Povinné plavání ve druháku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4749
2.12.24 08:34
@hani28 píše: Více

Hlavne vetsina ma naprosto zuzene videni problemu. Ja bolesti nemam, mne plavat s ms nevadi, tak to tak musi mit vsechny. Stejne jako se obcas dozvis, co u porodu nektere blbnou, ja ho mela v klidu dite bylo za 20 min venku, vy s tim nadat, to nic nevydrzite..asi je hrozne tezke predstavit si, ze ne kazda to ma stejne..
Jinak, ja po serii zanetu z plavani dostala od gyndarky doporuceno behem menzesu se bazenum vyhybat, pry je to docela casty problem. Nekomu to problemy delat nemusi, ale je celkem vysoke procento zen, ktere k ni chodi a casto maji problemy prave z tohoto. Ale co ona vi, je to jen gyndarka. Kazdopadne je to vec, kterou by si kazda divka a zena mela rozhodnout sama a nebyt nucena pouzivat tampony pokud je nema rada nebo se v tomto obdobi koukat, kdyz nechce. Prijde mi to jako naprosto zakladni pravo zeny a divim se, ze tolik zen rve proti tomu..

Zakladatelko, chodis uz na gyndu? Zajdi si tam a nech si napsat, ze v obdobi menstruace nebudes plavat, ono i kdyz to ne kazdymu dela problemy, je to cesta k infekcim, doktorka s tim nebude mit podle me problem.

Příspěvek upraven 02.12.24 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
2.12.24 08:44
@Kelsey1 píše: Více

Na ty plavky vídám reklamy a vůbec nechápu princip, na kterém to má fungovat. A to menstruační kalhotky používám léta. Napadlo mě leda, že by to byly plavky jen na opalování – na pláži nerozeznatelné od klasických plavek, ale do vody v tom nemůžeš.
Máš s tím zkušenost, víš o tom něco? Protože se nabízí představa, že po vstupu do vody to okamžitě tu vodu nasaje. I kdyby to bylo zvenku vodotěsné, muselo by to mít brutálně vyřešené těsnění kolem otvorů na nohy a tělo…
Je to pro mě záhada, tak kdybys mi ji objasnila, budu vděčná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5094
2.12.24 08:45
@jkra píše: Více

A? Představi si, že u nás s tím měly holky docela problém. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
2.12.24 09:13
@SaxaL píše: Více

No prave, a jeste se pak vysvleknout a sprchovat se prede vsema, vsude krev, machat tam ty plavky ve sprse, chutovka.
Proste pokud nepouziva tampony, menstruace je duvod neplavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
2.12.24 10:37

Nauč se mluvit o menstruaci… máma je taky žena, taky krvácí. Menstruace je přirozená.

Zajdi za tělocvikářem a vysvětli mu situaci… nemůžeš mít tampony a máš extrémně bolestivou menstruaci jak to máš udělat?
Je to chlap, když s ním nezletilá studentka začne rozebírat tyhle věci, bude rudej až za ušima a třeba ti vyhoví. Takhle to zabralo i nás. Náš tělocvikář se mě bál na cokoliv vyotávat a řekl, že absenci u mě řešit nebude). :lol:
A bylo to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
2.12.24 11:40
@Menton píše: Více

I kdyby tampony holka pouzivala. Staci, aby treba se stydela jeste odbehnout na wc vymenit tampon, ucitel je treba popohani aby si pohnuli protoze nestihnou autobus, treba si ho neumi vymenit rychle a chvili ji to trva takze nechce zdrzovat… A bude mit zadelano na zanet nebo syndrom toxickeho soku.
Nebo nekdo pise, ze jim to plavani pomaha na bolest. Zas je rozdil si zajit sama do bazenu, relaxacne zaplavat, kdykoliv si zajit na wc. Nebo skolni plavani, kde musi delat co rika ucitel, ma kolem sebe bandu dalsich pubertaku, na wc se musi hlasit uciteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
2.12.24 11:48
@hani28 píše: Více
Úplně tvoji reakci nechápu. Ač já plavat chodím, tak ve svém příspěvku píšu, že naprosto chápu všechny ženy, které z jakéhokoli důvodu v době ms neplavou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
2.12.24 11:52
@Oriseka píše: Více

Ano, ja vim a diskusi čtu. Již jsem zde několikrát psala, že nevidím nic špatného na tom, když se dívka/žena osprchuje v plavkách. Tu ruku s mýdlem snad umí strčit i do plavek. Nicméně jsem byla umlčena, že to dělají jen prasata a v plavkách se kvalitně zadek umýt nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.12.24 11:53
@Fazulina píše: Více

Jasne, to, ze prijdes do jednoho bazenu a tam se zběžně rozhlednes je urcite potvrzení toho, ze ji vetsina bazenu nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.12.24 11:57
@SaxaL píše: Více

Ne, netesni to úplně stejne jako tampon. Ale tedy do bazenu nelezu ani s jednim, v mori klidně jo, tedy v mem pripade jen v tech plavkach, neb tampony nepouzivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
2.12.24 11:57
@j.a.n.i1 píše: Více

Byla jsem již ve více bazénech, oddělená sprcha tam nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.12.24 12:00
@Fazulina píše: Více

Opet, to, zes ji nevidela fakt neni dukazem toho, ze tam neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
2.12.24 12:04
@Menton píše: Více

Myslela jsem to tak, ze souhlasim, a ze proste ta holka nemusi chtit plavat uz z toho stresu z vymeny, i kdyby pouzivala tampony (coz zakladatelka nepouziva a proto diskuzi zalozila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
2.12.24 12:05

Myslela jsem, že tahle diskuse už umřela, ale to, co tady čtu, je fakt šílené. A ještě to píšou ženy, matky. Jako by samy zapomněly na svoje dospívání…

Ale to je každého věc.

Za mých mladých let bylo koupání při MS úplně nemyslitelné. Dokonce ani vana doma se nedoporučovala. Proste dívky s MS neplavaly a bylo to. Nikdo se nad tím nepozastavoval. Tampon se nedoporučuje ani teď, může vzniknout infekce. A když, je třeba ho hned vyndat.

Menstruační plavky jsou fajn, ale přiznám se, že do bazénu mi to přijde taky divné. Doporučuji se jen při slabé menstruaci. A měly by se hned sundat a vyprat. Na školním plavání prostě nemyslitelné.

Mám vyzkoušeno v moři a s převlečením.

Ale vždy se najdou hrdinky, co zvládnou vše a berou to jako standard. Já se s MS nekoupu dodnes. Naštěstí mě nikdo nenutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
2.12.24 12:19
@kocourGarfield píše: Více

No já chápu, že mladá holka se v tomto stydí, kor s učitelem, chlapem. Asi jí hned nedojde, komu a kam se obrátit. S mámou to evidentně nějak nefunguje. Primárně na tohle má myslet škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí