Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@anairda díky ten jeden vypadá, že by možná mohl být opravdu bez vůně ![]()
Já jsem ten krystal měla a jestli nezlepšili technologii, tak opravdu proti pocení nechrání. sice nejsi cítit potem, ale mokrá jsi příšerně… a nebo to na mě prostě nezabírá. to je varianta č. 2
@nozu
No ale jak už jsem psala, tak deodorant nebrání pocení… Je právě od toho, aby si nebyla cítit potem. Pot musí odcházet z těla ven, proto se nemají používat antiperspiranty. Jinak jestli se hoooodně potíš, tak zkus šalvěj.
@anairda no jo, ale já spíš reaguji na ten odkaz, kde je u všech těch krystalů psáno, jak omezují pocení… I když jsou nazvány deodoranty, tak podle popisu se tváří jako antiperspiranty, kterými však nejsou. nebudí to moc důvěru v prodávané výrobky. Díky za ten tip na šalvěj. zkusím ![]()
@nozu
Jo aha… tak to pardon.
No mě to přijde logické, že to pocení bránit nebude, protože už to je dost nezdravé a vlastně přesně tuhle vlastnost mají ty nezdravé chemické látky jako aluminium. Takže tam asi píší hlouposti. ![]()
@anairda právě to mě zarazilo… podle mě to píšou cíleně, protože kdyby napsali, že to pocení nebrání, tak jim to nikdo nebude kupovat…
@anairda kupuju v DM antiperspirant Alverde bez hlinitých solí, mají ho mezi antiperspiranty a mě se zdá, že funguje fakt dobře. Mají asi 4 druhy. Větší výběr už není, kromě Alverde pak už jen (myslím) opět Lavera, ale ta je 3× dražší. Zbytek hliník vedle hliníku.
jinak vlasovou kosmetiku se silikony jsem vyřadila už dávno a pochvaluju si to. Na obličej mám ráda krémy od Nobilis Tilia (konkrétně levandulový Chére je super), sprcháče zas až tak neřeším, teď mám z Rossmana nějaký „spa“ Levandule+olivový olej a je taky moc fajn.
Příspěvek upraven 04.08.15 v 18:04
Já používám přírodní Pitrok crystal deodorant (biokosmetika) a potem cítit nejsem. Je velmi dobrý, dle mého názoru.
Proč bych se nemohla umýt sprchovým gelem, namalovat se, navonit se parfémem a použít antiperspirant.Ty škodlivé složky v kosmetice jsou jen v minimálním množství. Takže to zas nepřehánějte ![]()
@ka2ka píše:
Holky když už je tady toto téma nevíte o deodorantu, který je absolutně bez vůně a přídavků, které voní?
Já kdysi vymyslela takovou vodičku do podpaží a používám to už několik let. Původně to vzniklo tak, že jsem levanduli macerovala v alkoholu s tím, že si pak levanduli prevedu do olejove báze. To jsem taky pak udelala, ale ten zbytek tak krásně voněl. Rpzredila jsem to vodou a přemýšlela, co s tím. No teď to nosivam v malé lahvicce a odlicovacim tamponem si tim otiram dle potřeby podpaží. Ten pidizbytek alkoholu likviduje bakterie (a tudíž i případný oder potu) a levandule zanechá svěží vůni. Když mi to došlo, tak jsem jen rozredila trošku alkoholu a přidala pár kapek kvalitního esencialniho oleje. Není problém to mít v kabelce a kdykoliv se na WC pretrit. Ono to pár hodin vydrží. Už se chystám zase nakládat. Stačí do 25% alkoholu a pak hodně naredit, ale zas to neprehnat, aby to po podpaží nestekalo a neměla jsi v podpaží mokro
(ten alkohol se rychle odpaří)
@misa.859 píše:
Proč bych se nemohla umýt sprchovým gelem, namalovat se, navonit se parfémem a použít antiperspirant.Ty škodlivé složky v kosmetice jsou jen v minimálním množství. Takže to zas nepřehánějte
Ten antiperspirant je asi ze všeho nejhorší… fakt.
Jinak to všechno můžeš, ale jde to i nechemicky.
@misa.859 píše:
Proč bych se nemohla umýt sprchovým gelem, namalovat se, navonit se parfémem a použít antiperspirant.Ty škodlivé složky v kosmetice jsou jen v minimálním množství. Takže to zas nepřehánějte
No je to minimální množství, ale problém je ta kumulace. Troška špatného každý den a časem se to může nějak negativně projevit.
@JayLee píše:
a co to je prirodni kosmetika?met se blatem 1× tydne nebo si utirat zadek lopuchama? nepoužívat deodoranty?
![]()
zadek si stačí umejt proudem čisty vody s trochou neagresivního mydla, kdo si ho utírá do čehokoli je prase.
@dethak69 Jenže umytí jen vodou, to mi ani nepřijde mytí. Navíc bych i zmínila, že spousta žen si barví vlasy a to je chemická nálož opravdu velká.