Práce na finančním úřadě - co mě čeká?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Katka14789 tak mezi úředníky panuji samozřejmě ruzne vztahy. Narážky a celkove horší chování jsem zažila od referentu, zkrátka tech, co byli v nižší platové třídě.
Naduzivani neschopenky nebo osetrovacek jsem osobně u nikoho neviděla. Jen co byly nezbytně nutné.
Kolegyně to umí dat dost sežrat.
Příspěvek upraven 20.05.21 v 13:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@Katka14789 tak mezi úředníky panuji samozřejmě ruzne vztahy. Narážky a celkove horší chování jsem zažila od referentu, zkrátka tech, co byli v nižší platové třídě.
Naduzivani neschopenku nebo osetrovacek jsem osobně u nikoho neviděla. Jen co byli nezbytně nutné.
Kolegyně to umí dat dost sežrat.
Presne tak. U nas na pracovisti to byl extrem. Kazdy „šil“ do kazdeho byt treba kvuli usmevu a dobre nalade. Clovek uz se bal i neco rict. Ani nehovorim o „spiclovani“ a udavani kolegu co jdou treba „na cigaro“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka14789 píše:
Tam to není ani tak o praxi jako spíše o vůli. Jinak Vás můžu ubezpečit, že s ohledem na služební zákon schopný / oblíbený úředník v dnešní době může mít takový plat, o jakém se Vám, ve Vší úctě, ve „Vašich“ korporátech ani nezdálo. Ale s maturitou si na Ministerstvu asi moc neškrtnete.
Zduraznil bych hlavne to oblibeny nebo chraneny a misto schopny dosadil vsehoschopny.
A stejne co pises o platu si myslim, ze se to bude tykat spis namestku, reditelu a podobnych na klicovych pozicich, nez uplne radovych referentu dole.
Ono se staci podivat co za „komedii“ predvadi soucasny ministr zdravotnictvi byv. reditel Vinohradske nemocnice jak tuneloval a tuneluje stat. A to je jen ten na ktereho jsou ted namireny kamery. Jsem presvedcen, ze takovych pijavic mezi uredniky, kteri si udelali ze statu dojnou kravu na obri byznys jsou minim. stovky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chytrak píše:
Zduraznil bych hlavne to oblibeny nebo chraneny a misto schopny dosadil vsehoschopny.A stejne co pises o platu si myslim, ze se to bude tykat spis namestku, reditelu a podobnych na klicovych pozicich, nez uplne radovych referentu dole.
Ono se staci podivat co za „komedii“ predvadi soucasny ministr zdravotnictvi byv. reditel Vinohradske nemocnice jak tuneloval a tuneluje stat. A to je jen ten na ktereho jsou ted namireny kamery. Jsem presvedcen, ze takovych pijavic mezi uredniky, kteri si udelali ze statu dojnou kravu na obri byznys jsou stovky.
Ja jsem tam pracovala mnoho let, takze vim, co pisi. Pokud jste oblibeny nebo velmi schopny (dobre nekdy i „vsehoschopny“), muzete mit velmi vysoky plat i na pozici radoveho referenta. Ale je pravda, ze takove pripady jsou spise vyjimkou. Ale jsou. Jinak Vas muzu ubezpecit ze rada soukromych firem je „prisata“ na statni rozpocet a funguji de facto jen diky statnim zakazkam a dotacim. Bez teto podpory by v normalni trzni konkurenci bez ucasti statu vubec neuspeli. Hezky den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka14789 píše:
Tam to není ani tak o praxi jako spíše o vůli. Jinak Vás můžu ubezpečit, že s ohledem na služební zákon schopný / oblíbený úředník v dnešní době může mít takový plat, o jakém se Vám, ve Vší úctě, ve „Vašich“ korporátech ani nezdálo. Ale s maturitou si na Ministerstvu asi moc neškrtnete.
Jo takže běžný plat řadového referenta je kolem 50 hrubeho jo? No par let pred padesatkou si vejsku kvuli Ministerstvu fakt dodelavat nebudu… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jo takže běžný plat řadového referenta je kolem 50 hrubeho jo? No par let pred padesatkou si vejsku kvuli Ministerstvu fakt dodelavat nebudu…
tak pokud neumíte po 25-ti letech v korporátu ani číst, tak to byste na fu nemohla delat asi ani na vratnici. ja nic takoveho totiz nenapsala. ale VELMI SCHOPNY / OBLIBENY i radovy urednik muze mit kolem 50 hrubeho /mes. a vice. zname z TV kauzy uredniku obecnich uradu za 200 tis. cisteho mesicne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka14789 píše:
tak pokud neumíte po 25-ti letech v korporátu ani číst, tak to byste na fu nemohla delat asi ani na vratnici. ja nic takoveho totiz nenapsala. ale VELMI SCHOPNY / OBLIBENY i radovy urednik muze mit kolem 50 hrubeho /mes. a vice. zname z TV kauzy uredniku obecnich uradu za 200 tis. cisteho mesicne.
Hmmm, tak ty s takovým povýšeným jednáním typického státního úředníka bys v korporátu neprošla ani prvním kolem výběrka. Natož, aby tě pustili ke klientům. No třeba bych na té vrátnici na Ministerstvu uplatnila jazyky, mohla bych treba Alence Schillerovic davat doučko z angliny jako vedlejšák ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hmmm, tak ty s takovým povýšeným jednáním typického státního úředníka bys v korporátu neprošla ani prvním kolem výběrka. Natož, aby tě pustili ke klientům. No třeba bych na té vrátnici na Ministerstvu uplatnila jazyky, mohla bych treba Alence Schillerovic davat doučko z angliny jako vedlejšák
Alča potřebuje doučit hlavně účetnictví, dost v tom lítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, taky zvažuji práci na finančním úřadě. Mám malé děti. Můžete mi prosím napsat, zda-li jste se setkaly se zkráceným úvazkem na FÚ? Ta z vás, která máte 9. třídu, můžete mi prosím napsat i výši platu? Mám 20 let praxe, pokud by mi byla uznaná. Dívala jsem se na tabulky, nějakou představu mám, ale spíš by mě zajímala výše osobního ohodnocení a dalších příplatků po půl roce. Alespoň nějaký průměr, ať mám představu. Jestli má cenu se vůbec hlásit. Zkusila bych výběrové řízení na kontrolní oddělení. Mám praxi v účetnictví a baví mě. Moc díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka14789 píše:
Věřim tomu, stačí se projít kolem FÚ, magošu ap. státních institucí. Nejhorší auta co tam stojí, jsou těch co si přijeli na finančák pro výprask, od takových všehoschopných. Ostatně, znám jednu, která na fú “pracuje” auto mění po 3 letech, je věrná jedné značce i barvě, aby to zase každý nepoznal.
Pokud vím, je mnoho úředníků, kteří se rádi zapojí do získání dotací, ono vždy něco zbyde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Makronka2 Dobrý večer, chystám se na pohovor na FU, chci se zeptat, jak hodně do hloubky se ptali na daňový řád a orgány správy? Chtěli podrobnosti? A jak jste po pár měsících spokojena? Moc děkuji za odpověď
je pro mě hodně důležité práci získat, tak zjišťuji info, abych se co nejlíp připravila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka II píše:
Ahoj holky, taky zvažuji práci na finančním úřadě. Mám malé děti. Můžete mi prosím napsat, zda-li jste se setkaly se zkráceným úvazkem na FÚ? Ta z vás, která máte 9. třídu, můžete mi prosím napsat i výši platu? Mám 20 let praxe, pokud by mi byla uznaná. Dívala jsem se na tabulky, nějakou představu mám, ale spíš by mě zajímala výše osobního ohodnocení a dalších příplatků po půl roce. Alespoň nějaký průměr, ať mám představu. Jestli má cenu se vůbec hlásit. Zkusila bych výběrové řízení na kontrolní oddělení. Mám praxi v účetnictví a baví mě. Moc díky.
Tady bych se radsi neptala, staci docist zpetne. Od zaslouzilych státních urednic dostaneš tady akorat kartáč, ze si neumis dohledat info a nerozumíš psanému textu, takze te ve státním nepustí ani pres vrátnici. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, holky jak nakonec dopadlo to skoleni? Mam pred sebou pohovor, ale vycetla jsem neco o tejdnu v luhacovicich a to s dvouma skolkackama nedam 🥴 diik
Kdyby tu nekdo hodil nejake otazky na co se ptaj, sem s nima ☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jaké byly vaše začátky na finančním úřadě? Já mám pocit že toho je strašně moc a ještě mě čeká úřednická zkouška. Začínám si říkat jestli jsem udělala dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brembusinka Ve Fin. správě prostě neumí pracovat s nováčky. I ty kurzy nejsou dobře načasované, ale dle kapacity a plánování, takže se na primární kurz dostaneš v podstatě až danou věc znáš.
Není jak si ověřit, zda děláš něco správně, a výsledkem je nejistota.
Vše si piš, hl. postupy v systému. Alfa a omega je naučit se s ADISem, to je systém bez komentáře. Budiž útěchou, že jak se to jednou naučíš, už je to pak rutina. Úřednických zk. se neboj, rozsah a hloubka cca maturitní zkouška max. Ani to ne.
Ptej se na vše, i opakovaně, komunikuj se zaškolovacím pracovíkem, s nadřízenými.
Ono si to sedne, ty začátky jsou prostě těžké a chaotickě.
- Citovat
- Upravit