Pozná pes, že se blíží jeho konec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
304
8.6.11 07:58

Ahoj, my máme čerstvou zkušenost s 15 letým pejskem a musím říct, že se poslední měsíce choval úplně stejně. Nechtěl být ani chvilku sám, pořád za námi chodil. Byl taky hodně vitální, až 2 dny před smrtí jsme se dozvěděli u doktora, že má velký nádor a poslední dny života. Tak dostal něco proti bolesti a poslední den jen ležel, ale všechny úplně hypnotizoval očima. Říkali jsme si, že má takovej spokojenej výraz, chtěl být pořád s námi, nechtěl si nikam sám zalízt. A večer umřel tátovi v náručí když ho přenášel ze dvora domů.
V 15 letech se musí počítat se vším, i když se na to připravit nedá. No každopádně někdy se rozbrečíme ještě teď a to už to je skoro 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
8.6.11 08:59

ZA ME,ZE TO PES POZNA :cry:

MAM UZ DRUHOU ZKUSENOST,PRVNI JEZEVCIK ZE DNE NA DEN OCHRNUL NA ZADNI NOZKY,KTERE TAHAL ZA SEBOU,KADIL SI NA NE,NEBYLO MU POMOCI,TAK MUSELA PRIJIT VCELICKA,V DEN KDY JSME PLANOVALI VETERINARE,TAK BYL JINY… A PAK U NEJ,KDY SE VZDYCKY CHOVAL UKAZKOVE A V POHODE,TAK JAK NA NEJ SAHAL,TAK KNUCEL,JEMNE VRCEL,BYLA JSEM S NIM DO POSLEDNIHO TLUKNUTI SRDICKA,NECHTELA JSEM HO TAM NECHAT-V ZIVOTE JSEM NEVYPLAKALA TOLIK SLZ :-? :-?

TED PODRUHE JE TO TAK 2MESICE,CO FENKA NEMECKEHO OVCAKA MELA TEZKOU ARTROZU,VELKY NADOR NA BOKU :cry: ,BYLA JSEM MOC RADA,ZE JI POMUZOU OD TRAPENI,NECHTELA SEM AT SE TRAPI,ALE NEBYLA JSEM TAM,MELA JSEM V TE DOBE PROBLEMY V TEHU A MELA JSEM BYT V KLIDU…BYLA JSEM DOMLUVENA,ZE MI BRATR NEREKNE,ZE UZ PRISEL DEN A PAK MI TO JEN REKNE,AZ BUDE PO…BYLO TO HROZNE,ALE MUSELA JSEM BYT OK VULI MALEHO…

PEJSKAR,KTERY MA SE SVYM PSEM KRASNY VZTAH,TAK HO BERE JAK SVEHO PARTAKA A TY CHVILE JSOU VAZNE HROZNY,ALE ZASE KDYZ JE NEMOCNY,MA BOLESTI,TRAPI SE,TAK CLOVEK MUSI BYT ROZUMNY A UDELAT VSE PROTO,AT JE KAMOSOVI LIP,NESMI BYT SOBECKY A MYSLET NA SEBE,ALE JEN NA NEJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
8.6.11 09:50

Holky, já tady brečím jak želva, jak to čtu. Když mi moji desetiletou dalmatýnku srazilo a zabilo auto, tak jsem skončila týden se zánětem žaludku v nemocnici. :cry: Úplně jsem se složila, tak chápu, jaké to je. Teď máme tříletého kocoura a sedmiměsíční štěně a co mě uklidňuje je, že až to JEDNOU přijde, přece jen to doufám bude za hodně dlouho…ale bez zvířátek by byl život smutný a smrt je zkrátka součástí života, nedá se nic dělat. :andel: Nejlepší je pořídit si pak dalšího pejska, který rozptýlí smutek, bude úplně jiný, ale bude dělat stejnou radost. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
8.6.11 11:16

Mi jsme o pejska přišli v lednu tohoto roku, byla nemocná a je fakt že na nic bylo hodně poznat zpětně že chce být více u nás… a nebo je prostě váš hafík ve věku kdy se chce víc mazlit a nebýt doma sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
8.6.11 11:41

Tedy holky, já jsem taková „psí máma“ a jak jsem si vše přečetla, tak se mi derou slzy do očí :( :( :(
Co se týká zvířat, jsem děsně přecitlivělá .. Já osobně si myslím, že to pes pozná, ale straní se …
My máme doma téměř 12ti letou retrívřici a má artrózu na předních ťapkách a artritýdu na zadních, nemá už tam žádné svaly na zadních nožkách a když vidím, jak se těžce zvedá, jak se jí špatně chodí, tak trpím :( :(
Až přestane chodit, já se zblázním, a to doslova, miluji psy a od malička vyrůstám se psy. Nedokážu si představit, že už tu nebude, ale nikdy bych nenechala zvíře trápit. Raději ji uspat.
Až to přijde, musí to udělat přítel, já jí zbytečně nechci stresovat svým pláčem a polohysterickým chováním :( - to pes vycítí a bylo by mu ještě hůř, než beze mne … Ach jo, život se zvířátky je krásný, ale ty konce :(
Ti, co neměli nikdy zvířátko, nikdy nepochopí :kytka:, jak je to krásný, když vás pejsek vítá, je s vámi, když jste smutní, dělá vám společnost, nikdy se neurazí a vůbec, ten kukuč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
8.6.11 12:41

ja si taky zivot bez psa nedokazu predstavit,ted mame malou prdlonku z utulku a je mazel,moc bych rada kdyby muj chlapecek psy miloval jako jaaaaaaaa,ono je to hodne obohacujici a se psem se da delat tolik krasnych,zabavnych veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
8.6.11 14:31

Holky,mě to úplně dojímá,taky brečim jak želva :cry: Mamutice,nestraš,néééé :oops: :cry: Já pevně doufám,že ta moje cácorka ještě neumře,že je jen ustýskaná!říkala jsem si,že si pak už žádnýho pejska nepořídím,protože bych ho už nemilovala tak,jako Kettynku :nevim: Myslím,že mezi sebou máme krásný a zvláštní pouto a přesně jak píšete,to pochopí jen pejskař.Bojím se toho,že neumře sama přirozeně a že budu muset udělat to hrozný rozhodnutí - injekce nebo ne?Ale slíbila jsem si,že kdyby nebylo zbytí,zavolala bych veterináře k nám domů,do prostředí kde to zná a je na něj zvyklá,v ordinaci by jí to strašně stresovalo :cry: Jinak jednoho jezevčíka,Nellinku jsme už museli nechat utratit,měla nádor na mléčný žláze.Měli jsme jí z útulku a bylo jí asi 9 let,žila s náma asi 3 roky.Pro mě to bylo strašný,já se tam málem zhroutila,ale držela jsem jí až do konceza pacičku.A nejhorší bylo,že vůbec nechtěla usnout,doktor říkal,že už nic necítí,ale ona se ještě zvedla a koukla se na nás těma čokoládovýma očima :cry: Holky,na ten její pohled do smrti nezapomenu :cry: Dala nám tolik lásky a radosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
8.6.11 16:07

Samozřejmě že pes nepozná,že ta týden nebo za dva dny umře.To neví fakt nikdo. Maximálně to poznáš ty z jejího chování,že brzy umře ale to co popisuješ jak tě hledá apod.,to opravdu nedává najevo že ví,že se blíží její konec a chce si tě užít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.11 17:24

Nevim zda to vsechny pejskove poznaji,nas to vedel urcite.
Musela jsem ho dat utratit,stalo se to pred rokem a par mesici a dodnes si to vycitam,i kdyz nebyla jina moznost (trapil by se).Dva dny pred injekci prestal zrat,malo pil a porad za mnou chodil,pokladal na me hlavu,jako by mi rikal,at to nedelam :-( .
Dodnes se z toho nemuzu vzpamatovat,nedokazu si ani dat na zed jeho fotky,ktere mam uz davno zaramovane a pripravene,ale proste mi to nejde.Mela jsem je jednou na zdi tri dny,dal jsem to nesnesla,sundala jsem je a mam je v komode :oops: .Nedavno mi manzel prinesl stenatko,ja jsem si ho ale nedokazala zamilovat,dala jsem ho pryc :oops: .Porad jsem ho srovnavala s „ním“,parkrat jsem mu rekla „jeho“ jmenem.Neslo to proste a nevim kdy se z toho vyhrabu.Byla to moje laska,muj kamarad,moje vrba,muj spolecnik,muj ochrance,bylo to moje vsechno :oops: .
Na konci vseho jsem byla s nim,mel tam s nim jit kamarad,manzel by tam nesel,ale na posledni chvili jsem sla,nechtela jsem,aby tam byl s nekym cizim.Umrel vedle me.
Ze uz ho nemam jsem si uvedomila,az za par dni,nekolikrat jsem s nim chtela jit ven,dat mu najist,ale on tam nebyl :cry: .
Lide,co miluji zvirata me jiste pochopi,ti,co nemaji ke zviratum vztah,prosim,nereagujte na muj prispevek,dekuji.
Omluva za anonym,je to pro me velmi stale bolestive a netouzim po posmechu a napadani,jak to tu posledni dobou je.

• Citovat
  • Upravit
5778
8.6.11 21:43

anonymní z 17:24, já tě chápu, a normálně bulím jak želva a objímam svoje dva hafany… Nedokážu si ani trochu představit co bude až to jednou přijde… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.11 22:29

Miluju svého psa, je to takové moje třetí dítě. Člověk, co nemá psa nikdy nepochopí, jak veliká může být láska k tomuhle tvorovi.
Pro Bonitu bych udělala cokoli :oops: :srdce: a asi jí pořídíme kamarádku. Bonie je čokoládovej Labradorek a chceme jí pořídit něco menšího. Chtěla jsem jacka russela a i když je Bonita hodně aktivní, tak by já tohle třeštidlo rozčilovalo :mrgreen: :lol: takže asi kliďase Kavalírka, ale to se ještě uvidí :hug: ale už se těším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.11 23:49
Kathuschka píše:
anonymní z 17:24, já tě chápu, a normálně bulím jak želva a objímam svoje dva hafany… Nedokážu si ani trochu představit co bude až to jednou přijde… :-(

Dekuji :huban: .Bud rada,ze je mas.Jak moc pro me muj pes znamenal,jak hrozne jsem ho mela rada,to jsem zjistila az kdyz zemrel.
On zlobil,to je pravda,nesmela jsem ani trochu polevit,jinak vyuzil ihned situaci a sel si klidne lehnout na gauc,nebo prisel ke stolu a sezral co na nem videl,venku zase poslechl az napotreti na privolani,nadavala jsem jak pelicha,to byly neskutecne chuchvalce,vim,ze za to nemohl,ale v tu chvili jsem si nemohla pomoc.
A ted je to vsechno pro me malichernost,blbost,klidne bych mu dovolila jist ze stolu,lezet na gauci kdyby tady byl :cry: .
Na druhou stranu to byl pes,ktery se svymi 70kg nikdy nevyuzil sve sily,od mych deti si nechal na sobe stipat drivi,miloval je neskutecne,branil je pred manzelem,za me by polozil zivot,to vim na 100%.Co jsem mu prikazala,to udelal.Jsem rada,ze nejsme takovy blazen do psa jen ja,ze nas je vic :hug: .

• Citovat
  • Upravit
8935
9.6.11 19:21

Holky-asi hloupá otázka…když to tady čtu,běhá mě mráz po zádech.Máme 9-ti letou labradorku a vůbec si nedokážu představit,že tady jednou nebude.Ale to nejdůležitější,co se chci zeptat-často tady píšete,že jste jeli na injekci…ale já si to neumím představit,i když vím,že pokud by se měla trápit,tak je to vysvobození.Pořád se utěšuju tím,že přeci pes může zemřít stářím,ve spánku?Nemám zkušenosti,proto pořád hledám,proč se pes musí nechat uspat-nemůže na nohy?má nádor a bolesti?Proč nezemře sám,jako člověk?Nebo pro psy je to větší utrpení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.6.11 19:46
lasička1 píše:
Holky-asi hloupá otázka…když to tady čtu,běhá mě mráz po zádech.Máme 9-ti letou labradorku a vůbec si nedokážu představit,že tady jednou nebude.Ale to nejdůležitější,co se chci zeptat-často tady píšete,že jste jeli na injekci…ale já si to neumím představit,i když vím,že pokud by se měla trápit,tak je to vysvobození.Pořád se utěšuju tím,že přeci pes může zemřít stářím,ve spánku?Nemám zkušenosti,proto pořád hledám,proč se pes musí nechat uspat-nemůže na nohy?má nádor a bolesti?Proč nezemře sám,jako člověk?Nebo pro psy je to větší utrpení?

Lasičko, napíšu ti, jak to bylo u nás. Měl zánět, který prostupoval pomalu celým tělem, doktor říkal, že může zemřít hned a taky může třeba ještě měsíc vydržet, pokud bude něco malinko jíst a pít. Ale bude mít bolesti a proleženiny a není žádná pravděpobnost, že se z toho dostane. Jen nám ležel, nechtěl nic, pít jsme ho museli nutit a stejně to vyzvracel, koukal na nás těma smutnýma očima..
Nenechali bychom ho trápit, na to jsme ho moc milovali. I když by to bylo hrozně těžký, nejspíš bych se u toho zhroutila, nicméně bych to udělala :cry:
Nemysli na to :kytka: Jak tu holky psali, nedá se na to připravit

• Citovat
  • Upravit
8935
9.6.11 22:06

Madi-asi je to hloupý,ale právě díky strachu z konce pejska jsem ho dlouho nechtěla,odolávala rodině…a už od té doby co jsem si fenku přinesli,tak na to občas pomyslím a je mě z toho špatně.Vím,že obohacuje náš život,že nikdo nejsme nesmrtelný,vím,že jednou nastane i její čas,ale bojím se jak.Aby to bylo pro všechny snesitelný.Nejradši bych,aby ve vysokém věku usnula a ráno se nevzbudila.
Ach jo,smutné téma.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný