Potrat - pocity potom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
16.1.18 23:25
@terien píše:
Možná jo, možná ty pocity o kterých se tu píše přijdou mnohem dyl než by člověk čekal, ale tenhle radikální proti postoj taky není v pořádku. Když vidím jak některé děti dopadnou, tak bych dala některým ženským potrat rozkazem. Potraty se řeší co svět světem stojí, ženský riskovaly život aby si od toho daly pomoct a když je to legální tak se budeme navzájem stigmatizovat? Je to na rozhodnutí každé ženy a nikdo nemá právo ji do toho kecat nebo ji odsuzovat.

Legální nerovná se vždy morální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:26
@Enmamma píše:
Občas mi to tu některé maminky pro mé názory na potraty dávají najevo. Jedno miminko jsem takto ale kdysi před potracením zachránila a jsem za to ráda. Její maminka rovněž.

Vis co, pokud jdeš a pomůžeš tak je to jiná. Většina jenom blbě kecá, ideálně anonymně na internetu a když je ta ženská v pr.eli s dechem tak ji řeknou, že si další neměla pořizovat když to nezvládá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:27
@Enmamma píše:
Legální nerovná se vždy morální.

Záleží na úhlu pohledu. Dat dítě do kojenaku taky není morální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:29
@GabinkaCh píše:
Tak pokud je ženská otrlá, tak to s ní nic neudělá, to je fakt. Já věřím, že za tohle je osud potrestá

Hele a potrestá taky ty, co mají zmražena embrya po umělku a nevyužijí je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.1.18 23:29
@terien píše:
Vis co, pokud jdeš a pomůžeš tak je to jiná. Většina jenom blbě kecá, ideálně anonymně na internetu a když je ta ženská v pr.eli s dechem tak ji řeknou, že si další neměla pořizovat když to nezvládá :zed:

Já nic takového neříkám, teď pomáhám jedné mamince se čtyřmi dětmi a moc si vážím toho, že si je všechny nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:31
@Enmamma píše:
Občas mi to tu některé maminky pro mé názory na potraty dávají najevo. Jedno miminko jsem takto ale kdysi před potracením zachránila a jsem za to ráda. Její maminka rovněž.

Já tvůj názor respektuji, ač můj je odlišný :nevim: Já nikomu do rozhodnutí o potratu nemluvím, nemám komu do toho co mluvit (můj názor).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
16.1.18 23:32

Moje matka šla na ukončení tak 4×, žádné trauma jsem po letech nezaznamenala

• Citovat
  • Upravit
664
16.1.18 23:34

Já jsem ve 29 letech zjistila, že mám ovariální selhání a své dítě mít můžu, ale jen pokud to okamžitě začnu řešit přes ivf… Mám za sebou šesté kolo IVF a až teď se zadařilo… jsem sice na začátku, ale snad to donosím… nacpala jsem do toho hodně peněz a probrečela mnoho nocí.. už jsem uvažovala i o adopci.
Můj názor tedy je, že jsi kráva a budeš toho jednou litovat. Vždy si budeš říkat, jaké by to tvoje děcko bylo, kdyby ses ho takto nevzdala… dokážeš si představit jakou radost bys donošením udělala například nějakému bezdětnému páru?? co by za to někdo dal!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
@Enmamma píše:
Já nic takového neříkám, teď pomáhám jedné mamince se čtyřmi dětmi a moc si vážím toho, že si je všechny nechala.

Podle mě si výjimka, většina žen, co potraty odsuzují, by té ženě nepomohla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
@terien píše:
Hele a potrestá taky ty, co mají zmražena embrya po umělku a nevyužijí je?

Provokativní dotaz. Založ si vlastní diskuzi a já se přidám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.1.18 23:35
@Wani píše:
Podle mě si výjimka, většina žen, co potraty odsuzují, by té ženě nepomohla :nevim:

Nejdu s davem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:35
@abcd32 píše:
Já jsem ve 29 letech zjistila, že mám ovariální selhání a své dítě mít můžu, ale jen pokud to okamžitě začnu řešit přes ivf… Mám za sebou šesté kolo IVF a až teď se zadařilo… jsem sice na začátku, ale snad to donosím… nacpala jsem do toho hodně peněz a probrečela mnoho nocí.. už jsem uvažovala i o adopci.
Můj názor tedy je, že jsi kráva a budeš toho jednou litovat. Vždy si budeš říkat, jaké by to tvoje děcko bylo, kdyby ses ho takto nevzdala… dokážeš si představit jakou radost bys donošením udělala například nějakému bezdětnému páru?? co by za to někdo dal!?

Proč hned nadávat :roll: A upřímně řečeno, proč by ji měl nějaký bezdětný pár zajímat, to není její povinnost řešit, co by za to bezdětní dali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.1.18 23:37
@terien píše:
Hele a potrestá taky ty, co mají zmražena embrya po umělku a nevyužijí je?

ten kdo nechá ty embrya nevyužitá je taky hlupák… já jsem vždy podepisovala souhlas s darováním neplodnému páru… teď mám z posledního ivf také zbylé embryo a pokud donosím dvojčata, co teď čekám, tak to embryo bude darováno potřebným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:38
@Enmamma píše:
Provokativní dotaz. Založ si vlastní diskuzi a já se přidám.

Proč provokativní? To není život? Šla bys holce, která se X let snaží o dítě, podstoupí hormonální stimulaci a já nevím co ještě říct, že zabíjí své děti a ze ji za to osud potrestá? Pokud ti totiž tohle nevadí a potraty ano, tak mi zavání pokrytectvím. Žádnou diskuzi si zakládat nepotřebuju, vím si o tom svý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:40
@abcd32 píše:
ten kdo nechá ty embrya nevyužitá je taky hlupák… já jsem vždy podepisovala souhlas s darováním neplodnému páru… teď mám z posledního ivf také zbylé embryo a pokud donosím dvojčata, co teď čekám, tak to embryo bude darováno potřebným.

V jedné diskuzi tady jsem se dočetla, že už to teď nejde, co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty