Pracák a socialní dávky

3.2.10 15:09

Pracák a socialní dávky

Ahoj zdravim vás..chtela bych od nekoho poradit ted mi skoncil RD a šla jsem se prihlasit na pracák.Nevíte nakolik peněz budu mit narok kdyz bydlim u rodicu který jsou v duchodu?.. Rodiče :cry: berou jen 13000,–kc dohromady duchod.Já mám dve deti Simonku 8.let a Lukáška 3.roky.A dneska jsem byla na Mú zažádat o dávky a tam mi panní ne moc laskavá řekla že možná nic nedostanu že bydlim u rodiců.Chtělo se mi z toho brečet.Dekuji předem za radu Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
3.2.10 15:54

Ja teda s tim zkusenost nemam, ale jenom k ty pani, rekla bych ji, at nerika co mozna bude a nebude, ale da ti papiry, ty vyplnis a az pak se uvidi. stresovat lidi dokaze kazdej blb. Tohle by si clenovi mensiny rict nedovolila. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.10 15:56

Ahoj..Nevím,kolik budeš mít peněz,na internetu jsou orientační kalkulačky.Myslím ale,že není pravda,že bys nedostala vůbec nic..Bydlíš sice ve společné domácnosti s rodiči,ale oni nepatří do okruhu společně posuzovaných osob..To jsi jen Ty a Tvoje děti..Určitě budeš mít nárok na přídavek na dítě,sociální příplatek a doplatky do životního minima,pokud bude životní minimum nižší než součet těchto dávek..Nemůžeš ale žádat o příspěvek na bydlení,to může jen majitel bytu a tam se posuzují všechny osoby ve společné domácnosti..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.10 15:57

Napsala jsem blbost - součet těch dávek musí být nižší než životní minimum..Pak dostaneš doplatek..Neboj,bez peněz nezůstaneš..

• Citovat
  • Upravit
24798
3.2.10 16:33

Spíš než na městský úřad se jdi poradit na Státní sociální podporu - jak se vyřizovalo porodné a rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.10 08:05

Ahoj jo máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.10 08:10

děkuju za radu holky:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.10.10 15:12

ahojky ,potrebovala bych poradit co dal a na co mam vlastne narok.12.cervna mi koncila materska na mou 3letou dcerku a jsem vedena na pracovnim urade stim ze beru podporu.ted v listopadu mam narok na posledni davku teto podpory.za 4 mesice se nam ma narodit miminko tudit me do prace nikam nevezmou :( bydlime v mestskem byte kde mam dekret psany na sebe a celkove inkaso cini kolem 12tisic za mesic a v byte je spolu s pritelem a dcerou psany jeste muj otec ktery s nami ale nebydli,pouze tu ma hlasene trvale bydliste.pritel je zamestnam a pobira mesicne 15 tisic cisteho,tak me zajima jestli mam narok na nejake davky aspon do doby nez porodim..dekuji moc za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
26.10.10 15:35

POkud dobře počítám, vaše životní minimum je asi 7000 Kč. Takže byste měli mít právo na příspěvek na dítě 500 Kč, pak už asi na nic, resp. mě nic dalšího nenapadá:-( na zváženou je příspěvek na bydlení, ale to nejde z toho, co píšeš, přesně určit. Koukni se na http://www.mpsv.cz/cs/2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
31.10.10 19:26

Ahoj..
Chtěla jsem se zeptat, vubec se nevim rady.. :-(
Jsem ve 20.týdnu těhotenství, je mi teprve 19 let, jsem vyučena, ale do pořádné práce jsem ještě nechodila. Bydlím s rodiči, mamka je na nemocenské a tata nemá zrovna moc dobře placenou práci. Mám tu ještě dva mladší sourozence. S přitelem na stálo ještě nebydlím, ale budu asi tak za rok a pul bydlet s nim v baráčku a s malim. Jsem zaregistrovaná na pracáku. řekla jsem jim to tam že jsem těhotná, a jestli mam narok na náky peníze, a prej asi ne. A to už taky rok uklízim barák, ale prej to berou jako brigádu :-( . řekla mi tam že si mám dojít na socku, tak jsem šla ale ta mi zas žačala mektat něco o otcovství, a že bydlím s rodičema. Tak se těd v tom vubec nevyznám. :-( A to mi všichni řikaj že bych měla něco brát, i kdyby blbý 2 tisíce, tak všecko je dobrý na ulici je nenajdu. Tak jestli stim nemáte někdo nakou zkušenost nebo něco. Jsem zmatená ze všeho už.. :-( Poraďte prosím.. Děkuji.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.11.10 11:33

Pokud si to uklízení dělala na dohodu o provedení práce, tak se to opravdu nepočítá, pokud to bylo na dohodu o pracovní činnosti, tak se to počítá, ale abys měla nárok na podporu, tak by to muselo trvat déle jak rok.
Jinak pro případný nárok na sociální dávky by se bral příjem všech v domácnosti, takže nevím jestli je to moc reálné… ale nezjistíš to jinak, než že vyplníš všechny formuláře, doložíš všechny papíry co budou chtít a buď ti něco vyjde nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.11.10 12:08
j.a.n.i1 píše:
Pokud si to uklízení dělala na dohodu o provedení práce, tak se to opravdu nepočítá, pokud to bylo na dohodu o pracovní činnosti, tak se to počítá, ale abys měla nárok na podporu, tak by to muselo trvat déle jak rok.
Jinak pro případný nárok na sociální dávky by se bral příjem všech v domácnosti, takže nevím jestli je to moc reálné… ale nezjistíš to jinak, než že vyplníš všechny formuláře, doložíš všechny papíry co budou chtít a buď ti něco vyjde nebo ne.
M
j.a.n.i1 píše:
Jinak pro případný nárok na sociální dávky by se bral příjem všech v domácnosti, takže nevím jestli je to moc reálné… ale nezjistíš to jinak, než že vyplníš všechny formuláře, doložíš všechny papíry co budou chtít a buď ti něco vyjde nebo ne.

Nj, teď koukám že tu mám opravdu napsáno dohoda o provedení práce.. Myslela jsem si že to mám jako normálně pracovní smlouvu. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laudom
20.3.11 16:11

Chtěla bych reagovat na Váš dotaz ohledně dávek.Jsem maminkou dvou roštáků (8 let a 4 roky),od ledna jsem evidována na ÚP,mám s alimenty dohromady 6 700,–Kč a jelikož bydlím v podnájmu,kde nemám trvalý pobyt a v jednom velikém bytě žijeme dvě rodiny tak nemám nárok ani na příspěvek na bydlení.Na Městském úřadě v místě trvalého bydliště mi bylo sděleno,že nemám na nic nárok protože životní minimum s dětičkami máme.Když zaplatím nájem a ostatní poplatky zbývá mi 1 300,– kč na měsíc,chci tím jen říct,že dnes je to s dávkami od státu hodně složité,asi bych tedy raději moc nečekala,být Vámi.Bydlím v lokalitě,kde sehnat práci není vůbec jednoduché a navíc jelikož tu nemám trvalé bydliště nemohu dát ani dceru do mateřské školy,prostě kruh z kterého zatím není cesta ven.Nevěšte hlavu,nějak Vám to dopadne,budte ráda že můžete bydlet u rodičů,je to jistě lepší než být úplně sama.Přeji hodně štěstí a at se Vám vše podaří vyřídit,snad lépe než jsem dokázala já.

• Citovat
  • Upravit
2803
20.3.11 16:30

Já bych měla taky dotaz! Sice není zrovna na zvolené téma, ale jedná se taky o dávky!
Jsem na pracáku, takže mám automatický 4 letý rodičák! Přemýšlím, že bych nechala přítele, aby si napsal mateřskou na sebe!
Jak to je! Bude mít půl roku mateřskou od zaměstnavatele, bude dál ale pracovat, takže spíš bude brát 3 letý rodičák, že?
Slyšela jsem, že to tak maminy dělají! Píší partnera třeba jen jenom na jedinný den a to prý stačí!
PORADˇTE!!!!
Nechci být na soc. za úplného pitomce! :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.3.11 18:22

Nevim jak je to s materskou, ale my to udelame na rodicak…
O RD smi otec zazadat az v urcitem veku ditete.. :nevim:

Zvoli 3letou variantu, ktera je pak nemenna v pripade prehozeni zpet na tebe.. ale to je jen co se tyka rodicaku.. jak je to s materskou to nemam ani tuseni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat