Potřebuji poradit ŠÁTEKxNOSÍTKA

23.9.19 05:46

Potřebuji poradit. ŠÁTEKxNOSÍTKA

Zdravím.
Mám termín 7.3 2020. Rozhoduji se zda pořídit šátek nebo nosítka, bude ještě chladno ale bez toho se neobejdu. Potřebuji to na nošení ven. Kvuli koním a psovi, protože kočárek se bohužel nedostane všude a procházky budou třeba.
Co by jste mi doporučili(i značku)? Počítám že po porodu bude ještě zima.
PS: je pravda že to může díteti ublížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
127
23.9.19 05:56

Dobre rano,
Já za sebe bych doporucila Caboo (je to predvazany satek).Jednoduse se nasazuje a je velice pohodlny.Nebo jeste je nositko Storchweinge(nejsem si jista, jestli se to tak píše :D ).Je to pohodlne asi do 7-9kg ditete, potom poridit jiny satek nebo nositko. Zkuste FB stranku Nosime deti.Je tam i prodejni album nositek a satku, maminky ochotne poradi s vyberem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
23.9.19 06:07

@kristynablaz Za mě jedině šátek, uvážete jak budete potřebovat, když je zima/teplo můžete přizpůsobit kolik vrstev bude mít miminko přes sebe. A v šátku můžete nosit jakmile vám to váš stav po porodu dovolí. A hlavně šátek padne každé, což nosítko nemusí. Jenom je potřeba dbát na správné dotažení a polohu. Pokud to s nošením nebudete přehánět a nebudete nosit v kolébce (úvaz kdy dítě jakoby leží podél matky) kde je riziko pro vývoj kyčlí a riziko dušení při nesprávné poloze hlavy. Naopak při svislém nošení lze mít kyčle miminka ve správné poloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.9.19 06:58

A já doporučim zase nositko. Šátek jsem se nikdy nenaučila vázat tak, abych s tím byla spokojená. A co vidím kolem sebe, tak i spousta mamin nosí ty děti nakrivo. Kdežto v nositku nosit špatně je o něco složitější :) ušila jsem si něco jako mei tai a jsem maximálně spokojená. Je To satkove vazaci nositko, takže dotáhnout se dá skoro jako šátek, ale ta manipulace je o mnoho jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.9.19 07:07

Já jsem taky pro nositko, u šátku jsem si taky nebyla nikdy jistá, jestli to mám správně dotazeny. U nosítka jsem byla v klidu a vyhovovalo mi to mnohem víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.9.19 07:10
@chaela píše:
A já doporučim zase nositko. Šátek jsem se nikdy nenaučila vázat tak, abych s tím byla spokojená. A co vidím kolem sebe, tak i spousta mamin nosí ty děti nakrivo. Kdežto v nositku nosit špatně je o něco složitější :) ušila jsem si něco jako mei tai a jsem maximálně spokojená. Je To satkove vazaci nositko, takže dotáhnout se dá skoro jako šátek, ale ta manipulace je o mnoho jednodušší.

Svislá poloha, kdy těžká hlava miminka tlačí na nepřipravenou páteř, je pro něj hodně nevhodná. Tak asi proto. Ale já nikdy nevázala, vozila jsem pouze kočárek. Kluk brzo chodil, tak, jsem začala vozit lehčí sporťák, co šel lehce přenést po schodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
23.9.19 07:35

@kristynablaz super je nové rostoucí aloe one. Aloe má jinou konstrukci pásu - je hodně široký a oválný, takže se váha dítěte rozloží od žeber níž, přes boky a celá bedra.
Jinak asi šátek, aby rostl spolu s dítětem. Výhoda nosítka naproti šátku je rychlejší oblékání, nemusíte pokaždé ladit úvaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
23.9.19 07:36

Ahoj, ze me kompromis - satkove nositko. Ja mam Fidellu a je skvela. Na vazani satku jsem si netroufla a tohle je fakt jednoduche, ze jsem to hrave zvladla uvazat podle youtube i ja. Nositko pouzivam od cca 1,5roku. Pro male mimco je satek/satkove nositko mnohem lepsi a pro tebe pohodlnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.9.19 07:40

@Russet mně to taky nepřijde kdovíjak super, navíc fakt vítám spoustu lidí, kteří nosí špatně, ty děti v tom jsou pomackany, zkrouceny a krivy až hrůza. Sama to občas nevychytam, a proto se to snažím dělat co nejmíň. Ale mám třetí dítě, který je hrozně uřvaný, hrozně kontaktní, odmítá spát doma a odmítá ležet v kocare, když nepotřebuje spát. Takže v rámci zachování zdravého rozumu (mého i starších deti) ji prostě občas do toho nositka šoupnout musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
23.9.19 08:17

Zkus fb skupinu nosime deti, nosime sve deti nebo nosici cesko slovensko…za sebe doporucuji fidellu, nosim v ni od narozeni a je skvela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
23.9.19 08:18
@Russet píše:
Svislá poloha, kdy těžká hlava miminka tlačí na nepřipravenou páteř, je pro něj hodně nevhodná. Tak asi proto. Ale já nikdy nevázala, vozila jsem pouze kočárek. Kluk brzo chodil, tak, jsem začala vozit lehčí sporťák, co šel lehce přenést po schodech.

Při správně uvázaném šátku/nastaveném nosítku ve vertikální poloze žádná těžká hlava na nepřipravenou páteř dítěte netlačí. Když je dítě správně podsazeno - má nožičky do M, zadečkem je nasazeno na tělo nosiče a má ho níže než kolínka, zakulatí se mu zádíčka a ta těžká hlava neklimbá na páteři, ale spočívá na hrudníku nosiče, aniž by zatěžovala páteř. Je to v podstatě vertikální leh, ne sed. Proto se u vázání šátku a nastavení nosítka tolik dbá o to, aby obojí bylo provedeno správně, zvlášť u novorozence, a proto je ergo nosítko tak dramaticky odlišné od klokanky, která tohle neumí a děje se to, co popisuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.9.19 08:23

@SlečnaDahlia lépe bych to nenapsala. @kristynablaz za sebe doporučuji na začátek šátkové nositko(mei Tai). Je snazší na manipulaci, než klasický šátek, ale zároveň se s ním i novorozenec dá krásně dotáhnout. Za mě doporučuji Fidellu Fly Tai (je také šátková, jen jejich název). Mám Baby verzi, která vydrží cca do 8 měsíců věku (do vel. 74). Pak je další velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23765
23.9.19 08:25
@Russet píše:

Kdyz je miminko v ergonomicke pozici - zada do tvaru C, podsazena panev a nohy a zadek do tvaru M, hlava lezi na hrudi nositele, tz. zadna tezka hlava na nic netlaci. Naopak je ve velmi prijemne pozici od nej. Jsem poradkyne pro noseni deti, ucastnim se kongresu a dale se vzdelavam a od noseni vertikalne uz se zcela upousti a preferuje se pouze svisla poloha. Takze prispevky o tezke hlave a nepripravene pateri jsou v takove diskuzi relevantni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
23.9.19 08:38

Mám oboje a každé má něco do sebe, střídám dle situace a nálady.

Šátek - dotáhnu si tam dítko přesně tak, jak potřebuju, na minimiminko mi byl výrazně pohodlnější (jo, zkoušela jsem několik novorozeneckých nosítek a prostě šátek je šátek), mám víc možností úvazů, vrstvení… je o dost skladnější, zabere míň místa a miminko se dá dát mnohem dřív na záda (v nosítku, až když sedí), šátek je „přirozeně rostoucí“, prostě tu správnou pozici na libovolně velké dítě namotám pokaždé na míru. Na druhou stranu navázat déle trvá a venku je to těžší, člověk courá cípy po zemi, ne každý (zvlášť chlapi) si na šátek troufne.

Nosítko - jako největší bonus vidím tu rychlost a jednoduchost. Cvak-cvak nandám a jdu. Na nosítko si troufne každý. Snadno se nandavá kdekoliv. Na druhou stranu beru-li ho s sebou na výlet, zabere mnohem víc místa, neumožňuje takovou variabilitu, je třeba lépe vybírat, protože na každému sedne všecko a je jich milión druhů, málokteré nosítko je tak univerzální, aby skvěle padlo na novorozence i dvouleťáka. Mimčo na záda, až když sedí, což ne každý využije, já třeba dost (vaření, chození na houby…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
23.9.19 11:21

Já mám mei tai nosítko a nemůžu si ztěžovat :) je jich velká spousta, jsou hrozně pohodlná a hlavně je to uvázané během minuty :) mám syna co má rok a 12,5 kg a 80 cm a když ho nosím přijde jak kdyby měl tak o 10 kg min. Fakt to krásně rozloží váhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí