Používání Aniball - bolest v podbřišku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
2.6.21 12:47
@JancaS84 píše:
Já jsem s ním necvičila a měla jsem 3 stehy a u druhyho ani ň.
:potlesk: Já vozím dítě na chalupě na přední sedačce a ani jednou se nic nestalo :mrgreen: Já nevím, zda se chápeme, je to kapku jako já o koze a vy o voze. Samozřejmě, že i bez aniballu žena může porodit bez poranění, stejně jako s ním může mít poranění. Ale riziko natržení hráze se velmi snižuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.6.21 14:21
@unuděná píše: :potlesk: Já vozím dítě na chalupě na přední sedačce a ani jednou se nic nestalo :mrgreen: Já nevím, zda se chápeme, je to kapku jako já o koze a vy o voze. Samozřejmě, že i bez aniballu žena může porodit bez poranění, stejně jako s ním může mít poranění. Ale riziko natržení hráze se velmi snižuje.

Kdyby nebyla tak zpoplatněna péče soukromé PA, možnost si ji vzít k porodu, věřím že by ani tolik císařských řezu, tahání kleštěmi apod nebylo. Ohledně natržení hraje mnohem víc faktorů než jen roztahování vaginy. To za tebe dělá tělo, správná pa te navede jak máš tlacit, dychat, chrání hráz, a hlavně důležitý je vyber polohy při samotnem tlačení.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.6.21 14:26
@mackA159 píše:
Kdyby nebyla tak zpoplatněna péče soukromé PA, možnost si ji vzít k porodu, věřím že by ani tolik císařských řezu, tahání kleštěmi apod nebylo. Ohledně natržení hraje mnohem víc faktorů než jen roztahování vaginy. To za tebe dělá tělo, správná pa te navede jak máš tlacit, dychat, chrání hráz, a hlavně důležitý je vyber polohy při samotnem tlačení.

S tím absolutně nerozporuju. Nicméně těch způsobů, jak dosáhnout bezproblémového porodu je spousta a pro každou z nás se mohou individuálně lišit. Čím víc se „pojistíme“, tím máme větší šanci to prožít podle svých představ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.6.21 14:27

@mackA159 Mimochodem, děláš ze sebe trubku - aniballem si totiž vagínu fakt neroztahuješ. Možná si o tom něco nastuduj, než budeš příště někomu „radit“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
2.6.21 15:06

@unuděná každý má na to svůj názor.. Stehum se můžeš vyhnout a nebo nemusíš je to porod přirozená věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.6.21 17:12
@unuděná píše:
To může. Ale značně to snižuje riziko. Asi jako s tou autosedačkou - zabít se při nehodě můžeš i s ní, ale šance, že se zabiješ bez ní, je podstatně vyšší :mavam:
Víš co, samozřejmě tě nikdo nenutí to používat, ale odsuzovat něco, o čem absolutně nic nevíš, je dost hloupé. Já osobně neznám nikoho, kdo by měl víc než steh, dva, po porodu, na který trénoval s aniballem :mavam:

Já jsem toho bohužel příkladem :? Před prvním porodem jsem s Aniballem cvičila cca od 35tt, asi ale špatně, protože mi jakoby „vyklouzával“ ven. Prostě se mi tam při nafouknutí nevešel. Při porodu jsem měla nástřih i vnitřní poranění. Nevím, kolik stehů jsem měla (raději jsem se neptala), ale doktorka mě šila 45minut. Měsíc jsem si nesedla… Teď jsem těsně před 2. porodem, Aniball jsem zkoušela a znovu mi vyklouzává, takže jsem se na něj vyprdla. Ale znám pár žen, kterým pomohl, takže to určitě není špatná investice, jen konkrétně mě byl k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.6.21 20:07
@Misasisi píše:
@unuděná každý má na to svůj názor.. Stehum se můžeš vyhnout a nebo nemusíš je to porod přirozená věc…

Jojo, je to přirozená věc. To ale neznamená, že si ji nemůžeme zlehčit ne? Ona ani ta porodní asistentka, co vede tvé dýchání, není nic „přirozeného“, je to výdobytek moderní doby. Předpokládám, že v tom případě odmítáš i takové nepřirozené věci jako monitor srdečního tepu dítěte, nebo třeba inkubátor, pokud by ho tvé dítě po porodu potřebovalo ;) Nežijeme v pravěku a je logické, že pokud něco nám nebo dětem pomáhá, tak to využijeme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
2.6.21 21:27

@unuděná tak samozřejmě že asistentku poslouchat budu od toho tam. Je… A inkubátor pokud by moje dítě potřebovalo tak stejně tak… To je ale úplně něco jinyho než nějaký blbý míček… Už to komentovat nebudu řekla jsem si svůj názor a nemusím o tom. Krafat celý den… :wink:Pracuji v nemocnici sama a vím co jak probíhá to mě nikdo nemusí poučovat :palec: :wink:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.6.21 23:13

Kamarádka ho používala a měla 8 vnitřních stehů a vnější žádný, moc mě to neuklidnilo a nepřesvědčilo o používání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.6.21 06:55
@Misasisi píše:
@unuděná tak samozřejmě že asistentku poslouchat budu od toho tam. Je… A inkubátor pokud by moje dítě potřebovalo tak stejně tak… To je ale úplně něco jinyho než nějaký blbý míček… Už to komentovat nebudu řekla jsem si svůj názor a nemusím o tom. Krafat celý den… :wink:Pracuji v nemocnici sama a vím co jak probíhá to mě nikdo nemusí poučovat :palec: :wink:..

Já ti to nevnucuju. Jen mi dost vadí tvůj dehonestující až zesměšňující tón :nevim: Milionům žen to pomohlo, dokonce to má prokazatelnou funkčnost, ať si o tom myslíš cokoli :nevim: A neboj, taky jsem zdravotnický personál a ne nějaká slepice emiminovská :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
3.6.21 06:57

@unuděná tak to jsem ráda že nejsi slipka😊 👍hele 100 lidi 100 názoru prostě na to si zvykni.. Občas lidi s něčím nesouhlasí ale musíš to tak brát mají svůj názor.. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.6.21 07:05
@Misasisi píše:
@unuděná tak to jsem ráda že nejsi slipka😊 👍hele 100 lidi 100 názoru prostě na to si zvykni.. Občas lidi s něčím nesouhlasí ale musíš to tak brát mají svůj názor.. 🙂

Jak říkám, tvůj názor mi nevadí, vadí mi způsob, jakým ho prezentuješ. Jakože která blbka může používat roztahovač vagíny? :roll: Víš o tom kulový a soudíš. Mě zase přijde zbytečná ta porodní asistentka, dýchat a porodit umím i bez ní, mám za sebou dva krásné porody, takže si troufnu říct, že to můžu posoudit. Ale nebudu odsuzovat ženy, které se rozhodnou jí zaplatit, jako nesvéprávné pipiny, co potřebují u porodu poradit, ne? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
3.6.21 07:27

@unuděná hele já budu rodit poprvé a myslím si že žena má svůj vlastní půd k tomu aby dýchala.. Je to prostě nějak v ní a vnitřně ví co má dělat… Jen sem řekla že mi to přijde jako blbost nic víc.. 🙂 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
3.6.21 07:30

@unuděná člověk může mít krásný porod ale taky nemusí a myslím si že ti je pak aniball úplně k ničemu když budeš mít nějaké komplikace… Takže radši dám na rady především doktora a te asistentky protože celý porod tam s tebou je 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36307
3.6.21 07:38
@Misasisi píše:
@unuděná hele já budu rodit poprvé a myslím si že žena má svůj vlastní půd k tomu aby dýchala.. Je to prostě nějak v ní a vnitřně ví co má dělat… Jen sem řekla že mi to přijde jako blbost nic víc.. 🙂 👍

S dýcháním úplně nemáš pravdu. Žena může dýchat i špatně u porodu. Správným dýcháním si lze ulevit od bolesti. A porodni asistentka s tebou celou dobu u porodu není. Chodí průběžně kontrolovat. Má na starosti víc rodicek najednou. Vetsinu doby jsi na boxu sama/s prtnerem. A doktora jsem viděla při příjmu a po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí