Práce bez maturity

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
11.11.18 09:32
@zrnko píše:
Teď nevím, jaké peníze si představuješ a v jakém městě pracuješ. Jestli jsi limitována dětmi, máš vysoký nájem atp.
Každý holt kariéru neudělá. Co se maturity týče, vždycky potřeba není, protože pribehy lidi jsou různé. Ale pokud se ukážeš, že jsi velmi pracovita, máš smysl pro zodpovědnost a dalsi plusy, zaměstnavatel si tě všimne sám a může ti nabídnout lepší pozici. I při tom doplňování a úklidu si umím představit, že by si tě všimli, když bys aktivně přicházela s dobrymi podněty, které nejsou tvoji naplni práce.
Nebo co se dát spíš na to uklízení, když tě to baví. Pokud to teda děláš opravdu pečlivě. Já bych šla do úklidové firmy, nasbírala zkušenosti a pak jela sama na sebe.
Ale nějak u tebe postrádám jakýkoli zápal, chtic po změně a zlepšení se.
Nebo je něco, co tě baví, co umíš dobře nebo čeho si na tobě ostatní všímají?

uklid a doplnovani me docela bavi az na ty penize.akorat nevim jak zalozit takovou uklidovou firmu.A nebo spis jednodussi by bylo mit zivnostak a hledat zamestnavatele kteri by me zamestnali na zivnostak.pak si clovek musi akorat sam platit dane,zdravotni a socialni ze ano.proste dat o spbe vedet.prptoze zalozit firmu,tak tam je potreba dosz penez do zacatku napr.prostory,prostredky ucetni platit atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
11.11.18 09:35

Delala jsem v Albertu a tam jsem byla jedna z mala , co mela maturitu.Z úseků tezko postoupis dál.U nás alespon z pokladny sli holky na hl. pokladnu.Vubec nezalezelo, jake kdo ma vzdelani, jak kdo pracuje, ale jak se kamaradi s hl. pokladní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35314
11.11.18 09:43
@lísteček1 píše:
Delala jsem v Albertu a tam jsem byla jedna z mala , co mela maturitu.Z úseků tezko postoupis dál.U nás alespon z pokladny sli holky na hl. pokladnu.Vubec nezalezelo, jake kdo ma vzdelani, jak kdo pracuje, ale jak se kamaradi s hl. pokladní.

No, tak to presne odpovida tomu, jak na me Albert pusobi. Alespon u nas. Kdo umi pocitat do stovky, veli tem, co to bud neumi, nebo jen v jinem jazyce. A podle toho i vypada cely obchod a jeho uroven. Nikdo tam dlouho pracovat nevydrzi a nakupovat tam chodi jen ten, kdo bud dal nedojde, nebo to ma nahodou pri ceste. Divim se, ze ho jeste nezavreli, jednou uz to bylo na spadnuti. Vyniknout tady by nebylo tezke, ale dokud budou platit almuznu, nikdo schopnejsi se toho nechopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.18 10:02

Pracuji jako vedoucí a nemám maturitu. Vedla jsem jsem x hotelů, sportovních center, dokonce i dvě nemocnice. Tu druhou vedu právě teď. Mám na starosti provozní a technické oddělení, čili vše od úklidu až po technické zázemí. Můj jediný nadřízený je ředitelka.
Nevím jestli je to výhra dělat někde vedoucí a mít pod sebou 150 přímých podřízených, kteří nemají kromě mě žádného nadřízeného. Neexistuje tady pozice vedoucího oddělení, čili všechny ty lidi musím řídit já.
Jak jsem se k tomu dopracovala? Chce to sklopit uši, poslouchat, učit se, dřít a makat na sobě. Mluvím třemi jazyky, absolvovala jsem x seminářů, školení a kurzů zaměřených na vedení lidí a management celkově, stálo to spoustu času a peněz. Ale měla jsem skvělého mentora, šéfa co byl pes a vycepoval mě, dnes jsem za to vděčná.
Občas mám tendence se na to vykašlat a jít dělat někam do klidu, ale svoji práci miluji a mám kolem sebe skvělý kolektiv.

Petra.

• Citovat
  • Upravit
1186
11.11.18 10:07
@Anonymní píše:
Pracuji jako vedoucí a nemám maturitu. Vedla jsem jsem x hotelů, sportovních center, dokonce i dvě nemocnice. Tu druhou vedu právě teď. Mám na starosti provozní a technické oddělení, čili vše od úklidu až po technické zázemí. Můj jediný nadřízený je ředitelka.
Nevím jestli je to výhra dělat někde vedoucí a mít pod sebou 150 přímých podřízených, kteří nemají kromě mě žádného nadřízeného. Neexistuje tady pozice vedoucího oddělení, čili všechny ty lidi musím řídit já.
Jak jsem se k tomu dopracovala? Chce to sklopit uši, poslouchat, učit se, dřít a makat na sobě. Mluvím třemi jazyky, absolvovala jsem x seminářů, školení a kurzů zaměřených na vedení lidí a management celkově, stálo to spoustu času a peněz. Ale měla jsem skvělého mentora, šéfa co byl pes a vycepoval mě, dnes jsem za to vděčná.
Občas mám tendence se na to vykašlat a jít dělat někam do klidu, ale svoji práci miluji a mám kolem sebe skvělý kolektiv.Petra.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.11.18 10:29
@Anonymní píše:
Občas mám tendence se na to vykašlat a jít dělat někam do klidu, ale svoji práci miluji a mám kolem sebe skvělý kolektiv.Petra.

A přesně o tom to je. Nemusí mít clovek maturitu, kdyz ma pili, chtic na sobě makat a je v oboru dost dobry.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.11.18 10:39
@Nicklas píše:
uklid a doplnovani me docela bavi az na ty penize.akorat nevim jak zalozit takovou uklidovou firmu.A nebo spis jednodussi by bylo mit zivnostak a hledat zamestnavatele kteri by me zamestnali na zivnostak.pak si clovek musi akorat sam platit dane,zdravotni a socialni ze ano.proste dat o spbe vedet.prptoze zalozit firmu,tak tam je potreba dosz penez do zacatku napr.prostory,prostredky ucetni platit atd

Ne hned na sebe. Bez praxe tezko. Normálně se zaměstnat u úklidové firmy. Ideálně nějaké malé. Nemůžeš chytat holuba na střeše, když jsi jeste nechytal ani vrabce… :)
A co se kapitálu týče, nejlevnější je právě podnikání ve službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.18 10:41
@Victoria1988 píše:
Jj, to pak závisí na povaze. Já bych se buď do ciziny přestěhovala trvale a nebo to brala jen výjezd za práci za účelem výdělku, ale v obou případech chtěla brát stejný či přibližný plat jako ostatní. Vždyť to je hluboce pod minimalkou, která je v Německu okolo 1500. Není divu,ze sotva pokryje životní náklady

Má v Čechách svou rodinu. Rodiče. On se má velice dobře. Sotva pokryjí náklady ti, co makají tady ve fabrikách. Ti mají okolo 15 tis. Pracují svátky i víkendy. Tenhle kluk si pracuje kdy chce, jazyk neumí…To píšeš jakoby bylo 30 litrů nějaká almužna. 8o Jaký máš plat ty? Jestli on má 35 tis., jeho manželka 30 tis., jedno dítě, vlastní bydlení, tak si myslím, že si žijí dost nadstandardně.

• Citovat
  • Upravit
128
11.11.18 11:15
@zrnko píše:
Ne hned na sebe. Bez praxe tezko. Normálně se zaměstnat u úklidové firmy. Ideálně nějaké malé. Nemůžeš chytat holuba na střeše, když jsi jeste nechytal ani vrabce… :)
A co se kapitálu týče, nejlevnější je právě podnikání ve službách.

a jak se podnika ve sluzbach?to bych musel vymyslet asi nazev firmy a zalozit nejake s.r.o na financaku s nejakym kapitalem a inzerovat nekde abych mel zakazky a platit nakou ucetni kvuli danim atd. ze.ten postup prave moc neznam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.11.18 11:34
@rokris píše:
Já nad tímto prostě musím žasnout. Nikdy bych si netroufla ani pomyslet, že chci dělat vedoucí, kdybych neměla ani maturitu. Brala bych to tak, že na to bohužel vzdělání nemám.
Zakladatelko, pokud Ty takto přemýšlíš, sebevědomí Ti asi nechybí. Proto si myslím, že by sis měla zkusit tu maturitu dodělat. Není to sice žádná záruka, ale zvýšila by sis rozhodně možnosti lépe placené práce.
Řekla bych, že se najdou osoby, co by i bez maturity vedoucí dělat mohly. Ale zakladatelka má spíš jen pocit, že by to zvládla a hlavně chce víc peněz. Měla by prostě dál pracovat, ukázat, že je schopná a časem se třeba vypracuje.
Zakladatelko, jsi aspoň vyučená nebo máš jen základní vzdělání?

Příspěvek upraven 11.11.18 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.11.18 11:36
@Russet píše: Řekla bych, že se najdou osoby, co by i bez maturity vedoucí dělat mohli. Ale zakladatelka má spíš jen pocit, že by to zvládla a hlavně chce víc peněz. Měla by prostě dál pracovat, ukázat, že je schopná a časem se třeba vypracuje.
Zakladatelko, jsi aspoň vyučená nebo máš jen základní vzdělání?

jsem vyucena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.11.18 11:45
@rokris píše:
Já nad tímto prostě musím žasnout. Nikdy bych si netroufla ani pomyslet, že chci dělat vedoucí, kdybych neměla ani maturitu. Brala bych to tak, že na to bohužel vzdělání nemám.
Zakladatelko, pokud Ty takto přemýšlíš, sebevědomí Ti asi nechybí. Proto si myslím, že by sis měla zkusit tu maturitu dodělat. Není to sice žádná záruka, ale zvýšila by sis rozhodně možnosti lépe placené práce.

Já se tady tomu ani nedivím, že si někdo bez maturity myslí, že by mohl dělat třeba manažera, a že ta práce vlastně nic není. Tobě to přijde divný, asi dokážeš stízlivě odhadnout možnosti svoje i ostatních, ale ti co mají nižší IQ to bohužel nedokážou a myslí si, že jsou nejchytřejší . :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.18 12:16
@Nicklas píše:
ptala jsem se jenom jaky jsou moznosti pro nekoho kdo nema maturitu.to doplnovani a uklizeni me docela bavi

Ale ono všechno jde, jen musíš být pracovitá a cílevědomá. Já jsem jen vyučená a to v úplně blbém oboru, dnes mám krásnou práci (teď jsem měla třeba výplatu 48 tis. čistého. Další super benefity. Můj potomek, též vyučen, ale nesmírně šikovný, ve třiceti dělá práci snů, velmi ho to baví a výplata vyšší než u mě. Všechno jde, když se chce, ale nikdy to není zadarmo. A taky, nemusíš být na pozici vedoucí v obchodě, může to být něco úplně jiného, ne?

• Citovat
  • Upravit
751
11.11.18 12:24

Znám jednu se základním vzděláním a dělá vedoucí prodejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
11.11.18 12:51
@Nicklas píše:
jsem vyucena

Vyučená nebo vyučenej? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek