Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pitaya1 píše:
Taky pouštím, když si všimnu. Ale to se ne vždycky stane. V MHD vypínám - čtu si, tupě zírám z okýnka apod. Takže ne vždycky zaregistruju, že někdo takový nastoupil. Pokud slušně požádá, tak ihned pouštím sednout.Příspěvek upraven 07.09.22 v 08:14
A to je právě dobře❤️️ Horší jsou ty čumilové😳, který se na Vás fakt koukaj a nic, to samé se starými lidmi, děti sedí (tak 10let) nastoupila škola a důchodce pustí třeba 30, 40 letej člověk a učitelka mlčí🙈 🙈
@topazio píše:
Dej si pohov. Brzo ti rupnou nervy.
Jsem úplně v klidu, o moje zdraví se starat nemusíte😂…
Je pravda, ze v MHD se mi často stává, ze lidi cumi do mobilu a nevnímající svět. Já se vždycky snažím se alepson podívat na zastávce, jestli nezastupují někdo, koho bych mohla pustit sednout. Já sama jsem v 6. Měsíci, ale nejde to na me poznat, takže se nemůžu na nikoho zlobit. V létě se mi v MHD zamotalo hlava a normálně jsem přišla za nějakou slečnou, ze se mi udělalo špatně a jestli bych si nemohla sednout. Světě div se, pustila me a to sem jo ani nemusela mávat nějakou tehotenskou prukazkou před obličejem. Úplně si nedokážu představit, ze bych chlapovi řekla ať jezdí se mnou
to by si už fakt myslel, ze mi to těhotenství leze na mozek. ![]()
@heluska1992 píše:
Je pravda, ze v MHD se mi často stává, ze lidi cumi do mobilu a nevnímající svět. Já se vždycky snažím se alepson podívat na zastávce, jestli nezastupují někdo, koho bych mohla pustit sednout. Já sama jsem v 6. Měsíci, ale nejde to na me poznat, takže se nemůžu na nikoho zlobit. V létě se mi v MHD zamotalo hlava a normálně jsem přišla za nějakou slečnou, ze se mi udělalo špatně a jestli bych si nemohla sednout. Světě div se, pustila me a to sem jo ani nemusela mávat nějakou tehotenskou prukazkou před obličejem. Úplně si nedokážu představit, ze bych chlapovi řekla ať jezdí se mnouto by si už fakt myslel, ze mi to těhotenství leze na mozek.
A tohle to bude vychovávat dítě, když všude potřebuje doprovod.
@heluska1992 píše:
Je pravda, ze v MHD se mi často stává, ze lidi cumi do mobilu a nevnímající svět. Já se vždycky snažím se alepson podívat na zastávce, jestli nezastupují někdo, koho bych mohla pustit sednout. Já sama jsem v 6. Měsíci, ale nejde to na me poznat, takže se nemůžu na nikoho zlobit. V létě se mi v MHD zamotalo hlava a normálně jsem přišla za nějakou slečnou, ze se mi udělalo špatně a jestli bych si nemohla sednout. Světě div se, pustila me a to sem jo ani nemusela mávat nějakou tehotenskou prukazkou před obličejem. Úplně si nedokážu představit, ze bych chlapovi řekla ať jezdí se mnouto by si už fakt myslel, ze mi to těhotenství leze na mozek.
Já ho o nic nežádám, ani neprosím😂 😂 a nutit kór ne, to by se nenechal, není třasořitka ani podpantoflák, dělal mma, karate❤️️ dělá to, protože to chce❤️️ A on mi sám říká, že je můj bodyguard❤️️❤️️
Tak já nevím, když jsem byla těhotná a potřebovala jsem si sednout, tak jsem klidně někoho slušně oslovila… nikdy se mi nestalo, že by mi nebylo vyhověno.
Pravda je, že jsem nejčastěji zvedala chlapy kolem 40-ti. To mně tak nějak bavilo
.
Samy od sebe mně pouštěly sednout ženy. Já taky pouštím, ale kolikrát se stane, že si to taky nevšimnu… neskenuji každého kdo přistoupí.
Není nic špatného si o pomoc říct, stejně tak pomoci s kočárkem po schodech
@Myšák23 píše:
Já ho o nic nežádám, ani neprosím😂 😂 a nutit kór ne, to by se nenechal, není třasořitka ani podpantoflák, dělal mma, karate❤️️ dělá to, protože to chce❤️️ A on mi sám říká, že je můj bodyguard❤️️❤️️
a bodyguard mluvit umí?
fakt není nic jednoduššího, než otevřít pusu a slušně se zeptat, idkyž tady bude velký otazník nad „slušně“ se zeptat, ale třeba to chlap místo tebe zvládne ![]()
@Pitaya1 Pokud je autobus poloprázdný tak se nevzrusuji pokud je autobus plný tak se kouknu jestli prostě někdo u mě nestojí ![]()
@Myšák23 Ano to se mi stávalo často…mladá holka čumí vidí tehuli s pupkem…a když si k ní stoupnu tak se otočila k oknu a cumela ven
…břicho už jsem měla fakt velký a k tomu elastické šaty takže to že jsem těhotná bylo vidět na první pohled.Jako je pravda že je hodně lidí ze dělají že nevidí.
@Annabela11 píše:
@Myšák23 Ano to se mi stávalo často…mladá holka čumí vidí tehuli s pupkem…a když si k ní stoupnu tak se otočila k oknu a cumela ven…břicho už jsem měla fakt velký a k tomu elastické šaty takže to že jsem těhotná bylo vidět na první pohled.Jako je pravda že je hodně lidí ze dělají že nevidí.
Musíš slušně pokorně poprosit přece ne…nejsi žádná hvězda. To mi bylo kdysi vysvětleno tady na emiminu. Mě by byla hanba sedět a nepustit sednout těhuli nebo starého člověka.
Příspěvek upraven 07.09.22 v 10:38
@Annabela11 píše:
@Myšák23 Ano to se mi stávalo často…mladá holka čumí vidí tehuli s pupkem…a když si k ní stoupnu tak se otočila k oknu a cumela ven…břicho už jsem měla fakt velký a k tomu elastické šaty takže to že jsem těhotná bylo vidět na první pohled.Jako je pravda že je hodně lidí ze dělají že nevidí.
No právě a to je to, co nechápu, proč to ty lidi dělaj?? Počkej, až ona bude těhotná, to zjistí, jaké to je🤷♀️ 🤷♀️
@Myšák23 píše:
No právě a to je to, co nechápu, proč to ty lidi dělaj?? Počkej, až ona bude těhotná, to zjistí, jaké to je🤷♀️ 🤷♀️
Zjisti, ale teď to neví. Některé trochu tuší, třeba ty, co měly někdy nějakou těhotnou v okolí, ale jinak fakt neví a nechtějí se tím zabývat - tak má proste břicho, no a, má bejt?
sama jsem měla podobne myšlení, pouštět sednout jsem teda poustela vždy, ale fakt nerada, copak zrovna ja mohu za to, ze ten člověk je starej nebo těhotnej?
tot rozumy pubertálního telete ![]()
@Keyllah píše:
a bodyguard mluvit umí?fakt není nic jednoduššího, než otevřít pusu a slušně se zeptat, idkyž tady bude velký otazník nad „slušně“ se zeptat, ale třeba to chlap místo tebe zvládne
Aha, takže když uvidím někoho staršího, kdo sotva stojí, či těhotnou, tak musím počkat, než se sama zeptá
to je vidět, jak někomu chybí sociální cítění
to samé když uvidím autonehodu, půjdu se zeptat, jestli chtějí zavolat sanitku….smutné ![]()
@Myšák23 píše:
Aha, takže když uvidím někoho staršího, kdo sotva stojí, či těhotnou, tak musím počkat, než se sama zeptáto je vidět, jak někomu chybí sociální cítění
to samé když uvidím autonehodu, půjdu se zeptat, jestli chtějí zavolat sanitku….smutné
Tak si stůj klidně dál. Jen mě napadlo ti poradit nejrychlejší a nejsnadnější řešení problému, ale evidentně nemáš zájem, a jde ti jen o to si zanadávat, tak ok…
@Pitaya1 píše:
A vy jste všichni v rodině němí, že v MHD nikdo nedokáže slušně požádat o místo k sezení?
jo, to mi taky uniká.
Mám pusu, tak ji použiju.
„Prosím Vás, můžete mě pustit sednout“, případně si ještě okatě pohladit nebo podržet břicho.
Ono dneska je tolik obézních lidí, že člověk prostě nemusí poznat, zda jde o těhuli nebo o jedlíka. Já sem toho důkazem - sem silnější a leckdy mě lidi pouští sednout a já se jen směju, že sem prostě tlustá, ne těhotná ![]()
Tak ať se ta těhule jednoduše ozve.