Pouští vás lidé sednout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11082
19.3.23 16:24

@Russet Já byla na cukrovce na poliklinice, kde mají přímo čekarnu jen pro tehotný, aby nemuseli sedět mezi nemocnými třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
19.3.23 17:11
@Monchichik píše:
@Wani No tak aby se takhle vyjdřovala mladá holka k těhotenství jiné ženy mi teda v pořádku nepřijde…a fakt jsem to nezažila…řekla bych, že až dneska, kdy je kult dítěte, si děti dovolí věci nevídané ;)…protože můžou…slušné chování už je nikdo asi neučí…to je prostě můj názor…

Tak když nemusí dle některých supermatek ani zdravit koho se jim zrovna nechce…co se pak můžeme divit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
19.3.23 17:42

@Jahudka82 Jako fakt někdo zdraví jen koho se mu chce? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
19.3.23 17:50
@Monchichik píše:
@Jahudka82 Jako fakt někdo zdraví jen koho se mu chce? :mrgreen: :mrgreen:

Stačí si přečíst pár diskusí v takových těch fb skupinách o moderní respektující výchově ala moje dítě musí respektovat všichni ale naopak to neplatí, tam je dítě fakt středem vesmíru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
19.3.23 17:52
@Jahudka82 píše:
Tak když nemusí dle některých supermatek ani zdravit koho se jim zrovna nechce…co se pak můžeme divit…

Ano opravdu jsem se s tímhle přístupem už setkala několikrát, sice jen virtuálně ale moje děti tedy zdravit učím a taky o něco poprosit, poděkovat atd, ale přiznám se, že když jedu s nima MHD, tak během krocení dravé zvěře se mohlo stát, že jsem nějakou tehuli přehlédla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
19.3.23 17:57
@smile_xxx píše:
Aha, tak v mém okolí si nikdo sanitku nevolal. Všichni jeli buď autem nebo taxi.

Já teda taky autem, ale autorka obnovujícího dotazu psala, že má z aut fobii. I když sanitka je vlastně taky auto, akorát větší… :think: A je fakt že se najdou i lidi, co ani v dnešní době to auto nemají. Nebo to na ženskou přijde dřív a zrovna když je manžel na služebce na 2.konci republiky. Tak je podle mě sanitka lepší než taxík který těhotnou z obavy, že mu zasviní auto vzít ani nemusí…a nárok na sanitku k porodu je. Bere se to jako akutní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
19.3.23 22:26
@Monchichik píše:
@Jahudka82 Jako fakt někdo zdraví jen koho se mu chce? :mrgreen: :mrgreen:

Samozřejmě, nevidim duvod zdravit nekoho, kdo mi po stopadesate neodpovi. Stejne tak nikdo nezdravi každého, koho potka na ulici, takže ano vsichni zdravime jen toho, koho chceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
20.3.23 07:29

@j.a.n.i1 Neříkám, že máš zdravit někoho, kdo ti neodpovídá nebo cizí lidi na ulici…ale tak to ani myšleno nebylo…stačí přijít ráno do školky a na pozdrav ti někteří rodiče ani neodpoví…zařazuji je prostě mezi burany, tohle je podle mě nevychovanost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
20.3.23 09:47
@Monchichik píše:
@j.a.n.i1 Neříkám, že máš zdravit někoho, kdo ti neodpovídá nebo cizí lidi na ulici…ale tak to ani myšleno nebylo…stačí přijít ráno do školky a na pozdrav ti někteří rodiče ani neodpoví…zařazuji je prostě mezi burany, tohle je podle mě nevychovanost…

Právě, nám máma vždycky říkala, když někoho pozdravim já tak pozdravíte taky. Prostě opět, základy slušného chování. Třeba i když přijdu do maleho obchodu, k doktorovi do čekárny, ty lidi neznám ale beru to jako slušnost. Nestalo se mi, že by mi někdo neodpověděl. A děti to učím taky. Sousedy na chodbě atd. Ale kdyby dítěti někdo neodpověděl, což se mi zatím asi taky nestalo, vysvětlím jim nahlas že to pána nebo paní asi nikdo nenaučil. Neříkám že má zdravit dvou-trileté dítě co sotva mluví a stydí se, tak že ho nějak nutim. Ale školkou/školou povinné už by to vědět a zvládat mělo snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
20.3.23 09:54
@j.a.n.i1 píše:
Samozřejmě, nevidim duvod zdravit nekoho, kdo mi po stopadesate neodpovi. Stejne tak nikdo nezdravi každého, koho potka na ulici, takže ano vsichni zdravime jen toho, koho chceme.

Tak jasně, ale měla jsem na mysli případy, kdy rodič někoho známého potká, pozdraví a dítě „nemusí“. Vůbec nebyla řeč o (i pro nás) cizích lidech na ulici nebo někom kdo mě ignoruje i záměrně. Jasně děti se někdy stydí, to se asi dá pochopit občas a nikdo soudný z toho asi tragédii dělat nebude, ale programově je učit že nikoho zdravit nemusí kdo jim není zrovna teď sympatický je už trochu mimo. Ve škole, školce je paní učitelky taky přece pozdraví a když vyletí a zapomenou, připomenu nebo se připomenou samy, mile ale aby si to děti tak nějak zažily prostě jako něco automatického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.23 12:24

Ja teda nevim, obecne veci na FB ani na miminu moc nekomentuju, ale tohle mi neda. Jezdila jsem po Praze tehotna kazdy den MHD (neridim a malo kdy vydrzim sedet doma) a nidky nebyl problem. Fakt si myslim, ze je to tak, „jak se do lesa vola, tak se z neho ozyva“. V tehu me zacali poustet sednout az pozdeji, kdyz uz jsem mela pupek viditelny i v zimni bunde. Ale nepotrebovala jsem sedet, jinak bych si rekla. Jeste v 8 mesici jsem byla na punkovem koncerte a vsichni si fakt bacha na moje bricho davali. Par lidi me teda zvalo baru na panaka, asi si pupku nevsimli. Pak jsem prenasela a tyden po terminu uz jsem si fakt sednout vubec nechtela, bylo horsi se zvednout nez stat. A lidi vypadali smutne, ze je odmitam. S kocarkem jezdim po Praze take denne uz pres rok a az na nejake vyjimky, kdy nekteri lidi nemaj svuj den (coz je pochopitelne), si taky nemohu stezovat. Jelikoz jezdim denne tak vim, kde a jak se idealne dostat bezbarierove, ale kdyz to zrovna nejde, vzdy mi nekdo pribehl na pomoc a to mam kocarek delany na mesto a uplne v pohode ho odnesu sama. A k tem pubertakum, vy jste nebyli nikdy v puberte? Nevznate ty pocity? Ja uz jsem teda fakt stara matka (prvni dite ve 37) a chapu je, byla jsem stejna. Napr. jezdim z plavani se synem ze zastavky, kde jednu zastavku pred je skola. Kdyz se natrefim zrovna na konec hodiny, je ten bus fakt narvany a vetsinou se ty decka snazej nejak z mista na kocarek uhnout. Tak na ne mavnu ze v pohode, ze pojedeme dalsim, ze nepospichame. Spis koukaj prekvapene, cekaj prudu, at laskave uhnou kocaru. Kdyz jedu nekam „na cas“ a potrebuku jet konkretnim spojem, tak vzdy slusne poprosim a misto se udela. Nepisu tenhle prispevek, abych nekoho nastva ani si honila ego, ze ja to mam v pohode. Ale aby si nekteri uvedomili, ze ta tolerance a empatie musi byt na obou stranach. Tehotne a matky fakt nejsou stredobod sveta a lidi co jedou z prace (pracuji i na MD) furt necucej, zda jede kocarek nebo tehotna Proste si slusne reknu nebo jedu dalsim spojem. Tyhle hystericke sceny jen delaj „peklo“ slusnym lidem na obou stranach. Tot muj nazor, se kterym samozrejme nemusi nikdo souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí