Práce bez maturity

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35323
11.11.18 13:01
@Anonymní píše:
Pracuji jako vedoucí a nemám maturitu. Vedla jsem jsem x hotelů, sportovních center, dokonce i dvě nemocnice. Tu druhou vedu právě teď. Mám na starosti provozní a technické oddělení, čili vše od úklidu až po technické zázemí. Můj jediný nadřízený je ředitelka.
Nevím jestli je to výhra dělat někde vedoucí a mít pod sebou 150 přímých podřízených, kteří nemají kromě mě žádného nadřízeného. Neexistuje tady pozice vedoucího oddělení, čili všechny ty lidi musím řídit já.
Jak jsem se k tomu dopracovala? Chce to sklopit uši, poslouchat, učit se, dřít a makat na sobě. Mluvím třemi jazyky, absolvovala jsem x seminářů, školení a kurzů zaměřených na vedení lidí a management celkově, stálo to spoustu času a peněz. Ale měla jsem skvělého mentora, šéfa co byl pes a vycepoval mě, dnes jsem za to vděčná.
Občas mám tendence se na to vykašlat a jít dělat někam do klidu, ale svoji práci miluji a mám kolem sebe skvělý kolektiv.Petra.

Tipuju, ze maturitu bys asi udelala. Nemas odpor k matice a urcite pracujes bezne s pocitacem, nepises s haldou hrubek. A predpokladam, ze mas urcity rozhled a predstavu, co takove a podobne prace obnasi… tak nejak vsechno, co zakladatelka evidentne nema. A vzhledem k veku uz ma i jiste zpozdeni, aby mela sanci tohle vsechno dohnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
11.11.18 13:20

Já žasnu, kdo dnes chce dělat vedoucí a nemá na to. A ten zaměstnavatel není hloupý a vidí to. Já kdybych chtěla dělat něčeho vedoucí, tak si první zjistím, co ta práce obnáší a zda mi to za to stojí, potom se budu pídit po informacích, jaké dovednosti/znalosti potřebuji a poté to budu řešit dál.

Dále zakladatelka tu uvedla na základě komentáře jiné uživatelky, že by tedy mohla dělat na sebe a i to bez znalostí (základních) nepůjde. Jako aby někdo považoval švarc systém za legální a naprosto free (i tam si musíš odevzdávat třeba DP sama, vypracovat roční přehledy, hlídat si zálohy na sociální a zdravotní…) a švarc systém tedy opravdu legální není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
11.11.18 15:11

Znám také zástupkyni vedoucího, která má jen výuční list. Ale u zakladatelky je to celé o přístupu. Nepíše ani slovo o své snaze, o tom, že by byla vůbec ochotná se potřebné naučit a tak. Maturitu dodělávat nebude, protože kdo by seděl zbytečně v lavici. A navíc jí učení přece nejde. Myslím, že s jejím přístupem je to celé jenom naivní představa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.18 16:06

Maturita se dá udělat za 2 roky a dálkově, takže by stačilo, kdyby si tam chodila. Pokud se nechceš učit, nic neumíš, můžu ti dát typ na školu v Praze, kde se za maturitu dá zaplatit a nemusíš nic. Ale chce to trochu změnit přístup. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Victoria1988
11.11.18 17:18
@Anonymní píše:
Má v Čechách svou rodinu. Rodiče. On se má velice dobře. Sotva pokryjí náklady ti, co makají tady ve fabrikách. Ti mají okolo 15 tis. Pracují svátky i víkendy. Tenhle kluk si pracuje kdy chce, jazyk neumí…To píšeš jakoby bylo 30 litrů nějaká almužna. 8o Jaký máš plat ty? Jestli on má 35 tis., jeho manželka 30 tis., jedno dítě, vlastní bydlení, tak si myslím, že si žijí dost nadstandardně.

Tak jsem pak nepochopila cely příspěvek. Zřejmě teda nežijí v Německu, ale dojizdi kazdy den do Německa a v tvém příspěvku bylo, ze stěží pokryjí náklady na život, tak jsem vycházela z toho. Beru podle sebe. Já ziji trvale v zahraničí taky a kdybychom oba brali na přepočet každý jen 1200 euro, tak žijeme na ulici protože jen 1200 dáme jen za bydlení.

Příspěvek upraven 11.11.18 v 21:56

• Citovat
  • Upravit
128
11.11.18 17:43
@Anonymní píše:
Maturita se dá udělat za 2 roky a dálkově, takže by stačilo, kdyby si tam chodila. Pokud se nechceš učit, nic neumíš, můžu ti dát typ na školu v Praze, kde se za maturitu dá zaplatit a nemusíš nic. Ale chce to trochu změnit přístup. :mavam:

ja ale nejsem z prahy.do prahy bych to mela daleko a je to soukroma skola a plati se tam skolne a i splaceni po 2000kc by me financne hodne zatizilo.kdyny to byla aspon statni skola
Musela bych to nejak financne zvladnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
11.11.18 17:47

Prijde mi, ze bys hen chtelavse zadarmo. a nic pro to neudelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.11.18 17:54

@Nicklas prosím najdi si jiný sen. Ono i pravopis musí člověk ovládat. Kolegyně se kolikrát sekne a říká si v hlavě jak se to a to slovo píše dobře a email přepisuje, protože vedoucí musí mít i nějakou pravopisnou úroveň.

• Citovat
  • Upravit
Victoria1988
11.11.18 18:28

@Nicklas
Aha tak to pak maturitu neudelas nikde. Státní škola jsou jen ty nástavby a tam s tvým oborem neberou a sama mas i tu zkušenost jak jsi psala.
Většina lidi co dodelava maturitu musí za to platit. 2000 jsou standard a to jsou dokonce školy,kde se to splácí měsíčně. To na mnoha školách tak vůbec není. Většina chce minimálně cele pololetí. Někde se platí cele roční školné naráz.

• Citovat
  • Upravit
128
11.11.18 20:42
@smajlik345 píše:
@Nicklas prosím najdi si jiný sen. Ono i pravopis musí člověk ovládat. Kolegyně se kolikrát sekne a říká si v hlavě jak se to a to slovo píše dobře a email přepisuje, protože vedoucí musí mít i nějakou pravopisnou úroveň.

asi jo.mozna budu teda uvazovat o necem jinym.zkusim si najit k praci jeste nejakou brigadu abych si financne trochu prilepsila kdybych to stihala casove delat nakej vedlejsak jeste k praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.11.18 20:58
@kačka39 píše:
@Nicklas A nenabídli ti aspoň dělat vedoucí úseku, nebo tak něco?

nabidli ale az se to misto uvolni.to znamena nejdriv pri zacviku a kdyby to nebylo ono,bylo to docela narocny atd.tak bych se vratila zpatky kde jsem byla.ja se toho moc nebojim.kdyz mi to nabidnou tak to klidne vezmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.11.18 21:25
@Nicklas píše:
nabidli ale az se to misto uvolni.to znamena nejdriv pri zacviku a kdyby to nebylo ono,bylo to docela narocny atd.tak bych se vratila zpatky kde jsem byla.ja se toho moc nebojim.kdyz mi to nabidnou tak to klidne vezmu.

Tak sni o vedoucí úseku, to je pro tebe dostupnější a třeba se to místo uvolní, a třeba to zvládneš a dostaneš příplatek k platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.11.18 21:33
@kačka39 píše:
Tak sni o vedoucí úseku, to je pro tebe dostupnější a třeba se to místo uvolní, a třeba to zvládneš a dostaneš příplatek k platu.

To teda zvladnu,na tom neni zas tak nic tezkyho jak si nekdo mysli.libi se mi jak s toho dela nekdo aferu co vsechno se musi umet.pritom se vedouci useku moc nenadrou podle mne.obcas si zajdou na kavu do kanclu coz my nemuzeme jako obycejny zamestnanci a myslim si ze se nadrem vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.11.18 21:33

přijde mi, že zakl. vubec ani netuší, co takova pozice obnáší, vidí jen prachy, prachy, prachy a zbytek by nějak dopad 8o vždyť to je strašný přístup a navíc není ochotna udělat téměř nic pro zlepšení její situace :roll: v dnešní době to s takovým postojem fakt moc nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.11.18 21:51
@debra.morgan píše:
přijde mi, že zakl. vubec ani netuší, co takova pozice obnáší, vidí jen prachy, prachy, prachy a zbytek by nějak dopad 8o vždyť to je strašný přístup a navíc není ochotna udělat téměř nic pro zlepšení její situace :roll: v dnešní době to s takovým postojem fakt moc nevidím :nevim:

skola me nebavi a ctyri roky je dlouha doba se pripravovat na maturu.s mim vyucakem by me na nastavbu asi nevzali.o maturu jsem se pokousela dvakrat.neudelala jsem zkousku z matiky…treba by pomohlo doucovani.ale tohle nemusi nic znamenat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat