Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A to já jsem moc ráda, ze dcera se mi v tomhle svěřuje.. Je ji 16 teda(17 až v září), s klukem měla vztah rok..
Svěřila se mi o první puse, o prvním líbání a už i o prvním sexu…Samozřejmě ochranu jsme probiraly mnohem drive..Neskakam z toho radosti do stropu, ale zakázat se to neda
Jsem rada, ze to s dcerou takhle mám
@ludmilaadamkova Žádný? Mně do 18ti bez svolení rodičů antikoncepci nenapsal. Jak už jsem psala. Záleží na doktorovi.
AUTOR
Někteří to špatně pochopili, matka přítele to schvaluje na 100%, je otevřenější, nemá ani problém se o tom bavit, když se jí přítel zeptal na zkušenosti s ha, poradila. Já samozřejmě nejsem blbá a základy o chráněném sexu jsem dostala od své matky už dávno. Používáme ochranu, ze zdravotního hlediska nemůžu mít HA (gynekolog nedoporučuje), chráníme se kondomem. Já se rodičům o sexuálním životě nemám potřebu sverovat, nicméně její neustálé občasné napomínání „a nic nedělejte“ nebo „doufám, že tohle a tamhleto“ mi není příjemné a nějak bych ji ráda jemně vysvětlila, že sexuálním životem žijeme, chráníme se, atd. Jenže když něco naznačím (poté, co pronese nějaké moudro), vždy to utne. Moje matka má mého přítele fakt hrozně ráda. Jako člověka a má ho ráda i jako mého partnera. I dala písemný souhlas, že na gyndu místo s ní chodím s ním. Jen mi prostě přijde, že si to nechce připustit… ![]()
AUTOR
Jde prostě jen o to, jestli to matce mám teda nějak lehce naznačit, uklidnit ji, že ochranu používáme, že je všechno v pořádku, atd. nebo to tak prostě nechat.
Ohledně nemoci, zaprvé se chráníme kondomem, za druhé jsou přítele první sexuální partner + byl na vyšetření, když jsme prostě chtěli mít jistotu. Chráníme se co to jde, nestojíme zatím o dítě.
Po návštěvě gyndy se vždy zeptá, jestli je vše ok, víc se v tom nestoura. ![]()
Autorko, ja bych asi mamce, az zase bude mit ty sve kecy, odvetila, ze jsou zbytecne, ale ze jste zodpovedni a chranite se a vic bych to nerozebirala, at si to pobere jak chce…
Ja tedy se svoji mamkou mam hodne otevreny vztah, o sexu, ochrane atd. me s brachou poucila dostatecne brzy, aby si mohla byt jista, ze az to prijde, ze budeme vedet, jak se chranit.
Plus mi rekla, kdyz jsem mela prvniho kluka, ze az budu potrebovat, at prijdu a objedna me na gyndu pro antikoncepci.
Tak jsem prisla, rekla, mama se jen zeptala, zda mi to stalo za to (bylo mi 15,5) a neresila vic, vzala me na gyndu a bylo..
To nema cenu, zjistovat, jak to maji ostatni. Jestli je rodicum neprijemne se o tom bavit, tak to omez na nutne minimum - coz se uz stalo, jestli nemusis resit provozni veci, tak se bavte o pocasi. Ja taky nechci vedet o sexualnim zivote svych rodicu.
Taky bych asi rekla mám w až zas bude říkat to své obvykle doufam ze… ze se chráníme… a taky myslím ze se s dcerou o tom budu bavit driv ale to je jiná diskuze. Mě tenkrat myslím taky hnala daleko driv na gyndu… ať to radsi řešíme. Pak jsem brala antikoncepci prasky. Asi to je o pocitu doma co s mamkou mas… to má každý jinak. Mám pocit, ze ji to chceš jemne říct… podělit se ze tenhle krok už mas za sebou. Tak bych navázala
Až zas bude něco říkat. Třeba taky sama nevi jak začít mi přijde.