Pozná pes, že se blíží jeho konec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.6.11 22:32
lasička1 píše:
Holky-asi hloupá otázka…když to tady čtu,běhá mě mráz po zádech.Máme 9-ti letou labradorku a vůbec si nedokážu představit,že tady jednou nebude.Ale to nejdůležitější,co se chci zeptat-často tady píšete,že jste jeli na injekci…ale já si to neumím představit,i když vím,že pokud by se měla trápit,tak je to vysvobození.Pořád se utěšuju tím,že přeci pes může zemřít stářím,ve spánku?Nemám zkušenosti,proto pořád hledám,proč se pes musí nechat uspat-nemůže na nohy?má nádor a bolesti?Proč nezemře sám,jako člověk?Nebo pro psy je to větší utrpení?

Lasicko,samozrejme,ze muze umrit starim,ve spanku.
A ja zase verim,ze kdyby byla takova moznost u lidi,urcite ne jeden by si nechal dat injekci,nez aby se treba nemohouci,odlozeny nekde v sanatoriu,v bolestech trapil.Zvirata maji v tomhle smeru vyhodu,nevyhodu,ze jsou brani jako „vec“ :evil: .
Anonymni za 23:49.

• Citovat
  • Upravit
16557
14.6.11 14:07

Anonymko,já tě taky úplně chápu,cítím to stejně jako ty! :hug: Až mi odejde Kettynka,tak už žádnýho pejska nechci,protože už by to prostě nebyla Ketty,tu miluju a jinýho psa bych s ní srovnávala a sama v sobě bych to cítila jako zradu :nevim: Ona je prostě jedinečná a úžasná a dala mi za těch 15 let hrozně moc radosti,když mě napad pitbul,chránila mě,porvala se s ním a on jí ukous ocásek(má přišitej).Je to moje psí láska a myslím,že to dost vycítí :lol: :srdce: Moc bych si přála,aby až e naplní její čas,odešla sama a přirozeně,nejlíp ve spánku :cry: a modlím se,až přijde její čas,abych nebyla v práci a mohla jsem jí držet v náručí,být s ní,protože ona si to prostě zaslouží :srdce: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.7.11 12:01

Je to asi dva týdny, co jsem si tady četla rady, jak skloubit narození dítěte a psa…To jsem ještě neměla ani potuchy, že se pejsek narození prcka už nedočká :cry: Včera mi umřel doma, bylo mu sedm let, byl to ten nejbáječnější pes na světě :srdce: umřel po návratu z veteriny, kde jsme byli kvůli zácpě ze sežrané kosti. Doma chytil záchvat, zavolala jsem mu hned záchranku, ale když přijeli, bylo už pozdě :cry: Pořád se s tím nedokážu vyrovnat, brečím jak želva, odešel mi nej kámoš, parťák do nepohody, moje sluníčko :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
15.7.11 13:26

Je mi to moc líto,takovej krásnej pejsek :cry: Ale už je v nebíčku a nic ho nebolí :andel: Já jsem z toho úplně na měkko :oops: Jsem hroznej cíta.Drž se,taky mě to čeká,mám 15 letou jezevčici,taky je to moje láska a vůbec si nedovedu představit,že tu už nebude)až se naplní její čas),že už nikdy nepohladím její kožíšek,NIKDY..... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.7.11 13:52

adelaide - to je mi moc líto. Tak si pobreč, ono se ti aspoň trochu uleví. Taky máme pejska a až přijde její čas bude to pro mně moc těžké, je to můj miláček, takže chápu jak ti asi musí být :cry: .
Až to přebolí budeš uvažovat o štěňátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.7.11 14:01

Pejska bych moc chtěla, ale zatím to nepůjde, jsem v sedmém měsíci a nezvládla bych vychovávat pejska a miminko :-( takže je to otázka času. Ale hrozně mi chybí, dělal mi tady společnost, prošel se mnou spoustu dobrého i zlého a teď jsem zůstala sama. Umřel tak náhle, nečekaně, vůbec se z toho nemůžu vzpamatovat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
15.7.11 14:11

Právě že když je pejsek starej nebo nemocnej,tak to člověk tak trochu očekává,neví kdy přesně,ale ví že to přijde :cry: Tohle je nečekaný tak je to rána,to chápu a navíc ještě v těhotenství,kdy by měla být žena v klidu.Je mi to moc líto,opravdu to byl krásnej pejsek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.7.11 15:03

Adelaide-a to způsobila ta kost?Veterinář nepoznal,že situace se zácpou je závažná?
Holky-dáváte psům kosti?Občas někde slyším,že by se nemělo,ale manžel tvrdí,že kosti od kuřete se smí,že jsou měkké?Nyní mě někdo říkal,že právě ty se nesmí,že lehce něco propíchnou.Takže naše fenka labradora mívá sporadicky keřecí kosti.Ale někdy z toho nemám dobrý pocit.A když to tady čtu,co se může stát,tak je asi už nikdy nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.7.11 15:22

Já krmila syrovým masem a občas dostal i syrovou kost, nesmí se dávat vařené, nebo pečené, ale po této zkušenosti už bych nedala žádnou.
Doktor říkal, že pokud pes normálně žere a je aktivní (což ten můj byl), tak to nemám dramatizovat, že to z něj vyjde, dostal klystýr a nějaký inijekce, jeli jsme domů a tam chytil záchvat, vypadalo to na srdce, což potvrdil i záchranář, kterého jsem hned volala. Bohužel to bylo hrozně rychlé a než přijeli, pejsek umřel :-( Doteď nevím, co bylo příčinou, jestli už měl v těle nějakou otravu, nebo prostě srdíčko nezvládlo ty stresy :-( Pitvat jsem ho nedala, život mu už nikdo nevrátí, už má hrob u mámy na zahradě, tam kde to měl rád :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.7.11 22:08

Tak to my dáváme kosti vařené či pečené-takže končíme,to už nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.7.11 22:15

Adelaide - to je mi moc líto… Časem se to trochu utlumí, ale „můj“ odešel před pěti lety a stejně kolikrát bulím… Teď taky. Tak se drž, už ho nic nebolí. :srdce:

Lasičko - kosti fakt ne, kuřecí už vůbec, nejvíc právě pečené se tříští na ostré úlomky… Můžete ale třeba syrové kuřecí krky, nebo syrovou telecí kost (podle toho, jaké má pesan trávení, když tak ji nenechat sežrat celou…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.7.11 22:56

Máme labradora,9 let,trávení má dobrý.Ale přeci jenom je to člen rodiny a kdybychom mu měli takto i nechtěně ublížit,tak by nás to mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
16.7.11 10:48

Holky, vehnaly jste mi slzu do oka. Loni mi umřel pes (15 let) a musím říct, že nejspíš věděl víc než my. Půl roku jsem bojovala s nádory, který se mu udělaly na ocase - veterinář nám dal volbu - buďto riskovat narkózu a celej ocas ufiknout, nebo denně čistit a převazovat, což mi připadalo schůdnější - jinak byl to spokojenej senior - žádný trápení na něm nebylo znát. Jednou si obvazy rozkousal - všude krve jak na zabijačce, ale našli jsme ho včas, ošetřili, den to vypadalo bídně, ale druhej den zase normálně fungoval. Jednou na jaře jsem přišla z práce - ležel jako normálně před domem a okolo obvazů mu kroužily masařky (pak jsem se od kolegyně v práci dozvěděla, že jim po psovi před smrtí taky lezly masařky-asi to taky poznaj) - objednala jsem ho na druhý den na veterinu, že ocas musí pryč a buďto narkózu přežije, nebo ne. Druhý den jsme měli všichni včetně rodičů nabitý program, takže až do odpoledne, kdy se mělo jet na veterinu, nebyl nikdo doma. Děkuju osudu, že brácha přijel domů dřív než já - pes spáchal sebevraždu. Znovu si rozkousal obvazy a pak spadnul do bazénu (těžko říct, jestli vykrvácel, nebo se utopil). Na jednu stranu jsem to dodneška nerozdýchala, na druhou stranu jsem hrozně ráda, že jsem ho po smrti neviděla nebo že jsem ho nemusela vézt na injekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2396
1.3.12 10:07

Úmrtí pejska -- je to možné ?? (dotaz)

Ahoj holky… nedá mi to nenapsat.. dnes je to přesně týden, co mi umřel pes. Bylo mu 15 let, byla to fenka pudla. Pořád se s tím nemůžu smířit, strašně moc mi chybí, stýská si mi po ní šíleným způsobem a je pro mě nepředstavitelné, že už tu prostě není a že bych si měla někdy v životě pořídit jiného pejska… ale tohle zná jistě každej člověk, který miluje zvířata a už se s nějakým musel rozloučit.. Myslím, že se moc netrápila, měla rychlou smrt, ale pořád přemýšlím nad jednou věcí, tak třeba se tu mezi Vámi najde třeba veterinářka a objasní mi mé úvahy. Dva dny před smrtí jsme s fenkou, která kašlala a nejedla, byli u veterináře, který řekl, že má horečku a chycené průdušky.. dal jí dvě injekce (antibiotika) a za dva dny jsme měli přijít znovu,..a že to bude dobré a zvládne to.. ulevilo se jí, ale ještě než jsme s ní za ty dva dny šli na kontrolu, tak nám ráno doma umřela :,( asi už to nevydrželo srdíčko, selhal oběhový systém, nevím… Hrozně mě ale trápí jedna myšlenka: Je možné, aby se pes nakazil od člověka ?? Mám na mysli virové onemocnění. Jeden člen naší domácnosti byl totiž v tu dobu nemocný, měl kašel, horečky a léčil se antibiotiky.. jsem asi blázen, ale inkubační doba 1-2 dny by tak nějak odpovídala… prostě pořád přemýšlím, jestli je to možné… Nevím, co to je za nemoc, ale nakazili jsme se jí všichni okolo (přítel, rodiče..). Vždy zánět v průduškách, kašel, horečky,.. všemi lékaři řečeno, že je to virového původu a léčeno antibiotiky. Myslíte že je to možné ? Aby pejsek chytl virové onemocnění od člověka ? … předem mockrát děkuji za názory. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
1.3.12 10:11

to je mi líto, a ano možné to je i chřipku muže pes dostat od lidí,ale u tveho pejska v tom hrál roly i vek 15 let na pudlika je krásnej věk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný