Práce bez maturity

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
10.11.18 21:37
@Tunrida píše:
Hele, budiž matika, ale když jsi propadla na dálkovém z počítačů, opravdu si myslíš, že v sobě máš vědomosti na to, abys mohla dělat vedoucí? No a pak to účetnictví, to se vedoucí v obchodě docela týká, ne? :nevim:

zeptam se v praci jestli bych mohla delat aspon vedouci useku a co se tyce pocitace tak v praci mi to prijde jednodussi nez v nejaky skole.staci delat objednavky a postup mi v praci prece muzou rict

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
10.11.18 21:39
@peta81 píše:
nejde ti matika, ucetnictvi a pocitace…to jsou dost podstatne veci k pozici vedouciho, nemyslis? :nevim: co zkusit stesti nekde jinde? proc ti vubec jde o pozici vedouci?
protoze bych chtela mit vetsi plat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
10.11.18 21:40

Já znám třeba zapstupce jednatele prodejny automobilů, který nemá maturitu. Ale je na té pozici, protože je bonzák :D Takže vypracovat se klidně můžeš, jak je libo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.11.18 21:42
@Nicklas píše:
Zkousela jsem dvakrat dalkove si maturitu dodelat ale nesla me matika,ta byla docela tezka a pocitace a ucetnictvi,takze jsem neudala zkousky,propadla,tak jsem to pak vzdala.nevim jestli by se mi chtelo to jeste zkusit

upřímně vidím prací vedoucí a zástupkyni vedoucí každý den. A to nedělají jen objednávky, ale i příjem a x dalších věcí. Upřímně se divím co vše musejí dělat a že si to dokážou zapamatovat vše co mají udělat. A pochybují se v milionových cifrách - hlavně teda při uzavírkách .
Takže i když mi párkrát řekli že do budoucna bych to mohla já nebo kolegyně převzít. Tak se mi fakt do toho nechce a to mám maturu z matiky, počítání, logické věcí, počitače mě baví. A trošku i to učetnictví jim koukam přes ruku jak tohle dělají.
Ten postup ty mohou říct, ale musíš si ho během chvilky zapamatovat a to fakt není jen tak. Být tebou tak bych do toho nešla ta zodpovědnost je moc velká.

• Citovat
  • Upravit
6499
10.11.18 21:43

Ve tvém vlastním asi bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
10.11.18 21:53
@smajlik345 píše:
upřímně vidím prací vedoucí a zástupkyni vedoucí každý den. A to nedělají jen objednávky, ale i příjem a x dalších věcí. Upřímně se divím co vše musejí dělat a že si to dokážou zapamatovat vše co mají udělat. A pochybují se v milionových cifrách - hlavně teda při uzavírkách .
Takže i když mi párkrát řekli že do budoucna bych to mohla já nebo kolegyně převzít. Tak se mi fakt do toho nechce a to mám maturu z matiky, počítání, logické věcí, počitače mě baví. A trošku i to učetnictví jim koukam přes ruku jak tohle dělají.
Ten postup ty mohou říct, ale musíš si ho během chvilky zapamatovat a to fakt není jen tak. Být tebou tak bych do toho nešla ta zodpovědnost je moc velká.

a nebo se budu snazit rychle doplnovat a nebo kfybych tam pracovala dyk tak mne muzou dat treba na vedouciho useku tam ucetnictvi a pocitace asi potreba nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.11.18 21:57
@Nicklas píše:
a nebo se budu snazit rychle doplnovat a nebo kfybych tam pracovala dyk tak mne muzou dat treba na vedouciho useku tam ucetnictvi a pocitace asi potreba nejsou

Já být tebou, radši o vedoucí úseku jen sním. „Dyk“ se ani neumíš pořádně vyjadřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
10.11.18 21:58

@Nicklas i na vedoucím úseku jsou třeba počítače. Navíc máš pod sebou lidi, když někdo vypadne musíš hledat náhradu, máš odpovědnost za ten úsek, když něco dojde jde to za tebou, kolikrát tam ti vedoucí jsou od nevidim do nevidim. A zas o tolik peněz navíc nemají když vezmu kolik maj práce, odpovědnosti, stresu navíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
10.11.18 22:05
@Nicklas píše:
protoze bych chtela mit vetsi plat

ptala jsem se jenom jaky jsou moznosti pro nekoho kdo nema maturitu.to doplnovani a uklizeni me docela bavi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.18 22:17
@Anonymní píše:
Asi záleží, jak kde. Většina mé rodiny má jen učnák a jsou rádi, že nějakou práci vůbec mají. Pracují různě ve fabrikách nebo jako prodavačky za mizerné peníze. Ale ze známosti jde vše :palec:

A moji dva clenove maji jen zs, s praci problem nemaj a jeden z nich pred nedavnem nastoupil na pozici vedouci v pradelne ;)

• Citovat
  • Upravit
128
10.11.18 22:19
@Kriss Tina píše:
@Nicklas i na vedoucím úseku jsou třeba počítače. Navíc máš pod sebou lidi, když někdo vypadne musíš hledat náhradu, máš odpovědnost za ten úsek, když něco dojde jde to za tebou, kolikrát tam ti vedoucí jsou od nevidim do nevidim. A zas o tolik peněz navíc nemají když vezmu kolik maj práce, odpovědnosti, stresu navíc :nevim:
ale na pokladne je clovek nekdy taky cely den.nebo bych zkusila nejakej kurz na pocitacich.je to sice zodpovednost ale zas nejaka zmena treba by me to bavilo a nebo prestalo bavit a pak lepsi teda pokladna atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
10.11.18 22:24

Znám úspěšné lidi na vedoucí pozici bez maturity,ale buď se na ni vypracovali z nižší pozice v průběhu mnoha let nebo se jim dařilo v oboru svého podnikání,taky to nebylo hned. A jsou to minimálně ctyricatnici,takze ty startovací podmínky měli jiné. Bylo to v době,kdy maturitu nemel každý a VS už vůbec ne. Já jsem krapet mladší,ale po maturitě jsem nastoupila na pozici kde bych si dnes bez minimálně Bc titulu ani neskrtla,cerstvy maturant by se tam dnes nedostal.Tak si hezky dál sni svůj sen :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.11.18 22:24
@Nicklas píše:
ale na pokladne je clovek nekdy taky cely den.nebo bych zkusila nejakej kurz na pocitacich.je to sice zodpovednost ale zas nejaka zmena treba by me to bavilo a nebo prestalo bavit a pak lepsi teda pokladna atd.

prosímtě zjisti si prvně něco o tom pořádně a pak o tom přemyšlej. Na pokladně máš matiku to kolikrát není jen o tom vše natukat a kasa sama ukáže kolik nákup stojí a kolik mám vrátit. Jinak vedoucí useku nevím jak tam kde děláš, ale tam kde jsem dělala já. Museli planovat směny, řešit dovolené, nemocenské, náhrady za ty lidí a objednávky potravin tedy kolik toho vzít aby toho nebylo málo, ale ani moc.

• Citovat
  • Upravit
37119
10.11.18 22:25

@Nicklas a mluvilas někdy s někým na té vedoucí pozici co dělá? Když sem Brigádničila v blbejch lahůdkach v bille, kolikrat sem kecala s vedoucím úseku, ten tam musel být ráno první, odcházel pozdě odpoledne, mezitím nervy na pochodu, když něco došlo sednul do auta, jel na jinou filiálku kde měli toho zboží ještě dost aby doplnil, mezitím řešil objednávky, papíry, nemocenské, dovolené, aby tam měl vždycky dost lidí, chodil na schůze vedení, když se něco podělalo byl první kdo to schytal, na rozdíl od řadových zaměstnanců, kteří jsme dělali krátký a dlouhý týden tam on musel být každý den, a peníze zas o tolik větší neměl. Já bych to nedělala ani za zlatý prase. Nehledě že pak máš fakt minimum času na osobní život nebo rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.18 22:34
@Anonymní píše:
A moji dva clenove maji jen zs, s praci problem nemaj a jeden z nich pred nedavnem nastoupil na pozici vedouci v pradelne ;)

Jo, tak jasně, že to jde. Bratranec má také jen základku a práci si našel v Německu. Když tam šel, neuměl německy ani žbleptnout. Dělá tam nějakého automechanika, má hodně přes 30 tisíc a je za vodou :) Ale zbytek fakt dře ve fabrikách, 12 hodin na nohách u mašin. Víkendy, svátky v práci a sotva pokryjí náklady na bydlení a nějaké základní potřeby.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat