Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nápodobně, dcera 3 je taky maniak. Také chodíme ven, do herny, písek atd. jsem venku hodně ale když jsem doma, tak ráno chce pohádku, celou dobu ledovou taky, teď letí bambi, pak něco jiného ale nesedí u toho stále, spíše jako kulisa u toho si hraje atd.no a večer před spaním např. tarzan.Zná písničky nazpaměť, počítá také do 20, myslím že jí to neubližuje
Ahoj, u nas jede furt krtek a povidani o pejskovi a kocicce. proste, kdyz potrebuju neco udelat, je to nejlepsi zpusob, jak to udelat
Podle meho nazoru, obcasne divani na tv nevadi.
Simona
ahojky
![]()
když byla dcera malá, tak se ji líbili Ať žijí duchové! a z pohádek různé osvědčené - krtek, pat a mat, křemílek atd. Taky jsme jí hodně četli Křemílka a Vochomůrku pořád dokola a pouštěli magnet.kazety s pohádkami a písničkami.
malému se líbí jedině Lokomotiva Tomáš, máme nahraný hodinový příběh, ale to mu pouštím jen, když ho potřebuji zabavit, např. když myju nádobí apod. Jinak ještě Tv moc nesleduje, a ještě se mu líbí František z Kouzelné školky v TV, ale jen ten Franta, nic jiného ![]()
Vitek zboznuje Pata a Mata. Ja je uz jako dite nemela rada a ted to mam. Ale kdyz chci poklidit atd, rada je pustim a jinak koukame na skolku a vecernicka.
Ahoj,
máme také televitního diváka. Doba ledová, Shrek, Auta, Medvídek Pú, Krteček, Bořek, Pošťák Pet........všechno zvládne.
Takže má tak pohádku na den, většinou poo.
Všeho s mírou.
Alča.
Ahoj
naše malá má taky ráda pohádky, nejoblíbenější je krteček nebo příběhy včelích medvídků, vydrží u nich sedět a dívat se i 40 minut a nechce být ničím rušena. Pouštím jí je tak 2 x denně, když vařím anebo když potřebuju v klidu něco udělat. Vždycky se díváním na dvd uklidní a rychle se učí z pohádek spoustu nových slovíček. Myslím, že když se to nepřehání, nemůže to dítěti ublížit.
ahoj,
u nás je to tak, že malá si víceméně vydrží hrát celej den sama, jenom občas něco děláme spolu, jakože čteme nebo sukujeme tkaničky, stavíme kostky apod., ale pak mi stejně uteče a hraje si sama, takže já v podstatě nemám co dělat, ale na druhé straně musím v tom pokoji být, takže mám puštěnou televizi celý den. Anička je na to zvyklá. Když je pořad pro děti (Elmo, Kouzelná školka, atd…), tak zareaguje a chvilku na to kouká, ale jinak si tam šolichá něco sama pro sebe, já tam sedím na zemi, dohlížím na ni a přitom taky čučím na telku. Takže tak to je u nás.
Není to asi nejideálnější, na druhé straně si myslím, že se z televize dělá zbytečnej strašák.
Bibina
Ahoj,
máme doma televizního maniaka
.A teď lahůdka pro ty, co neradi vidí dětičky u televize.Náš Dáda v roce a půl skouknul (s jednou přestávkou na nočník) celou Dobu ledovou, Mauglího … o krátkých pohádkách nemluvě
No fakt nevím, co je na tom tak špatného, když mi děj pohádky odvyprávěl v celých větách a třech časech.V roce a půl.Teď (v dubnu mu budou 3 roky)má ohromnou slovní zásobu a používá slovní obraty,nad kterými všichni zůstávají stát, vymyšlí si básničky, rýmovačky.DVD je pro mě nepostradatelná věc, když vám dítko vstane odpočaté ve 4ráno,sleduje pohádku,já mám v 7h. navařeno, vypráno, vyžehleno, uklizeno… a hurá do nového dne
.Samozřejmě pak už bez TV.Katty
Tak jsem rada, ze se sledovanim pohadek na tom nejsme sami, i kdyz koukam, ze jsme tu asi ostudy nejmladsi. Nase mala sleduje pohadky jen u jidla, ale vydrzi koukat bez dechu na cele DVD. Zatim ji bavilo jen Teletubies a ted je fascinovana Vcelima medvidkama. Zkousela jsem i jine pohadky, ale ty ji tolik nebavi. Posledne ale vydrzela koukat i na Kremilka a Vochomurku. Kdyz uz se zacne koukat, vydrzi az do konce-to ma asi po manzelovi.:o))) Jinak na TV ale nekouka-jen behem jidla. Papa uz sama a tak ji to trva tak akorat na jedno DVD.
Gabriela
Holky, máte doma Bořka stavitele? My máme pouze jedno dvd a už mi jaksi leze krkem
Jde to dokola. Nevíte, kde stáhnout, nebo přepálit zbylé čtyři díly? Máme Bořek z Buffala.
U nás je taky nejoblíbenější Bořek z Buffala, taky Pat a Mat, Auta, Příběh hraček, Pošťák Pat a Krteček. Jenom ten díl jak tam ta zaječice rodí, ten se mu nelíbí. Nejvíc malej miluje Michala a Majdu, nemá rád Dádu (vyletěla jsem málem z kůže když jsem ji už podruhé viděla zpívat stejnou písničku a ani napodruhé si nepamatovala jedinou sloku a pusu si zakrývala rukama) a dědu. No a samozřejmě bezkonkurenční je František. Taky ho dost baví Pošta pro tebe, když to ráno opakují. Ale asi nejradši má Kostičky, ten díl o odpadech umí nazpaměť. Miluje popeláře a přesně ví, který kontejner je na který odpad.
Nejradši se u televize probouzíme, to si myslím nevadí, ale jinak naštěstí video malej moc nevyžaduje.
Ahoj,tak já se taky přidávám do klubu sledovačů televize a DVD.Děti mají dokonce svoje DVD v pokojíčku(nedosáhnou na ně ani na telku),takže třeba po obědě,kdy už Barunka nechodí spát,jí pustím jakou chce pohádku a tak hodinu odpočívá a kouká nani.
Líbí se jí Pejsek a kočička,Krtek,a poslední dobou čučí na Jen počkej!,který přitáhl tatínek,aby se mohl dívat po obědě s ní.A já odpočívám po O na gauči a můžu koukat na svou detektivku.Je to super.
Myslím,že se musí ještě rozlišit zimní a letní období,v létě se u nás telka skoro nepouští,jsme furt venku,ale v zimně,když je škaredě,nebo když je Baruška nemocná,je to pomocník k nezaplacení.
vojtu to zatím nebaví,ani knížky-okouše a flákne s nima o zem,teď u něj frčí pajduláci,co posílám přes ICQ ![]()
Ještě mi teda vadí,že manžel přijde z práce a první co,tak si sedne k bedně,pustí ji akouká na sport(bohužel máme x kanálů se sportem
)
Tak aspoň dělám to,že když to přestane sledovat a jde si sednout k PC nebo hrát s dětma,tak to okamžitě vypínám.A zabírá to,už to u nás nejede furt.
A taky musím pochválit PC hry,Barunka už umí ovládat myš a když byla teďko nemocná,hrála si různé hry a učila se počítat,vybarvovat,skládat puzzle,barvičky i písmenka.Děláme to i spolu,ale když se chci věnovat Vojtíkovi a nechci ji ošidit,nebo si něco udělat,je to taky skvělej pomocník a mám dobrej pocit,že se i vzdělává.Samo že to nepřeháním,ale většinou ji to samu po půlhoďce přestane bavit.
Takhle teda u nás.
Jitka a koťátka
TAky mame doma divaka .-D
Nejdriv to byli reklamy v TV
No a ted DVD, vede PAT a MAT a Teletubies, mame obed DVD.....
No a taky koukal na Dobu ledouvou, ale bere ho jen ta vecerka,
Kdyz chci rano jeste lezet v posteli, vstava v 6 tak mu zapnu PAt a MAT a je chvili klid
Dobry den, prispel bych svou trochou do mlyna, jezto jde o tema, ktere se me zatracene tyka a zrejme jsme extremem. Vsichni kynou karave prstem, ovsem otazkou spise je, CO za pohadky a porady to je, na ktere se prcci divaji, mam dve dcery, pet a tri roky a pred bednou (DVD) prosedely peknych par hodin denne! Protoze jsem blazen do filmu, maji hromadu pohadkovych DVD (cca 200ks), ovsem dbame s manzelkou na velmi konkretni vyber, co jim pustit a co ne, protoze o tom to je. Zadne japonske a jine slataniny plne agresivity. Pekne Medvidci Pu (k nezaplaceni) a Krtecci a Maxipes Fik a Pingu(!!! zlaty Pingu, to holky zboznovaly, pro mmrnouse kolem dvou let na Nobelovku, doporucuji vyber DVD Pingu Forever, to uvidite tisickrat!) a vsechny ty stare, dobre vecernicky a samozrejme vse od skveleho Pixaru (celoveceraky, ale holky umiraly smichy i u kratkeho bonus filmecku Pro ptacky atd., Michal ze Skolky atd. Jiste, ze je lepsi jit do lesa nebo se probehnout s kamarady na hriste, o tom zadna, ted ale mluvim o vysedavani u fenomenu TV. Mame nemalo znamych, kteri naopak svym detem TV nepousteji vubec nebo ji radeji ani nemaji, proti cemuz nemam vubec nic, ovsem na vlastnich holkach vidim, jak pozitivni vliv to na ne melo, rozvoj reci, mysleni, chapani, pristupu ke vztahum, zviratum a to ne proto, ze sami bychom se jim nevenovali (naopak). Ne, ja nemohu jejich cuceni na bednu hanet, ac se na me jiste sesypou mnozi odbornici a ukamenuji me. Neni nad to, vyrazit z bytu ven, ale nemaloval bych obecne certa na zed kvuliva prilis castemu koukani na (kvalitni, pekne) veci. Co bych ovsem brutalne a tezce zakazal jsou reklamy nahnacane mezi detske porady, to je peklo a nechapu, ze je to povolene, takhle vymyvat detem mozek, jeden to nezvlada furt vypinat a prepinat, vsechny ty ponyville a barbie (jasne, ze jsme se ji nevyhnuli) Ted uz ma ta vetsi zajem spise o odbornejsi veci, takze neustale cteme knihy o dinosaurech (dinosauri obdobi, necekal bych ho, u holcicky
a to je zase pouceni pro me, mnoho jsem nevedel a uz jsem moudrejsi. (Takovy parasaurolopus, to je krasavec.)
![]()
Ahoj, tak naše Terka pohádky sleduje
, většinou nám pohádky hrají většinou když jsme doma,ale nesleduje je v kuse, pořád od nich odbíhá a nebo si hraje. Ale že bych jí je nějak zakazovala to ne, ale k večeru už si žádnou pouštět nesmí