Potřebuji pas do Německa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
30.5.12 22:37
@Gabčulinda píše:
@romype A jak se přinejhorším prokazuje totožnost dítěte? Jinak ano,pojedeme autem..

Pasem nebo občanským průkazem v zemích EU…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.5.12 22:37
@romype píše:
pokud ano, nechci malovat čerta na zed, ale může vás zastavit běžná silniční kontrola a český rodný list je ti k ničemu, pokud po tobě budou chtít prokázat totožnost dítěte, za prvé ho máš v češtině a oni to rozhodně louskat nebudou, navíc tady v německu oni prakticky rodné listy nepotřebujou, prokazují se pasy, nebo jejich občankou, takže po tobě budou chtít rozhodně pas dítěte, pokud ho mít nebudeš, může se stát, že vás zadrží do doby, než se prokáže totožnost dítěte.

Přesně to jsem chtěla napsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.5.12 22:39
@Amber_1977 píše:
Bhužel.. Jak jsem to pochopila, tak od června už nevycestuju s mimi ani na Slovensko :zed:

Proč od června? To s tím pasem platilo už dávno, Slovensko je stejné zahraničí jako třeba Německo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.5.12 22:39
@Regina Hero píše:
Pasem nebo občanským průkazem v zemích EU…

jinak se jedná o převoz dítěte na černo bez dokladů, jaký je za to postih, ale netuším, jinak do asi 27.6 ještě lze cestovat na pas rodičů, pokud je tam dítě zapsané z dřívějška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.5.12 22:40
@romype píše:
jinak se jedná o převoz dítěte na černo bez dokladů, jaký je za to postih, ale netuším, jinak do asi 27.6 ještě lze cestovat na pas rodičů, pokud je tam dítě zapsané z dřívějška.

Jo, přesně to jsem už psala na začátku… do 26. června ještě platí zápis dítěte v pase rodičů, po tomto datu už jen vlastní cestovní doklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
30.5.12 22:41
@Regina Hero píše:
Proč od června? To s tím pasem platilo už dávno, Slovensko je stejné zahraničí jako třeba Německo…

Protože v EU stačila občanka se zapsaným dítětem - teď musí mít dítě svoji, případně svůj pas - záleží, do které země cestujeme. Myslela jsem, že o tom se tu bavíte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29350
30.5.12 22:43
@Amber_1977 píše:
Protože v EU stačila občanka se zapsaným dítětem - teď musí mít dítě svoji, případně svůj pas - záleží, do které země cestujeme. Myslela jsem, že o tom se tu bavíte :nevim:

Nikdy nestačila občanka se zapsaným dítětem… stačil pas se zapsaným dítětem, občanka jen držitelům občanky, ne zapsaným dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.5.12 22:43
@Amber_1977 píše:
Protože v EU stačila občanka se zapsaným dítětem - teď musí mít dítě svoji, případně svůj pas - záleží, do které země cestujeme. Myslela jsem, že o tom se tu bavíte :nevim:

ale tohle není pravda, nikdy se nemohlo s dítětem cestovat, pokud nebyl zapsaný v pase, v občance to neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.5.12 22:44
@Regina Hero píše:
Nikdy nestačila občanka se zapsaným dítětem… stačil pas se zapsaným dítětem, občanka jen držitelům občanky, ne zapsaným dětem…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.5.12 22:44
@romype píše:

Jo a ten postih za vycestování bez platného dokladu je myslím pokuta do 10 000 Kč z naší strany, kolik a co je v té cizí zemi, to nevím… ale problémy bych čekala spíš tam, než u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
30.5.12 22:46

No a když nebudu mít ani pas ani tu dětskou občanku,tak nás tam budou držet navěky,nebo jak to pak funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.5.12 22:48

vyjímku tvoří Śvýcarsko, které sice není v unii, ale dá se tam cestovat pouze na občanku, děti klasika občanka, nebo pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.5.12 22:51
@Gabčulinda píše:
No a když nebudu mít ani pas ani tu dětskou občanku,tak nás tam budou držet navěky,nebo jak to pak funguje?

to bude záležet jestli si schopná se domluvit, nebo budou muset shánět tlumočníka, než to všechno vyřídí, přesně jak dlouho to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.5.12 22:56
@Gabčulinda píše:

Co jsem slyšela, tak se musí přes velvyslanectví nechat udělat dítěti pas a teprve až bude hotový, tak vás pustí zpět přes hranice… říkal to jeden známý, co hodně cestuje, ale osobně zkušenost s tím nemám… naštěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.5.12 23:04
@Gabčulinda píše:

To nevím, nikdy jsem to nezkoušela. Minimálně vám můžou napařit pěknou pokutu.
Zkuste jet na Ikea kartičku, ta je pro celou Family :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario