Pouštění těhotné sednout v MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.9.22 17:39

Pustit sednout člověka, který to potřebuje, považuji za slušnost. V naší kultuře je to tak nastaveno, že slušný člověk pouští staré lidi sednout. Ne v každé kultuře to tak je (tuším, že v Japonsku to tak nemají).
Na druhou stranu, jak už tu mockrát zaznělo, řada lidí je v MHD myšlenkami mimo, takže si nemusí všimnout. Třeba náš soused - jak nastoupí do busu, vypíná. Může na mě koukat, ale dokud ho neoslovím jménem, vůbec mu nedojde, že tam jsem. Sice má otevřené oči, ale nevidí.
Chci-li sedět, mám pusu a mohu slušně požádat. Rozhodně lepší, než se rozčilovat, že lidi jsou nevychovanci. Nemusí být nevychovaní, mohou být jen myšlenkami jinde, nebo mohou mít důvod, proč sedí.
Já jsem ve středním věku. Na první pohled vypadám v pohodě. Jenže mám nemocná záda a potřebuji sedět. Vlastně ne potřebuji, ale MUSÍM. Zdravotně bych stát nezvládla (brždění, zatáčky…). Ale vysvětlujte to někomu - už jsem si vyposlechla, že jsou to výmluvy. Takže kvůli tomu, že zase nechci skončit několik týdnů jako ležák, si v MHD sedám, vytahuji mobil a celou dobu do něj koukám a dělám, že nevnímám okolí. Jen když zahlédnu člověka s holemi a vidím, že se nikdo nezvedá, tak pouštím.

anonymně kvůli informacím o zdraví

• Citovat
  • Upravit
27264
8.9.22 17:51

@Myšák23 Jak už zde bylo několikrát zmíněno - němému děcku ani vlastní matka nerozumí a líná huba - holý neštěstí. Chceš sedět, tak někoho požádej, nic tě to nestojí a věřím, že tě někdo pustí. Rozhodně nic neočekávej automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 22:45

Na takové slušné vychování už se dneska nahraje. Já třeba jsem teď na začátku těhotenství (proto anonym), minulý týden jsem jela autobusem na kontrolu, s sebou 2,5 letou dceru. Jela s námi paní, kolem 80 let, s sebou takový ten vozík na nákupy, co mají důchodci. I přesto, že mně je teď permanentně špatně, celé dny mám žaludek na vodě, tak jsem paní s vozíkem z autobusu pomohla. Cestou zpět jela zase s námi tentokrát vozík plný. Pomáhala jsem jí s ním jak v autobuse, tak z autobusu. Všichni na ní koukali, ale nikdo se na pomoc neměl.
Když jsme bydleli v Plzni a dcera ještě vydržela v kočárku, kolikrát trolejbus zastavil tak blbě od okraje, že vylézt ven s kočárem byl nadlidský úkon. Tenkrát se mnou jel i chlap, tak náš kočár jsme vyndali společně a už chtěl odcházet. Tak jsem zakroutila očima a říkám mu „všiml sis, že nejsme jediní s tím kočárem?“ Pak teda nakonec pomohl i paní, která byla fakt vděčná, protože jinak by tam s tím dost zápasila.
Tím chci říct, že spousta lidí, dokud si s něčím sama nepřijde takhle do styku, tak jim bohužel v dnešní době přijde" normální" nepomoct, zkrátka se starají jen o sebe. Až když jsou v nějaké podobné situaci i oni, tak to začnou teprve vnímat. Tím nechci chování dnešních dospělých omlouvat, ale je to bohužel tak..
Když jsme byli na střední, tak jsme třeba úplně ty, co jezdily s kočárkem, nesnášeli, protože jsme kvůli nim museli čekat na další tramvaj, pak jsme měli co dělat, abychom stihli vlak. Prostě klasická puberta. A tohle si pak lidé odnáší i do budoucna - já, já, já a pak teprve ostatní.🙈

• Citovat
  • Upravit
77130
8.9.22 22:51
@elen-ka píše: :mrgreen: Neboj, nejsi sama. Taky jsem o směru chození v obchodaku nikdy neslysela. Neznám žádný obchodak, kde by to bylo.

v obchoďáku se má chodit vpravo, stejně jako na chodníku nebo na cyklostezce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
9.9.22 05:02
@Myšák23 píše:
Ano, moje řeč… já jsem zase potkávám paní, bylo jí tak 80 - 90let hůl v ruce a tašku na psa, celá ohnutá (v té tašce mladý yorkšírský terier ) proč tahá toho psa (mají tak 2 - 3 kg a ona ho takhle tahá na ulici, přes silnici), když se sotva s prominutím škrábe, upozorňuji, že pejsek má zcela zdravé nohy, ale vždy jen vyčůrat a něco málo očuchat a do tašky s ním😡 😡 a on by se tak rád prošel je to na něm vidět😔i takto malý pejsci mají potřebu se projít, v obchodě, MHD atd. Ty tašky chápu, ale na ulici, kde existuje něco jako vodítko??.. za 2. Kdo se o toho pejska bude starat, nebo kam půjde, až ona umře, na to taky nikdo nepomyslel :,( :(.. za 3. jak bude tomu pejskovi, až ona umře :,( … chápu, chce si pořídit nějaké zvířátko, aby nebyla sama, tak si pořídím třeba morče, které se tolik neváže a přesto je snadno ochočitelné :srdce:. Máme 7mi letou čivavu, NIKDO NA NĚJ NA ULICI JEŠTĚ NIKDY NEŠPLÁPL a ten by se v tašce za chvilku zbláznil :roll:, takže proč takhle týrat tu němou tvářičku :nevim:?

A proc si dvacetileti nevychovani nedospeli porizuji deti? Aby je ucili nadavat do pi…?

• Citovat
  • Upravit
14313
9.9.22 06:35

@stinga Tak tohle pravidlo nezná hodně lidí…vidím to dnes a denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
9.9.22 07:17

Vždy i když jsem byla mladší jsem těhotné poustela sednou. Někdy mi teda bylo trapne a nevěděla jestli je žena těhotná nebo tlustá, bohužel. Tak jsem raději seděla. Ale pokud je to evidentní, tak pomalu vyletim, abych uvolnila místo. Ale jde o to na koho člověk narazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12620
9.9.22 08:54
@BohunkaP píše:
Diskuse se aktuálně odvíjí až od str. 99 ;)

Pravda :lol: ted se tomu musím smát, trochu jsem zaspala. No tak se aspoň na emiminu ví, že mě jako těhotnou pouštěli sednout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.9.22 14:33
@Yorkmut píše:
A proc si dvacetileti nevychovani nedospeli porizuji deti? Aby je ucili nadavat do pi…?

Opravdu, toto nemá cenu ani komentovat!! Za 1. Za celé těhotenství nenadávám, toto bylo jen 1
Za 2. Podívejte se po okolí dnešní mámy (ne všechny, ale většina) vozí děti v kočáru i do 4 let😂
Za 3. Miminko jsou schopný vozit v kočáru ve 30° C se staženou stříškou a přikrytý plínou, nebo nějakým hadrem, kdyby to bylo alespoň mokrý, ale vozit dítě v kočárku bez možnosti se koukat ven, zamezit mu přísun čerstvého vzduchu🤷‍♀️. Kolik stupňů je asi v té stříšce, když je venku 30? Proč se potom divý, že to miminko celou tu vycházku brečí, když ho pečou zaživa? Neexistuje v dnešní době krém na opalování, popř. otočení té korby, aby mu nesvítilo do očí? (Existuje máme koupenej kočár za 11tis. a umí to, i kočár za 8😉).
Za 4. Proč do sebe rodiče od dětí nechaj mlátit? :lol: MYSLÍM SI, ŽE JEDNO SPROSTÉ SLOVO JE NIC PROTI TOMU CO JSEM NAPSALA🤷‍♀️ 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.9.22 14:37

A mohla bych pokračovat, rodiče děti nechají celé dny se koukat do telefonu, namísto toho, aby se šlo do parku atd. Prostě vrazím mu telefon a mám klid😂…
Chodí s nimi do fastfoodů a potom se divý, že jsou obézní🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149116
9.9.22 14:53
@Annabela11 píše:
@stinga Tak tohle pravidlo nezná hodně lidí…vidím to dnes a denně

Ani na chodníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
10.9.22 17:31
@Annabela11 píše:
@stinga Tak tohle pravidlo nezná hodně lidí…vidím to dnes a denně
@Anna766 píše:
Ani na chodníku.

asi stejná sorta lidí, jako ti, co se cpou dovnitř do obchodu, když jiní chtějí vycházet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí