Pozor na jedy v kosmetice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
4.8.15 23:01

@Rowena
Jj, olivový olej znám. Tak dík za tip, mléko vyzkouším. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
4.8.15 23:02
@anairda píše:
@Agnesita
To mluvíš v poslední větě o mě? 8o :lol:

Prooč? Nee, to bylo z jiné diskuze, kde mě prostě zvedala pisatelka přesvědčením, že si všechny koledujeme o nemoc a krušný život bez mikroflóry, když se i 2× denně myjeme, kdežto ona je pěkně nemytá a zdravá a má parádní obranyschopnost. A fakt neva, že před sexem není klidně den mytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
4.8.15 23:12

@Agnesita
Aha :lol:
Ale zas je pravda, že třeba při nemoci se nemají mýt záda, to znám už leta, právě kvůli té obranyschopnosti… Něco na tom bude, ale nesmí se to hnát do extrému. Si to asi paní přebrala po svém. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
4.8.15 23:14

@anairda při nemoci nemýt záda?? Ops, teda jsem z doktorské rodiny, ale tohle neznám, jdu gůglit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
4.8.15 23:40

@Agnesita
No fakt, na mou duši! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
4.8.15 23:41

@anairda na psí uši, mně zakazovali se koupat při nemoci, max rychlou sprchu, nebo jen otřít žínkou, ale že by na zádech byla obrana mi zatajili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
5.8.15 08:32

@Agnesita Tak pro tebe není normální mýt se obden, pro mě není normální se mýt dvakrát denně. Dělám tak, jak mi to vyhovuje, předpokládám, že ty taky ;) Nikomu nic necpu, ale že přehnaná hygiena není zdravá, to je snad už obecně známý fakt :nevim: Ale holt každej má tu míru jinde. Co se mě týče, tak považuju za „normální“ mýt se dvakrát denně (ač to sama nedělám) až obden (to mi vyhovuje). Pokud se někdo myje víckrát denně (ještě beru, když je venku 30 plus…), tak už to podle mě zavání lehkou úchylkou a obráceně, mytí jednou týdně už taky není ok. Ale jak říkám, tak to mám já a fakt nemám problém s tím, že to někdo jinak. Jenom nechápu, proč to naopak vadí, proč já vadím vám hygieničkám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
5.8.15 10:40
@fenny píše:
@Agnesita Tak pro tebe není normální mýt se obden, pro mě není normální se mýt dvakrát denně. Dělám tak, jak mi to vyhovuje, předpokládám, že ty taky ;) Nikomu nic necpu, ale že přehnaná hygiena není zdravá, to je snad už obecně známý fakt :nevim: Ale holt každej má tu míru jinde. Co se mě týče, tak považuju za „normální“ mýt se dvakrát denně (ač to sama nedělám) až obden (to mi vyhovuje). Pokud se někdo myje víckrát denně (ještě beru, když je venku 30 plus…), tak už to podle mě zavání lehkou úchylkou a obráceně, mytí jednou týdně už taky není ok. Ale jak říkám, tak to mám já a fakt nemám problém s tím, že to někdo jinak. Jenom nechápu, proč to naopak vadí, proč já vadím vám hygieničkám :nevim:

Na přednáškách nám radili, ať to děláme přesně tak. Mýt se obden. Z hlediska mikrobiologie pro kůži prý nemůžeš udělat nic lepšího. Jasně, že když je venku horko a člověk je upocenej, tak to poruší. Jinak nám doporučovali, ať to s mytím nepřeháníme, chceme-li mít zdravou kůži :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
5.8.15 10:43
@Rowena píše:
Já vím, že to vypadá, že je v kosmetice jen troška a navíc je přece všechno hlídané, ale synergické působení je sviň, dle mě. Od každého kapku, každý den a je o zábavu postaráno. Já jsem teda na přírodní bázi odchovaná, protože moje mamka jede stejný životní styl, takže jsme nikdy neměli aviváž(fakt nekecám:), mikrovlnku, bílé pečivo,… takže tyhle články mě nechávají chladnou, toto už mám dávno za sebou:) Já třeba teď vyřadila šampony, podle no poo metod a je to neskutečný rozdíl, koupila jsem si kartáč z kančích štětin a vlasy si myju jen vodou a jsou nádherné, dokonce se mi začaly vlnit, jak nejsou přesušené(to jsem před tím dobrých 8 let používala přírodní šampony, takže žádné silikony, a tak), deodorant používám krystal z DM(podle mě ho lidi málo natřou, tak jim to pak nefunguje, jen moje domněnka), vůni teď na léto z Alverde Citronóvou trávu, zubní pastu Weledu, na odličování(nesmějte se:) normální mléko a mám po něm pleť jako miminko, dekorativku z Lily Lolo, něco Alverde, na tělo normální tuhé mýdlo Alverde z DM a pak nějaký tělový olej(občas), na praní žlučové mýdlo na tmavé prádlo, na bílé normál prášek z DM, místo aviváže ocet, dětem Alverde šampon pro děti a pastu Weleda. Na úklid ocet, sodu a mýdlo(tuhé Alverde z DM). Upravená, čistá jsem, nesmrdím. Všichni děláme pro sebe to nejlepší, co umíme, každý ale podle jiných kritérií.

Díky za tip. O metodě no poo jsem nevěděla. Přečetla jsem si, vyzkouším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
5.8.15 11:25

@Mari5 Já jsem taky v biologii nechyběla, takže vím, že kůže má ochrannou funkci a tudíž nejsem blázen, abych si ji častým mytím likvidovala. A v mikrobiologii dělám, takže z tohohle směru do toho taky trošku vidím. Klidně budu za prase, ale aspoň zdravý :jazyk: Jinak mě ještě napadá, jestli to náhodou s kůží taky nefunguje stejně, jako s ušima - čím častěji se čistí, tím víc se ušní maz tvoří. Takže já můžu být po dvou dnech úplně stejně „špinavá“, jako někdo, kdo se myje dvakrát denně, po půldni :think:
@Agnesita Radši bych ani neměla psát, že mám doma třítýdenní miminko a „už“ jsem ho dvakrát vykoupala, nebo na mě někdo zavolá sociálku, že? :mrgreen:
@Rowena Mně taky metoda zaujala, můžu se zeptat, jakým způsobem jsi myla vlasy tou sodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
5.8.15 12:30
@fenny píše:
@Mari5 Já jsem taky v biologii nechyběla, takže vím, že kůže má ochrannou funkci a tudíž nejsem blázen, abych si ji častým mytím likvidovala. A v mikrobiologii dělám, takže z tohohle směru do toho taky trošku vidím. Klidně budu za prase, ale aspoň zdravý :jazyk: Jinak mě ještě napadá, jestli to náhodou s kůží taky nefunguje stejně, jako s ušima - čím častěji se čistí, tím víc se ušní maz tvoří. Takže já můžu být po dvou dnech úplně stejně „špinavá“, jako někdo, kdo se myje dvakrát denně, po půldni :think:
@Agnesita Radši bych ani neměla psát, že mám doma třítýdenní miminko a „už“ jsem ho dvakrát vykoupala, nebo na mě někdo zavolá sociálku, že? :mrgreen:
@Rowena Mně taky metoda zaujala, můžu se zeptat, jakým způsobem jsi myla vlasy tou sodou?

@fenny Tady je o tom mytí no poo i jak to mýt tou sodou
 http://www.rozhlas.cz/…asy--1167004

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
5.8.15 12:33

@Mari5 Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
5.8.15 20:59

@fenny jak víš, že jsem psala o tobě? A dítě si koupej jak chceš, to zpravidla fakt nesmrdí. A nenavážej se do mě kecama o sociálce a podobně. Prostě sex s nemytým/nemytou je nechutnej, ať v mikrobiologii učí, co chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.10.15 19:58

Doporučil by někdo barvu na vlasy co by nebyla tak „toxická“?? Trošku jsem se tím tady začala prokousávat a je pravda, že méně jedů v kosmetice by mi neuškodilo si sehnat. Zrovna bych potřebovala krém na obličej… a kdo ví jak je to s lakem na vlasy asi taky nevalně.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
17.10.15 21:48

@ladizu Ahoj, tohle je super bio kosmetika bez silikonů a parabenů, česká, opravdu levná, kvalitní http://www.bionecosmetics.cz/ částečně se dá sehnat v Bille. Můžu doporučit. Prohlédni si jejich katalog. Nemají zřejmě peníze na propagaci, což je škoda. Barvy na vlasy…to nemám přehled, ale snad barvení hennou je v pohodě? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková