Situace mezi šéfovou a jejím kolegou

Anonymní
9.11.18 22:50

Situace mezi sefovou a jejim kolegou

Dobry vecer preji,
rada bych znala vas nazor na danou situaci.

V cervnu 2017 muj manzel zmenil zamestnani, z osvc (fakturoval 70 tisic mesicne) se stal zamestnancem, mesicni plat 35 tisic cisteho. Byl zarazen na oddeleni s vedoucim a nad nimi byla jeste reditelka, ktera memu manzelovi nabidla tuto praci. Zaroven mu sdelila, ze s nim pocita do budoucna na jeji pozici (zastup po dobu materske a rodicovske), kde je nutna VS a doporucila mu zahajit studia a nabidla, ze mu plat uz nemuze navysit a jako kompenzaci poklesu platu (zmena z osvc na zamestnance), ze mu uhradi skolne, ale ne z firemnich penez. Odmitl, ale nabidky si vazil.

V mezidobi mu nekolikrat zvysila plat, priznavala odmeny (ted je na nejakych 46 tisicich cisteho mesicne), preradila ho primo pod sve rizeni a velmi dobre spolu lidsky i pracovne vychazeli.
Ja jsem se v zari vratila po rodicovske dovolene do prace, syn chodi do skolky. Zijeme v najmu, mame Fabii, nezijeme si spatne, ale v posledni dobe by to mohlo byt i lepsi.

Muze napadlo, ze by v teto chvili vyuzil nabidky sve sefove a prijal od ni uhradu skolneho (48 tisic). Osobne ji to sdelil a dozvedel se, ze jeji nabidka je platna a ona drzi slovo a penize mu prevede.
Pote prestala komunikovat, reagovat na pracovni SMS a nechtela se s nim ani sejit.
Zeptal se, zda je problem v tom, ze vyuzil nabidky a ze pokud by to melo narusit jejich vztah, tak rozhodnuti rusi.
Jako reakci se od ni dozvedel, ze nabidka byla podana v dobe, kdy mel diametralne jiny plat a ze jeho aktualni vyuziti nabidky, kdy jsou jeho platove a ostatni podminky vyrazne jine, ji pomerne prekvapilo. Nechce se s nim videt, ac do te doby se videli pracovne nekolikrat denne. Manzela to mrzi, posila ji SMS zpravy o pracovnich tematech, chce se s nim sejit, ale bez reakce.

Myslite si, ze manzel prestrelil a zneuzil dobrych vztahu, nebo se sefove nechce nyni splnit slovo? Dosud mu zadne penize na skolne neprevedla.

Diky za vas pohled a prosim o anonym, je to pro me citliva situace. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2160
9.11.18 22:59

Spíš než žebrat u cizích lidí byste se měli zamyslet nad tím, jak je možný, že z výplaty, která je skoro padesát tisíc čistýho (plus předpokládám další peníze jako tvůj plat), nejste schopní ve třech lidech něco ušetřit :D Vždyť to jsou prachy, ze kterých kolikrát žije pětičlenná rodina :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka

Přijde mi to od tvého manžela dost přestřelené. Nabídka platila v době, kdy měl o dost snížený plat a to právě kvůli finančnímu pohoršení. Vzhledem k tomu, že platově si dost polepšil, tak bych to brala, že nabídka šéfové již postrádá význam.

• Citovat
  • Upravit
34473

To jako že mu to bude platit ze svého? 8o pokud ano, tak mi to po navýšení jeho platu o nějakých 13 tisíc přijde nenažrané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
9.11.18 23:00

No kazdopadne mi to cele prijde dost divne.. Sefova, ktera mu chtela velkoryse predat penize na skolu ze sveho? To vas nezarazilo? Ja bych to hlavne na zacatku hned odmitla.. Protoze to smrdi.. Buhvi, co by z toho vylezlo.
Byt manzelem, napsala bych ji, ze si myslel, ze to stale plati, ale asi to spatne pochopil, tak at se na nej nezlobi, ignoruje to a ze by byl rad, kdyby jejich dalsi vztah byl na ciste profesionalni urovni a nebyl ovlivnen touto nabidkou..

Ale mozna bych se radeji podivala i po jine prace, protoze jeji reakce je dost divna a bala bych se, aby o misto nakonec neprisel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
9.11.18 23:03

Pokud dříve odmítl, tak měl jako chlap držet slovo a ne si za rok jít pro peníze…navíc se mu příjem o dost zvýšil a platí si vlastní vzdělání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
9.11.18 23:04

Upřímně mi taký pripada, ze bu to nabídla ve chvíli, kdy jeho plat byl diametrálně odlišný. Nicméně po navýšení uz ma jinou kompenzaci a na místě šéfové by me to taky zaskocilo (obzvlášť pokud se jednalo o její soukromou nabídku ze soukromých peněz). Pokusila bych se ji omluvit, ale nějak poradně, ze si to manžel neuvědomil nebo tak.
Plat ma teď slušný na to, aby musel “zneužívat” přátelské nabídky cizích peněz. 47 čistého je nějakých 70 hrubeho, což jistě víš, ze je celkem nadprůměrný plat a tedy bych rozhodne argument o tíživé finanční situaci nepoužívala. V porovnani s fakturovanymi 70 tisíci je na tom výrazne lépe a z příspěvku plyne, ze se takto vypracoval prave díky příležitostem od šéfové. Krok manžela by me na jeho místě mrzel a premyslela bych, jak ho jen odčinit či smazat.

Příspěvek upraven 09.11.18 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
9.11.18 23:06

A nebo po něm šéfová jede a čekala, že on když ona za ním příjde s nabídkou peněz, tak to jako chlap hrdě odmítne, ale příjde za ní s nabídkou kvalitního sexu. A teďka se chudera diví, že on chce doopravdy peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.18 23:09
@fera21 píše:
A nebo po něm šéfová jede a čekala, že on když ona za ním příjde s nabídkou peněz, tak to jako chlap hrdě odmítne, ale příjde za ní s nabídkou kvalitního sexu. A teďka se chudera diví, že on chce doopravdy peníze.

Toto urcite ne, je vdana a ma dvoulete dite a mluvi o druhem. S mym manzelem si stale vykaji a kdyz jsem mu kolikrat prohlizela komunikaci, vse bylo jen pracovni.

• Citovat
  • Upravit
34473
9.11.18 23:10
@fera21 píše:
Spíš než žebrat u cizích lidí byste se měli zamyslet nad tím, jak je možný, že z výplaty, která je skoro padesát tisíc čistýho (plus předpokládám další peníze jako tvůj plat), nejste schopní ve třech lidech něco ušetřit :D Vždyť to jsou prachy, ze kterých kolikrát žije pětičlenná rodina :D

To mě teda taky praštilo do očí, prej mohlo by to být lepší 8o tak buď si žijete těžce nad poměry nebo nejste tak úplně finančně gramotní a pak chápu, kde se vzala ve tvém manželovi ta drzost si o ty peníze říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4204
9.11.18 23:10

A z jakých peněz, když ne z firemních, mu měla šéfová hradit školné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.18 23:12
@fera21 píše:
Spíš než žebrat u cizích lidí byste se měli zamyslet nad tím, jak je možný, že z výplaty, která je skoro padesát tisíc čistýho (plus předpokládám další peníze jako tvůj plat), nejste schopní ve třech lidech něco ušetřit :D Vždyť to jsou prachy, ze kterých kolikrát žije pětičlenná rodina :D

Mate pravdu, kdyz muz rad nosi zmackove obleceni a to dopravame i synovi, mozna i to ji mohlo pobourit, syn byl nemocny, ja musela do prace a ona mu dovolila si ho vzit do prace a mel na sobe bundu tommy hilfiger, to pak muze vypadat blbe, to jsem si uvedomila az ted, kdyz to pisu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.18 23:13
@renduli píše:
A z jakých peněz, když ne z firemních, mu měla šéfová hradit školné?

Ze svych, jeji vyplata je vyrazne vyssi nez meho manzela.

• Citovat
  • Upravit
34473
9.11.18 23:14
@Anonymní píše:
Mate pravdu, kdyz muz rad nosi zmackove obleceni a to dopravame i synovi, mozna i to ji mohlo pobourit, syn byl nemocny, ja musela do prace a ona mu dovolila si ho vzit do prace a mel na sobe bundu tommy hilfiger, to pak muze vypadat blbe, to jsem si uvedomila az ted, kdyz to pisu.

Twl a on si jde říct o peníze?? To mu nebylo trapný? Upřímně u mě by takový člověk skončil jak pracovně tak i lidsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4204
9.11.18 23:16
@Anonymní píše:
Ze svych, jeji vyplata je vyrazne vyssi nez meho manzela.

No tak na místě tvého manžela by mi to přišlo hodně trapné a taky ponižující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat