Práce bez maturity

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Victoria1988
10.11.18 23:37
@Nicklas píše:
@Nicklas píše:
musela bych se na to jeste zeptat.na pokladne pracuju bez problemu v albertu.jen mi bylo receno ze radsi by tam dali nekoho zkusenyho a s maturitou na vedouciho useku. nadruhou stranu bych mela vic starosti nez takhle takze si to jeste rozmyslim kdyby to se mnou nahodou zkusily
dekuju za vas popis toho co ta pozice vedouciho zhruba obnasi. maturitu se mi znovu delat uz nechce musela bych zase do prvaku minimalne na ctyri roky a nevim jak bych to davala a za dalsi vim ze to je urcita odpovednost i kdyby mozna maturita nebyla potreba, nekde treba potreba neni ale vetsinou asi potreba je

Na 4 roky? Tak to mas jen zakladku ne?

• Citovat
  • Upravit
Victoria1988
10.11.18 23:40

@Nicklas
Pokud mas ukončené dva roky střední, tak v Uherském Hradišti je škola na 3 roky i pro lidi bez vyuceni

• Citovat
  • Upravit
128
10.11.18 23:43
@Victoria1988 píše:
@Nicklas píše:
@Nicklas píše:
musela bych se na to jeste zeptat.na pokladne pracuju bez problemu v albertu.jen mi bylo receno ze radsi by tam dali nekoho zkusenyho a s maturitou na vedouciho useku.nadruhou stranu bych mela vic starosti nez takhle takze si to jeste rozmyslim kdyby to se mnou nahodou zkusily
dekuju za vas popis toho co ta pozice vedouciho zhruba obnasi.maturitu se mi znovu delat uz nechce musela bych zase do prvaku minimalne na ctyri roky a nevim jak bych to davala a za dalsi vim ze to je urcita odpovednost i kdyby mozna maturita nebyla potreba,nekde treba potreba neni ale vetsinou asi potreba jeNa 4 roky? Tak to mas jen zakladku ne?

mam po zakladce vyucak z odborneho uciliste kucharske prace na ktetej nejde dal pokracovat v nastavbe.to bych musela mit jedine sou a to nemam.tak mi rekli ze bych musela nastoupit do prvaku na ctyrlety obor,jako kdybych mela jen zakladku. kdyz mam jen odborne uciliste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Victoria1988
10.11.18 23:48
@Anonymní píše:
Na to, že nic neumí mi to přijde jako hodně slušná výplata. S takovou bych byla i já spokojená a to mám Bc. A být řidič už je docela zodpovědnost, když tam v dílně nic moc nemusí dělat.

Jj, to pak závisí na povaze. Já bych se buď do ciziny přestěhovala trvale a nebo to brala jen výjezd za práci za účelem výdělku, ale v obou případech chtěla brát stejný či přibližný plat jako ostatní. Vždyť to je hluboce pod minimalkou, která je v Německu okolo 1500. Není divu,ze sotva pokryje životní náklady

• Citovat
  • Upravit
Victoria1988
10.11.18 23:51
@Nicklas píše:
mam po zakladce vyucak z odborneho uciliste kucharske prace na ktetej nejde dal pokracovat v nastavbe.to bych musela mit jedine sou a to nemam.tak mi rekli ze bych musela nastoupit do prvaku na ctyrlety obor,jako kdybych mela jen zakladku. kdyz mam jen odborne uciliste

@Nicklas
Tak nastavby asi mají jiné podmínky. V UH stačí jen vyučení. Proste nehledej školy, které nabízí nástavby, ale dodelani maturity

• Citovat
  • Upravit
128
10.11.18 23:52

@Victoria1988
Ale stejnak si rikam na co maturita.v obchode mi reknou prece postupi jak co objednavat a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Victoria1988
11.11.18 00:00

@Nicklas ta matura by ti hodně pomohla a to dost. Když to řeknu natvrdo, tak u nás je škola, která nabízí obor kuchařské práce a tam chodí pouze mentálně postiženi lide, protože lidi co chtějí vařit, tak jdou na obor Kuchař či kuchař-číšník, takže ten název oboru je katastrofa.
S maturitou bys pak mohla jít do jiného obchodu, kde by te brali už jako člověka se ss vzděláním či kamkoliv jinam. Třeba makro nabízí pozice, kde se dělají objednávky, faktury, vydej zboží atd

• Citovat
  • Upravit
35314
11.11.18 00:04
@Nicklas píše:
@Victoria1988
Ale stejnak si rikam na co maturita.v obchode mi reknou prece postupi jak co objednavat a je to

No a to je ono. Bohuzel ses nekamaradila ani s cestinou. V dnesni dobe a bez matiky a pocitace, nemuzes delat skoro nic. Kdyz navic nemuzes ani psat, protoze je to sama hrubka, takto fakt se slusnym mistem muzes pocitat tezko. Ale sebevedomi by bylo, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
11.11.18 00:06
@Nicklas píše:
@Victoria1988
Ale stejnak si rikam na co maturita.v obchode mi reknou prece postupi jak co objednavat a je to

Jasně. A pak se změní jeden dodavatel a Ty ho ani nepřepíšeš v počítači. Takhle to fakt nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
11.11.18 00:16
@Russet píše:
Já být tebou, radši o vedoucí úseku jen sním. „Dyk“ se ani neumíš pořádně vyjadřovat.

Já nad tímto prostě musím žasnout. Nikdy bych si netroufla ani pomyslet, že chci dělat vedoucí, kdybych neměla ani maturitu. Brala bych to tak, že na to bohužel vzdělání nemám.
Zakladatelko, pokud Ty takto přemýšlíš, sebevědomí Ti asi nechybí. Proto si myslím, že by sis měla zkusit tu maturitu dodělat. Není to sice žádná záruka, ale zvýšila by sis rozhodně možnosti lépe placené práce.

• Citovat
  • Upravit
2069
11.11.18 07:44

Teď nevím, jaké peníze si představuješ a v jakém městě pracuješ. Jestli jsi limitována dětmi, máš vysoký nájem atp.
Každý holt kariéru neudělá. Co se maturity týče, vždycky potřeba není, protože pribehy lidi jsou různé. Ale pokud se ukážeš, že jsi velmi pracovita, máš smysl pro zodpovědnost a dalsi plusy, zaměstnavatel si tě všimne sám a může ti nabídnout lepší pozici. I při tom doplňování a úklidu si umím představit, že by si tě všimli, když bys aktivně přicházela s dobrymi podněty, které nejsou tvoji naplni práce.
Nebo co se dát spíš na to uklízení, když tě to baví. Pokud to teda děláš opravdu pečlivě. Já bych šla do úklidové firmy, nasbírala zkušenosti a pak jela sama na sebe.
Ale nějak u tebe postrádám jakýkoli zápal, chtic po změně a zlepšení se.
Nebo je něco, co tě baví, co umíš dobře nebo čeho si na tobě ostatní všímají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.18 08:38
@Nicklas píše:
to jsem ani nevedela co prace vedouciho obnasi

A co sis, prosím tě, myslela, že ta práce obnáší?

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
11.11.18 09:27
@Nicklas píše:
@Victoria1988
zkusit to můžeš to ty nemůžeme nikdo branit, ale uvědomuješ si že to nejsou jen objednávky. ( kdyby to bylo jen o objednávkách tak si myslím že to dělo kde kdo) a ne že zástupkyně vedoucí nechce dělat vedoucí, protože ta zodpovědnost je přilíš velká ( s tím jsem se setkala už dvakrát že v prací odešla vedoucí a zástupkyně to nechtěla převzít z důvodu velkého množství práce a zodpovědnosti )
Já nastoupila do obchodu a měla jsem 3 měsíce se vše naučit ( a měla jsem co dělat )
A vedoucí mi říkala jak se přihlasila na post vedoucí šla na zaučení do jiné prodejny a měla měsíc se nejen naučit to co já ( protože jako správná vedoucí musela znát i prací nás podřízeních ) ale i vše na počítači.

Známa dělala za počítačem x let koukala se přes rameno vedoucí jak co dělá, pak se přihlasíla na post vedoucí do jiného obchodu. Protože přeci vi jak na to. Oni ji posadili za počítač a ukáž co umíš když jsi se přihlasila. No vydržela měsíc a odešla…protože chceš dělat vedoucí tak bud umíš nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
1186
11.11.18 09:31

@Nicklas Na tyto obory kuchařské práce, a jiné práce se chodí ze zvláštní školy, z nižších ročníků základky (ty co propadly) a pak ti, co by jinak ani sou neudělali, A ty by jsi s tím chtěla dělat vedoucí? :zed: :zed: :zed: Kdyby v tobě viděli v práci nějaký potenciál, už by ti nabídli pozici vedoucího úseku, který se v Albertu nabízí každému, kdo je jen maličko lepší než ostatní. A to ty teda asi nejsi. si se budeš museš smířit s vybalováním. Už je u vás na prodejně vytvořen vybalovací tým s kapitánem? Třeba by jsi mohla být tím kapitánem. (pokud to zase nezrušili)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.11.18 09:32
@zrnko píše:
Teď nevím, jaké peníze si představuješ a v jakém městě pracuješ. Jestli jsi limitována dětmi, máš vysoký nájem atp.
Každý holt kariéru neudělá. Co se maturity týče, vždycky potřeba není, protože pribehy lidi jsou různé. Ale pokud se ukážeš, že jsi velmi pracovita, máš smysl pro zodpovědnost a dalsi plusy, zaměstnavatel si tě všimne sám a může ti nabídnout lepší pozici. I při tom doplňování a úklidu si umím představit, že by si tě všimli, když bys aktivně přicházela s dobrymi podněty, které nejsou tvoji naplni práce.
Nebo co se dát spíš na to uklízení, když tě to baví. Pokud to teda děláš opravdu pečlivě. Já bych šla do úklidové firmy, nasbírala zkušenosti a pak jela sama na sebe.
Ale nějak u tebe postrádám jakýkoli zápal, chtic po změně a zlepšení se.
Nebo je něco, co tě baví, co umíš dobře nebo čeho si na tobě ostatní všímají?

uklid a doplnovani me docela bavi az na ty penize.akorat nevim jak zalozit takovou uklidovou firmu.A nebo spis jednodussi by bylo mit zivnostak a hledat zamestnavatele kteri by me zamestnali na zivnostak.pak si clovek musi akorat sam platit dane,zdravotni a socialni ze ano.proste dat o spbe vedet.prptoze zalozit firmu,tak tam je potreba dosz penez do zacatku napr.prostory,prostredky ucetni platit atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat