Potrat - pocity potom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
16.1.18 23:40
@abcd32 píše:
ten kdo nechá ty embrya nevyužitá je taky hlupák… já jsem vždy podepisovala souhlas s darováním neplodnému páru… teď mám z posledního ivf také zbylé embryo a pokud donosím dvojčata, co teď čekám, tak to embryo bude darováno potřebným.

A mas jistotu, že bude využité?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.1.18 23:41

@terien doktor mi říkal, že skoro nikdo ty svá embrya pak nechce darovat, takže prý na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.1.18 23:43

@Wani jde to… vždy jsem na to podepisovala speciální papír, kde jsem s tím vyslovila souhlas. Dělá to např. běžně Pronatal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:44
@abcd32 píše:
@Wani jde to… vždy jsem na to podepisovala speciální papír, kde jsem s tím vyslovila souhlas. Dělá to např. běžně Pronatal.

Dobře, a co když se zjistí, že to embryo je poškozené, co bys pak dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:44
@abcd32 píše:
@terien doktor mi říkal, že skoro nikdo ty svá embrya pak nechce darovat, takže prý na 100%

To je dobře. A kdyby všichni ten souhlas dali, byla by všechna embrya využita? Není to tak trochu lichý argument?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.1.18 23:46

@terien a kdyby nedal nikdo, komu by tím prospěl? Dávám tím tak šanci na život.. kdo nepodepíše, tak ji ze svých sobeckých důvodů bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:48
@abcd32 píše:
@terien a kdyby nedal nikdo, komu by tím prospěl? Dávám tím tak šanci na život.. kdo nepodepíše, tak ji ze svých sobeckých důvodů bere.

Mně to sobecké nepřijde, pro někoho to může být problematické jako adopce, někde ve světě mají svého biologického potomka, to nemusí všuchni dobře psychicky nést (pokud se ta embrya použijí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.1.18 23:49
@abcd32 píše:
@terien a kdyby nedal nikdo, komu by tím prospěl? Dávám tím tak šanci na život.. kdo nepodepíše, tak ji ze svých sobeckých důvodů bere.

Nic ve zlým, ale ty sis nad tím umyla ruce jenom proto, že to právní úprava dovoluje. Kdyby darování možné nebylo, vzdala by ses možnosti mít vlastní děti aby náhodou nevznikla přebytečná embrya? Asi ne co, akorát pak by sis to mohla obhájit zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.1.18 23:54
@terien píše:
Nic ve zlým, ale ty sis nad tím umyla ruce jenom proto, že to právní úprava dovoluje. Kdyby darování možné nebylo, vzdala by ses možnosti mít vlastní děti aby náhodou nevznikla přebytečná embrya? Asi ne co, akorát pak by sis to mohla obhájit zákonem.

No tak vzhledem k tomu, že jsem měla z IVF pouze 3 embrya jelikož mám nízké AMH, tak je mi jasné, že jich nebudu mít např. 8 jako někdo kdo má opačný problém.
Máš tedy pocit, že darování embryí je špatný čin? nebo co tím sleduješ? Kdybys vlastní děcka mít nemohla, tak bys byla šťastná, kdyby ti někdo své embryo daroval a vnitřně bys pak za to byla celý život vděčná. Vím to, protože mám sousedku, která by bez této možnosti dítě neměla… teď je konečně šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.1.18 23:56
@abcd32 píše:
No tak vzhledem k tomu, že jsem měla z IVF pouze 3 embrya jelikož mám nízké AMH, tak je mi jasné, že jich nebudu mít např. 8 jako někdo kdo má opačný problém.
Máš tedy pocit, že darování embryí je špatný čin? nebo co tím sleduješ? Kdybys vlastní děcka mít nemohla, tak bys byla šťastná, kdyby ti někdo své embryo daroval a vnitřně bys pak za to byla celý život vděčná. Vím to, protože mám sousedku, která by bez této možnosti dítě neměla… teď je konečně šťastná.

Pouze se ptá, jak bys to řešila, kdybys embrya darovat nemohla, ale přesto ti zbyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.1.18 00:01
@abcd32 píše:

Ale to přeci nevis kolik embryi bude ne? Jenom chci říct, že likvidace tech přebytečných je v principu stejná jako potrat, a přes to to spousta ženských, ktery potraty odsuzuji podstoupila. I ty bys to udělala i kdyby darování embryí povoleno nebylo. To, žes je darovala je hezký skutek, ale kdyby to možné nebylo, jednala bys stejně, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
17.1.18 07:11
@Mango_Lassi píše:
Moje matka šla na ukončení tak 4×, žádné trauma jsem po letech nezaznamenala

Přesně. Já se taky dozvěděla z papíru, že jsem pátý těhotenství a přitom mám jen bráchu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
17.1.18 08:41
@abcd32 píše:
Já jsem ve 29 letech zjistila, že mám ovariální selhání a své dítě mít můžu, ale jen pokud to okamžitě začnu řešit přes ivf… Mám za sebou šesté kolo IVF a až teď se zadařilo… jsem sice na začátku, ale snad to donosím… nacpala jsem do toho hodně peněz a probrečela mnoho nocí.. už jsem uvažovala i o adopci.
Můj názor tedy je, že jsi kráva a budeš toho jednou litovat. Vždy si budeš říkat, jaké by to tvoje děcko bylo, kdyby ses ho takto nevzdala… dokážeš si představit jakou radost bys donošením udělala například nějakému bezdětnému páru?? co by za to někdo dal!?

Přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.18 12:32
@Wani píše:
Podle mě si výjimka, většina žen, co potraty odsuzují, by té ženě nepomohla :nevim:

Jsi borka!

Ja cekam momentalne pate a taky me lekari kvuli me anamneze chreki donutit k ukonceni.
Nicmene kamaradka (mi dala vizitku na pani co sefuje jedne organizaci)a neuverilna podpora a pomocna!

Zalezi na stsnnovisku ale vse je resitelne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.18 12:34

Wani:Samzrejme ze jsem srabak jsem po onkolecbe a dalsi dite jenze kdyz ti v 10tt na utz pusti srdce a zeptaji seVami jak se tedy rozhodnete? je to neprijemne :roll:

Hold jsem srab volim zivot!:)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty