Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Twixinka píše:
Jedna pani povidalanedavno jsem cetla nejaky clanek,ze dite zemrelo po ockovani vakcinou MMR,ale po setreni se ukazalo,ze ho matka tyrala a zemrelo na nasledky tyrani,takze asi tak .. homeopatikum zdar,bez nich bychom vymreli
Koukam ze máme podobnou přezdívku i nazory
naprosto souhlasím a ano tento případ jsem také sledovala ![]()
@Anonymní píše:
@Twixinka je mi líto, ze nejste obeznamena s riziky očkování a preji vám, aby vaše děti neměly následky. Někteří to štěstí nemají. Očkování zdar
Obeznamena jsem,narozdil od Tebe,ktera si ani neumi najit potrebnou infromaci o skolce na internetu,ale najit nepodlozene clanky ohledne skodlivosti ockovani to jde hned ![]()
@lolink vidíš. Sama jsem našla, že největší pro lem je zápal plic.. Takže asi ty internety ![]()
Každopádně chápu, proč vám vadí neockujici. Bohužel my jsme si prošli neprijemnym NU hexy a kvůli tomu nebudeme očkovat MMR…
@Pidulka1991
To já nechapu, proč vadí neockujici? Ockovane dítě je přece chráněné ne ?
@Twixinka píše:
@di.xi.nka01 taky jsem koukalaten pripad byl fakt hrozny
Jo no
a samozřejmě spousta lidi přečetla jen ten první článek ze kterého to vypadalo, ze dite zemřelo na MMR a už šířili do světa ze znají dite co zemřelo na očkováni
![]()
@Anonymní píše:
@Pidulka1991
To je blud. Dítě které je očkované může onemocnět, ale mělo by mít lehčí prubeh. Taky očkované dítě může fungovat poté jako přenášec a třeba nakazit mladšího sourozence. Ještě je další varianta a to, že se mu nevytvoří protilátky, tudíž není očkované.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991
Ty asi neumis cist? Odpoved na tohle uz jsem Ti psala ja ![]()
@Anonymní píše:
@Pidulka1991
Mně to třeba vadí principiálně. Když je pak miminko, které má od narození tak slabou imunitu, že nikdy být očkované nemůže a je náchylnější k chorobám, tak je kvůli snižující se proočkovanosti v mnohem větším riziku. A nemůže za to. Nemůže se bránit.
Nebylo těm lidem a doktorům a všem líp bez internetu? Myslím, že ano…do školky ti dítě nevezmou, můžeš dát dítě do lesní školky, ale některé už očkování vyžadují. Lesní plně soukromá školka na měsíc cca 12 000 Kč. ( záleží samozřejmě na tom kde žiješ) já Teda pochybuji i o kvalitě tohoto vzdělávání. Byla jsem se v jedny podívat - protože jsem si myslela, že pro syna to bude lepší, ale když tam na ně vyběhla lesana a začala mi popisovat jak děti každé ráno objímaji stromy
a jak je důležité spojení s přírodou a jiné řeči, tak jsem s dikem odešla a řekla jsem si, že si Teda ty nohy oholim
nicméně, očkování nezpůsobuje autismus, to jsemsi myslela, že i ty největší fanaticky pochopily. Autismus je vrozené onemocnění a ne získané vakcínou, ockujou se spalnicky, zardenky, priusnice ( není tam autismus) pokud se MMr a autismu bojíš, ockuj po 2 roce života, to už nevznikne, nicméně už kolem roka, dítě s autismem má určité známky onemocnění. Podle diskuze, a tvého stylu psaní předpokládám, že sis teď něco na internetu přečetla a jsi trochu hystericka, to se stává, vychladni a prober to s pediatrickou s chladnou hlavou.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991
Třeba proto, že některé děti nemůžou být očkovány. Oslabené, nedonošené apod. Tyhle děti by měla chránit kolektivní imunita, která bohužel díky hysterkám, co věří kdejaké slátanině na internetu, bábě, co dokáže zázračně změřit stav imunity a nedokážou svůj názor podložit jedinou relevantní studií, bere za svý..... A ještě ani neví,že očkování nemusí zafungovat stoprocentně
. To je opravdu kvalitně nastudovaná problematika očkování
. Jsem ochotná diskutovat s informovaným člověkem, ale tulipán to nenííí..... ![]()
@Čičorečka píše:
Mně to třeba vadí principiálně. Když je pak miminko, které má od narození tak slabou imunitu, že nikdy být očkované nemůže a je náchylnější k chorobám, tak je kvůli snižující se proočkovanosti v mnohem větším riziku. A nemůže za to. Nemůže se bránit.
každý si chrání to svoje dítě, někdo očkováním a někdo neočkováním podle toho, co považuje za větší hrozbu
Nikdo nepůjde do rizika, i když jen domnělého u vlastního dítěte, kvůli někým cizím dětem.
následky po očkování prostě jsou, kolik jich přesně je se neví, podhlášenost je veliká. Já doufám, že riziko je malé, ale také věřím rodičům, kterým dítě těsně po očkování zkolabovalo a následky má. kdekdo jim pak cpe něco o časové souslednosti a náhodě, ale takové řeči jsou k ničemu, navíc žádné odškodnění od státu nedostanou.
A lékaři ještě tolik věcí ještě neví, že mě zaráží jejich jistota ohledně očkování a možných rizik.
Tak ještě jednou, můj zdroj nebyl internet, mám případy ve svém okolí. Autismus se mnohdy objeví kolem 3-4 roku života a do te doby je dítě zcela zdravé. Ze vám vadí nejvíce ten autismus.. Ale epilepsie, ochrnutí to je vlastně banalita, ze ? Rizika tam,jsou, všechny to moc dobře víte a bojite si to přiznat. Doktorum věřím na 50%, nejsou to,neomylni polobozi, za jaké je mate. Hází všechny děti do jednoho pytle a neví jaké dítě ma jakou imunitu a co u něj může propuknout. S očkováním souhlasim, ale ne u 6tydennich mimin které nemají žádnou imunitu. Proto jsme byly na první hexe az v 9 M . o MMR si s doktorkou ještě promluvim.
@Twixinka je mi líto, ze nejste obeznamena s riziky očkování a preji vám, aby vaše děti neměly následky. Někteří to štěstí nemají. Očkování zdar