou prijit do jineho stavu ;)

To je zajímavý, já bych z fleku spočítala tak 10 ženských o kterých vím, že byly na přerušení a když mi dáš hodinu tak si vzpomenu na další. A ani jedna z toho není zhroucena ani neřeší životní trauma kterým se tady tak často operuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
16.1.18 23:01
@terien píše:
To je zajímavý, já bych z fleku spočítala tak 10 ženských o kterých vím, že byly na přerušení a když mi dáš hodinu tak si vzpomenu na další. A ani jedna z toho není zhroucena ani neřeší životní trauma kterým se tady tak často operuje :think:

A tys byla taky, ne? že to tak obhajuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
16.1.18 23:05
@Anonymní píše:
Byla jsem dobrovolně, dvě děti už mám a na třetí jsem se opravdu necítila, líto mi to bylo jen kvůli manželovi, jsem s tím naprosto srovnaná a nelituji, nedovedu si představit mít teď ještě mimino.

Hlavně že sis to třetí nechala udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:07
@GabinkaCh píše:

Já ho neobhajuju, jenom mi některý řeči přijdou hodně nadnesený. Každá druhá má trauma a pomalu žádná se s tím nevyrovná… z těch co znám je to několika ženským lito, ale ze by se z toho zhroutily, to fakt ne. A nebyla, ale považuji ho za legální zákrok a tahle hysterie mi přijde zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:14
@Enmamma píše:
Jsem konzistentní ve svých názorech. Můj názor na potrat je stále stejný. Potrat považuji za vraždu. Můžu pochopit, můj postoj to ale nezmění. A jestli mé příspěvky někoho zviklají a potrat si rozmyslí, budu ráda. Pro mě je život víc než smrt. Třeba ti svým názorem přijdu trapná, ale já budu vždy stát na straně života i kdyby si toto o mě mysleli všichni.

Já myslela příspěvky od sypty. A proč bys mi měla přijít trapná? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
16.1.18 23:15
@terien píše:
Já ho neobhajuju, jenom mi některý řeči přijdou hodně nadnesený. Každá druhá má trauma a pomalu žádná se s tím nevyrovná… z těch co znám je to několika ženským lito, ale ze by se z toho zhroutily, to fakt ne. A nebyla, ale považuji ho za legální zákrok a tahle hysterie mi přijde zbytečná.

Tak pokud je ženská otrlá, tak to s ní nic neudělá, to je fakt. Já věřím, že za tohle je osud potrestá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:15
@GabinkaCh píše:

Já na žádném potratu nikdy nebyla a jsem pro-choice :nevim: A nevšimla jsem si, že by terien něco obhajovala, pouze napsala, že se nesetkala s tím, co tu některé přispěvatelky psaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
16.1.18 23:17

Jediné, kdy bych na potrat šla je po znásilnění anebo kdyby mělo být dítě postižené. Nejvíc mě fascinuje, když ženská napíše že šla na potrat protože už dvě děti má a třetí nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:22
@GabinkaCh píše:
Tak pokud je ženská otrlá, tak to s ní nic neudělá, to je fakt. Já věřím, že za tohle je osud potrestá

Možná jo, možná ty pocity o kterých se tu píše přijdou mnohem dyl než by člověk čekal, ale tenhle radikální proti postoj taky není v pořádku. Když vidím jak některé děti dopadnou, tak bych dala některým ženským potrat rozkazem. Potraty se řeší co svět světem stojí, ženský riskovaly život aby si od toho daly pomoct a když je to legální tak se budeme navzájem stigmatizovat? Je to na rozhodnutí každé ženy a nikdo nemá právo ji do toho kecat nebo ji odsuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.1.18 23:23
@Wani píše:
Já myslela příspěvky od sypty. A proč bys mi měla přijít trapná? :roll:

Občas mi to tu některé maminky pro mé názory na potraty dávají najevo. Jedno miminko jsem takto ale kdysi před potracením zachránila a jsem za to ráda. Její maminka rovněž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
16.1.18 23:23

@terien Tak se asi pohybujes v jiny spolecnosti, ja jen pisu, jakou zkusenost mam okolo sebe ;) Nerikam, ze to plati univerzalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:24
@GabinkaCh píše:
Jediné, kdy bych na potrat šla je po znásilnění anebo kdyby mělo být dítě postižené. Nejvíc mě fascinuje, když ženská napíše že šla na potrat protože už dvě děti má a třetí nechce.

No tak nechce :nevim: nikdo z těch, co jí odsuzují ji to dítě nevychova ani nebude živit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty