Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jde ti přímo o Jolanku nebo o Jolanu? Jolana lze, zdrobněle nevím.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím vás nevíte někdo zda je podle PhDr. Miloslava Knappova, CSc. v Čr povoleno křestní jméno Jolanka?
Děkuju moc!!!
Zdrobněliny jmen se podle našeho právního řádu dávat nesmějí. Takže Jolana. ![]()
@Loll Jolana je v kalendáři, takže to bych se ani neptala ![]()
@saracenka30 jsou jména která takto jdou, jen nevím zda konkrétně toto. Třeba Viktorka jde ![]()
Určitě jde Johanka, takže Jolanka půjde téměř jistě taky (i když žádnou neznám)
ale osobně bych to spíš zvážila, pro holčičku je to krásný, ale jednou může vážit 150kg (jako novinářka Petruška Šustrová) nebo to (s prominutím) být protivná zapšklá fuchtle…a s tímhle zdrobnělým jménem bude pro smích. Ale Vaše věc samozřejmě. Matrika s tím pravděpodobně nebude mít skutečně problém, dneska se ty zdrobněliny (nebo naopak nezdrobněliny, kamarádka dala místo Barbory Báru) objevujou čímdál častěji a tohle není zrovna žádná velká exotika.
@Anonymní píše:
@Loll Jolana je v kalendáři, takže to bych se ani neptala
@saracenka30 jsou jména která takto jdou, jen nevím zda konkrétně toto. Třeba Viktorka jde
Tak Ti to zjistí na matrice
. On třeba Mirek také jde, protože už je to zvyklost.
@saracenka30 já vím, ale tam mužů volat až v pondělí. Tak mě napadlo zda to náhodou někdo neví, že toto jméno také volil.
@Anonymní píše:
@saracenka30 já vím, ale tam mužů volat až v pondělí. Tak mě napadlo zda to náhodou někdo neví, že toto jméno také volil.
http://www.kdejsme.cz/jmeno/Jolanka/
22 lidí v ČR má jméno Jolanka ![]()
Zdrobněliny jdou…např. Petruška, Filipka…mrkni na www.kdejsme.cz, v ČR je 22 Jolanek ![]()
@Petra Z vím že některá jména už jsou takto povolená, proto se ptám přímo na Jolanku.
Ahoj holky, prosím vás nevíte někdo zda je podle PhDr. Miloslava Knappova, CSc. v Čr povoleno křestní jméno Jolanka?
Děkuju moc!!!