Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mona.88 Ahoj. Stalo se mi něco podobného…krvácení od devátého týdne…potrat v osmnáctém - otřesný zážitek. Taky jsem si pořád říkala co jsem mela udělat jinak nebo co jsem mohla udělat spatne. Crp jsem mela taky vysoký…to je tou infekcí. Proste něco nebylo dobře a tělo to vyloučilo
Příčina se u me nenašla.
Hlavně se neobvinuj a ver, že čas to spraví.
Byl tam zánět, tělo vědělo co dělá. Nic by se na tom nezměnilo.
příště to vyjde určitě.
@Mona.88 mě potrat ve 2. trimestru potkal 2×, příčina se nezjistila, crp mi vždy nabírali až po..takže odpovídalo stavu po potratu, revizi, ale příčinu mi nezjistili, všechny testy dobrý, jen na infekčním mám vysoké protilátky na nějaké viry, ale nedokážou říct, jestli to bylo ono nebo ne…prostě doktoři na nic nepřišli. Já jsem se na všechno snažila hned zapomenout, přejít na jiné myšlenky, vloni po potratu jsem změnila práci, měla jsem plány, snažení o mimčo odsunuli tak na rok a půl a ejhle…cestičku si k nám zase našlo, teď končím 16 týden a na špatné věci nemyslím, sice psychika sem tam pracuje, ale mám dost věcí, které mi zaměstnávají hlavu, že fakt na blbosti není čas. Jinak já si taky opakovala..co kdyby to a to…akorát tě to pak hlodá víc a víc! Drž se a příště to klapne!! Hlavně to chce klid ![]()
Potkalo mě něco podobného, potratila jsem v 16tt, nejdřív jsem špinila, pak krvácela, pak se přidaly asi po týdnu i bolesti břicha až křeče a během pár hodin jsem vlastně potratila, praskla voda a už to jelo. Taky jsem měla díky CRP zjištěný zánět, kt. prý napadl plod. obaly, nic mi nebylo, žádné příznaky zánětu a najednou prostě krvácení a potrat. Nedalo se nic dělat. V dalších těhotenstvích se to neopakovalo, taky to beru tak, že to tak mělo být a příroda to zařídila sama. Přeji ti rychlé uzdravení a brzké šťastné těhotenství ![]()
Holky dekuju vam moc. To je asi to co jsem potrebovala slyset. Ze v tom nejsem sama.. Ze to tak melo byt.. Vazne dekuju, pomohly jste mi ![]()
Holky, mela jste nektera před potratem vysoke crp a kolik? Dekuji
@jestudek potratila jsem uplne stejne chlapecka ted na Vanoce. Je me neskutecne tezko. Davam si za vinu, ze jsem pracovala a ze jsem se nervovala. Jsem na pokraji zoufalstvi. Prestoze mam doma dceru 8. let. S kazdym podivanim se na ni… v ni vidim zazrak zivota. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.