Používání Aniball - bolest v podbřišku

Anonymní
2.6.21 09:32

Používání Aniball - bolest v podbřišku

Ahoj všem,
cca před týdnem jsem začala používat Aniball. Jsem 37tt. Nyní mám nějakých 23cm. Po zavedení balonku a jeho nafouknutí uvnitř cítím vždy bolest a tlak v podbřišku. Říkám si, že také od toho ten Aniball je (nacvičit si i zvládání této bolesti). Podbřišek mě ale mírně bolí i po cvičení a mám i slabý výtok (jeho součástí bude určitě i anigell). Moje otázka zní, zda jste měly při používání stejné nebo podobné bolesti? Nebo zda to nemůže nějakým způsobem miminku ublížit? Děkuji mockrát.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36307
2.6.21 09:35

Nepouzivala bych ho. To podle mě v pořádku není, nemá nacvicovat bolest, to je pěkná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.6.21 09:44

Ahojky, já jsem o tom četla, že to je dobrá věc, ale podle mě by to nemělo bolet. Je to hlavně o tom, aby to bylo pohodlné. Já jsem zatím více priklonena k masáži hráze. Je to prý lepší a šetrnější, než aniball. Já osobně ještě nemám vyzkoušeno ani jedno, ještě mám čas. Jestli ti pomůže a máš instagram, tak tam je porodní asistentka, která to tam hezky popisuje. Kdyztak napiš zprávu, nevím jestli se to tu může psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.6.21 09:53

Nestrkej si do frndy nic co tam nepatří, pak nebudeš rešit takový problémy. Porodis i bez toho, to se neboj.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.6.21 10:20
Používala jsem ho u obou dětí a nikdy mě to nebolelo… Je to skvělá věc, porodila jsem oba skoro 4kg macky bez nástřihu a poranění, ale být ve tvé situaci, tak ho nepoužívám, nebo alespoň dám týden pauzu a pak opatrně zkusím znovu. Je možné, že už se ti děloha tlačí hodně dolů a proto to bolí. Radši neriskuj.
@mackA159 píše:
Nestrkej si do frndy nic co tam nepatří, pak nebudeš rešit takový problémy. Porodis i bez toho, to se neboj.
:roll: Až na to, že ono to tam patří :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.6.21 10:22
@unuděná píše:
Používala jsem ho u obou dětí a nikdy mě to nebolelo… Je to skvělá věc, porodila jsem oba skoro 4kg macky bez nástřihu a poranění, ale být ve tvé situaci, tak ho nepoužívám, nebo alespoň dám týden pauzu a pak opatrně zkusím znovu. Je možné, že už se ti děloha tlačí hodně dolů a proto to bolí. Radši neriskuj.:roll: Až na to, že ono to tam patří :mavam:

Aniball? Ty si běžně roztahujes pochvu od přírody umělým nesmyslem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.21 10:28

Napsala jsem to asi špatně, není to nijak strašná bolest jako spíš tlak na podbřišek a konečník. Tak po zavedení a nafouknutí balonku přece něco cítit musím, ne? Používat bych ho chtěla, mám to doporučené i doktorem. Jen jsem se chtěla zeptat na zkušenosti. Máme také miminko, které bude mít přes 4kg, tak mě to asi i před porodem uklidňuje. 🤣 Vím, že porodím i tak, ale pokud se na to mohu alespoň nějak připravit ( byť jen psychicky), tak bych ráda udělala maximum. 🤗 👍

• Citovat
  • Upravit
18758
2.6.21 10:42

Pokud je to tlak tak bych to brala jako Ok. Pokud bolest, tak tomu dej pauzu. Jinak tlaceni pri porodu je jako když tlacis bobek a vylozene citis jako když se ti chce na velkou, takže bych řekla, ze tenhle tlak je u anibalu Ok. Jinak masaz hráze jsem po dvou pokusech zavrhla, bylo to divny a nepříjemný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.6.21 10:44
@mackA159 píše:
Aniball? Ty si běžně roztahujes pochvu od přírody umělým nesmyslem?

Běžně, několikrát týdně a mám na to i pár lepších pomocníků :P :P To jsou dotazy tyjo. Ty si běžně třeba smýváš přirozenou ochranou bariéru kůže? (mýdlo) Nebo jsou třeba nepřirozené a proti přírodě náhrady srdečních chlopní nebo ucpaných žil? :P Žijeme ve 21. století. Aniball je zdravotniká pomůcka, schválená a registrovaná a určená přesně k tomuto účelu.

Zakladatelko, já vždycky cítila jen tlak, což je logické. A po cvičení mě to nikdy nebolelo. Pokud to bolí, tak ho tam nezaváděj celý a jen trénuj pružnost hráze (nafukuj na půl cesty). To je stejně to nejhlavnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.21 11:57

Já první dítě rodila císařem. Druhé jsem se chtěla zkusit připravit na vaginální porod. Koupila jsem aniball, ale při nafukování jsem cítila bolest v podbřišku. Po dvou cvicenich, když bolest přetrvávala i po cvičení, jsem to ukončila. Bolela mě totiž vnitřní jizva a to mám 6 let po sekci. No nakonec jsem rodila druhym cisarem a pry bych normalne neporodila, tkáň tenká jak papír, 1mm, bylo vidět skrz. Takže je dobré poslouchat svoje tělo. Nejít přes bolest.

• Citovat
  • Upravit
2690
2.6.21 11:57

Prosímte kámoška ho měla cvičila s tou blbosti, je to 5 týdnu co rodila a říkala že je to úplně k ničemu… Za prvé porodní bolest je úplně něco jiného než nějaký cvičení.. Rodilo se přirozeně normálně vždycky tak nač vyhazovat peníze za nesmysl… Nebo když se Rodilo předtím něco takového bylo? Ne nikdy.. Příroda je příroda a sama si s tělem poradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.6.21 12:08
@Misasisi píše:
Prosímte kámoška ho měla cvičila s tou blbosti, je to 5 týdnu co rodila a říkala že je to úplně k ničemu… Za prvé porodní bolest je úplně něco jiného než nějaký cvičení.. Rodilo se přirozeně normálně vždycky tak nač vyhazovat peníze za nesmysl… Nebo když se Rodilo předtím něco takového bylo? Ne nikdy.. Příroda je příroda a sama si s tělem poradi…

Víš, jak dopadalo 99% porodů před 50 lety? Natržené eventuelně nastřižené hráze až na záda, ruptury konečníků na denním pořádku, žena, která neměla stehy po porodu byla vzácnější, než šafrán. Tohle jsou takový kecy. Dřív nebyly ani autosedačky pro děti, znamená to, že je nemáme používat? 8)
edit: na porodní bolesti tě to nepřipraví, ale pravidelné cvičení zvýší (prokazatelně) pružnost hráze, čímž se dá předejít poraněním. A kámoška nemůže tušit, kde všude by byla šitá, kdyby ho nepoužívala, nebo zda by vůbec dokázala dítě vytlačit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
2.6.21 12:22

@unuděná hele já rodim teď v srpnu a rozhodně aniball nějak nepotřebuji. Každého věc za mě to je blbost prostě… Natrhnout hráz si může i s aniballem.. Tomu prostě nezabránís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.6.21 12:26
@Misasisi píše:
@unuděná hele já rodim teď v srpnu a rozhodně aniball nějak nepotřebuji. Každého věc za mě to je blbost prostě… Natrhnout hráz si může i s aniballem.. Tomu prostě nezabránís.

To může. Ale značně to snižuje riziko. Asi jako s tou autosedačkou - zabít se při nehodě můžeš i s ní, ale šance, že se zabiješ bez ní, je podstatně vyšší :mavam:
Víš co, samozřejmě tě nikdo nenutí to používat, ale odsuzovat něco, o čem absolutně nic nevíš, je dost hloupé. Já osobně neznám nikoho, kdo by měl víc než steh, dva, po porodu, na který trénoval s aniballem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36307
2.6.21 12:42
@unuděná píše:
To může. Ale značně to snižuje riziko. Asi jako s tou autosedačkou - zabít se při nehodě můžeš i s ní, ale šance, že se zabiješ bez ní, je podstatně vyšší :mavam:
Víš co, samozřejmě tě nikdo nenutí to používat, ale odsuzovat něco, o čem absolutně nic nevíš, je dost hloupé. Já osobně neznám nikoho, kdo by měl víc než steh, dva, po porodu, na který trénoval s aniballem :mavam:

Já jsem s ním necvičila a měla jsem 3 stehy a u druhyho ani ň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí