Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Bez doby neurčité je šance velmi malá. Prvni otázka v bankách byla jestli mame oba dobu neurcitou, jinak se s námi nebudou bavit.
Já teda nemám aktuální zkušenost, ale brácha před pár lety hypotéku se smlouvou na dobu určitou normálně dostal ( je teda třeba podotknout, že sice doba určitá, ale nadstandardní příjem). A podle toho, co píšou tady to úplně beznadějně nevypadá - https://e-news.cz/…-bank-ruzni/
Celníci jsou velký a stabilní zaměstnavatel a když to naplánujete tak, aby on byl po zkusebce a ty měla nově prodlouženou smlouvu ![]()
Trochu záleží, jestli doba určitá je první rok, nebo už „poněkolikáté“. A asi i záleží, jestli je to picker ve skladu, nebo něco onačejšího. Mít oba manželé "nejasnou smlouvu na dobu určitou pro banku nebude úplně výhra. Nešel bych do konkrétní banky, ale poohlédl se po hypotečním poradci- nikoli fin. poradci, který jen dělá i hypošky.
@sagwa píše: … Celníci jsou velký a stabilní zaměstnavatel a když to naplánujete tak, aby on byl po zkusebce a ty měla nově prodlouženou smlouvuŽe jsou celníci super zaměstnavatel je ok. Ale on tam teprve bude nastupovat a i po zkušebce bude pouze v 1. cyklu smlouvy na dobu určitou. Není to nemožné, ale pro banku to zase takový easy job být nemusí.
Nerad bych kecal, ale mám pocit, že u žádné hypotéky nikdo z banky neviděl moji smlouvu, takže neřešili, na jak dlouho mám smlouvu.
@Zumpa píše:
Nerad bych kecal, ale mám pocit, že u žádné hypotéky nikdo z banky neviděl moji smlouvu, takže neřešili, na jak dlouho mám smlouvu.
Smlouvu ne, ale vyplňuje to mzdová ucetni na formulář pro banku, kde má firma potvrdit vaše příjmy plus typ smlouvy a jestli nejste ve výpovědní dobe apod.
V první řadě si najdi schopnýho finančního poradce, vybere optinální banku vzhledem k vaší životní situaci. Řešili jsme to nedávno, “raifka” zkousne smlouvu na dobu určitou pokud je člověk po zkušebce a zároveň se neblíží konec smlouvy. U celníků na to bacha, tam bude mít zkušebku půl roku. Prostě potřebujete člověka, co se v tom orientuje, nejste úplně standardní žadatel o hypo. Určitě to ale jde.
@Zumpa píše:
Vyplňujes takový kouzelný formulář o výši příjmu a tam se objevuje i informace o tom, zda máš Donu určitou či neurčitou, pokud máš zaměstnanecký poměr…
Kontakt na účetní a banka si informace ještě ověřuje
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak je to s hypo, pokud bychom já s manželem dělali na dobu neurčitou. Já mám smlouvu na 1 rok, pravděpodobně mi ji příští rok opět prodlouží. Můj muž má smlouvu na neurčito, jenže…chce přejít k ceníkům, kde jste nejprve prý 3 roky na dobu určitou a až pak na neurčito. Takže mi jde o toto…pokud by mi byla prodloužená smlouva příští rok (zase na rok) a muž by šel k ceníkům a byl na 3 roky na dobu určitou, jaká je šance dostat hypo? Za rok bychom totiž chtěli něco koupit, nechceme být v nájmu, našetřeno máme zatím 600 tisíc. Je nějaká šance? Díky za odpovědi, vůbec se v tom nevyznám.
Požádejte v době, kdy budete mít smlouvu na dobu neurčitou, tedy dřív než manžel změní práci. My žádali jeden doba určitá a já doba na neurčito.
Jak to berou dneska banky těžko říct, za nás to vyřizoval Fin poradce…
@Anais Brno @majuska852 Ano, asi to tak bylo, měl jsem pak další hypa, ale banka viděla, že mi chodí peníze od stejného zaměstnavatele, tak jsem u dalších nedokládal ani příjmy. Díky za připomenutí
![]()
Tohle si každá banka vyhodnocuje po svém.
Vyplatí se najít schopného poradce, který má přehled. Alternativa je obejít co nejvíc bank.
@fangusta píše:
Tohle si každá banka vyhodnocuje po svém.Vyplatí se najít schopného poradce, který má přehled. Alternativa je obejít co nejvíc bank.
Obcházet banky je nesmysl, protože ostatní banky pak uvidí zamítnutí v těch předchozích a to jen ztíží cestu k hypotéce.
JJ, HYPO poradce. Má k dispozici kalkulátory „těch“ bank a primární propočet může udělat třeba pro 4 banky, aniž by se to někam „zaneslo“. Navíc má přehled, tak ví, že SEM a SEM to ani nemá smysl nosit, zatímco TADY je velká šance.
Pokud se už podá „ofiko“ žádost přímo v bance - i když půjde jen o získání přehledu, tak už se to objeví v registrech. MMCH- je vhodné ty žádosti, které by se vyrobily (při tomto způsobu postupu) zase „zrušit“, protože jinak budou pořád vidět… A ano, posuzovatel pak uvidí třeba 3 žádosti, které nejsou schválené a nemusí to být úplně pozitivní pro posouzení té jediné konkrétní žádosti.
Poradce navíc má šanci získat pro klienta „něco navíc“. Třeba desetinku, nebo se změkčí nějaká podmínka, co dělá problém…
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak je to s hypo, pokud bychom já s manželem dělali na dobu neurčitou. Já mám smlouvu na 1 rok, pravděpodobně mi ji příští rok opět prodlouží. Můj muž má smlouvu na neurčito, jenže…chce přejít k ceníkům, kde jste nejprve prý 3 roky na dobu určitou a až pak na neurčito. Takže mi jde o toto…pokud by mi byla prodloužená smlouva příští rok (zase na rok) a muž by šel k ceníkům a byl na 3 roky na dobu určitou, jaká je šance dostat hypo? Za rok bychom totiž chtěli něco koupit, nechceme být v nájmu, našetřeno máme zatím 600 tisíc. Je nějaká šance? Díky za odpovědi, vůbec se v tom nevyznám.