Práce recepční, názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8036
25.1.19 11:05
@Saba77 píše:
proč to nezkusit

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.1.19 12:17

@Azeretereza přesně, tohle říkám všem okolo, ale každý tvrdí, jak je všude plno práce. Je, ale člověk aby buď stál u pásu nebo otravoval lidi vnucováním nějakých nesmyslů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.1.19 12:22

@carola ano, také bych to zkusila, třeba to půjde úplně v pohodě, nebo to půjde alespoň nějaký čas a mezitím si můžeš najít něco jiného, pokud bys to nedávala. Z nového systému strach neměj, až se zaučíš, tak ti to půjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.1.19 12:25
@milktea píše:
@Azeretereza přesně, tohle říkám všem okolo, ale každý tvrdí, jak je všude plno práce. Je, ale člověk aby buď stál u pásu nebo otravoval lidi vnucováním nějakých nesmyslů.

Je urcite vic prace, nez driv, to vubec nezpochybnuju, ale neni to tak, že by si clovek rekl chci jinou praci a do tydne ji mel. Ja hledam skoro dva mesice, poslala jsem tak 20 zivotopisu, i do sousedniho okresu, a pozvali me jen na dva pohovory. Vybiram si. Pokud chce clovek nekam do fabriky, sezene praci ze dne na den. Nekvalifikovany prace je mraky, kvalifikovany rozhodne ne tolik, jak se prezentuje. Taky jsem zastavala ten nazor, že si praci najdu nejdele do dvou tydnu, a docela tvrde jsem narazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.1.19 12:33

@Azeretereza já si v listopadu říkala v práci o přidání, no ale pro jistotu, abych měla čím argumentovat, jsem si taky poslala životopisy (jsem kancelářská krysa) no a oba mi napsali, že ne. Možná jsem se nadhodnotila, ale taky mě to překvapilo, předtím jsem měla práci v roce 2015 do týdne (!) a v 2017 do dvou týdnů… Mluvím tedy o Praze, jinde to bude asi ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8036
25.1.19 13:19
@milktea píše:
@carola ano, také bych to zkusila, třeba to půjde úplně v pohodě, nebo to půjde alespoň nějaký čas a mezitím si můžeš najít něco jiného, pokud bys to nedávala. Z nového systému strach neměj, až se zaučíš, tak ti to půjde :)

Mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8036
25.1.19 13:24
@milktea píše:
@Azeretereza já si v listopadu říkala v práci o přidání, no ale pro jistotu, abych měla čím argumentovat, jsem si taky poslala životopisy (jsem kancelářská krysa) no a oba mi napsali, že ne. Možná jsem se nadhodnotila, ale taky mě to překvapilo, předtím jsem měla práci v roce 2015 do týdne (!) a v 2017 do dvou týdnů… Mluvím tedy o Praze, jinde to bude asi ještě horší…

Pravda je,že u toho soudu mě chtěli,pak jsem šla ještě na jeden pohovor,kde jsem si byla téměř jistá,že mě vezmou a ejhle,nevzali. Byla jsem z toho docela špatná. Takže ano,práce je,ale jaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.1.19 13:39

@carola to je blbý, když odřeknou v druhém kole. Člověk si už dělá naděje.. Práce u soudu by byla dobrá, ale tak bude něco jiného.

Ptali se, kolik máš dětí a tak? Vlastně by jim do toho nemělo nic být, že jsi po mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8036
25.1.19 14:49
@milktea píše:
@carola to je blbý, když odřeknou v druhém kole. Člověk si už dělá naděje.. Práce u soudu by byla dobrá, ale tak bude něco jiného.Ptali se, kolik máš dětí a tak? Vlastně by jim do toho nemělo nic být, že jsi po mateřské.

Ne ne,já jsem se špatně vyjádřila. K soudu jsem mohla nastoupit,ale nebylo to moc dobře placené,tak jsem tam nakonec nešla. Pak jsem právě zkusila výběrko u jedné firmy a tam to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8036
25.1.19 15:05
@milktea píše:
@carola to je blbý, když odřeknou v druhém kole. Člověk si už dělá naděje.. Práce u soudu by byla dobrá, ale tak bude něco jiného.Ptali se, kolik máš dětí a tak? Vlastně by jim do toho nemělo nic být, že jsi po mateřské.

Jinak u soudu se mě na děti neptali. Ale já jsem sama řekla,že jsem na RD,když jsme se domlouvaly s paní,kdy bych mohla eventuelně nastoupit. Jen jsem psala text na počítači kvůli rychlosti a diktát normálně na papír kvůli gramatice. Pak jsem se právě ptala na plat,tak mi paní ukázala tabulku,tak jsem jí řekla,že to není moc,ona to chápala,tak jsem jí řekla,že si to ještě rozmyslím. Pak mi psala někdy tuším v prosinci,zda nastoupím,tak jsem jí napsala,že se omlouvám,že nakonec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 12:49

Dobré odpoledne všem,
ráda bych věděla, jaký je váš názor na podobné inzeráty:

https://www.jobs.cz/rpd/1573942554/?…

Připadá vám, že se jedná o práci recepční? Vždyť jsou to spíš dvě pozice (asistentka/recepční) spojené v jednu, ale za jeden plat.
A ten inzerát je na Jobs od minulého listopadu už minimálně podruhé. Zřejmě je těžké tam vydržet, nejde prostě sedět na dvou židlích najednou. Tak uvažuju, jestli jim to stojí za to, někde ušetřit, ale zase hledat někoho dalšího.
Prosím anonymně, kvůli hledání práce.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
1074
27.1.22 12:58

Záleží, jak to mají nastaveno a jak je to vleká firma. Pokud firma, kde přijde jeden zákazník co tři týdny a je to průchod spíše pro zaměstnance, není problém dělat i asistentku.

Já dělala recepční a ve volné chvíli jsem zastupovala asistentky když nemohly. A naopak. Když já nemohla, zastupovala mě jedna z asistentek. Teď tam recepční nemají a dělají to jen asistentky. Na recepci není tak moc práce, takže mají čas tam sedět a dělat administrativní práci.

V mé aktuální práci máme dvě recepční a taky je zastupuj asistentky. A ty recepční taky pomáhají s administrativou.

A co čtu to, co tam po tobě chtějí, tak je to normální práce recepční ve firmě. To vše jsem dělala i já jako recepční. Recepční jen nesedí a nezvedá telefony. Je tam tak nějak pro všechny a pro všechno :D

Nabídka je to hezká. :palec:

U nás (kousek od Ostravy) dělají recepční za 18 000. (Já začínala na 14 000)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.1.22 13:03
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne všem,
ráda bych věděla, jaký je váš názor na podobné inzeráty:

https://www.jobs.cz/rpd/1573942554/?…

Připadá vám, že se jedná o práci recepční? Vždyť jsou to spíš dvě pozice (asistentka/recepční) spojené v jednu, ale za jeden plat.
A ten inzerát je na Jobs od minulého listopadu už minimálně podruhé. Zřejmě je těžké tam vydržet, nejde prostě sedět na dvou židlích najednou. Tak uvažuju, jestli jim to stojí za to, někde ušetřit, ale zase hledat někoho dalšího.
Děkuji.

U nás v práci dělala recepční taky spoustu dalších věcí. Preklady, objednavala letenky, zajišťovala ubytování, objednavala kancelářský potřeby atd atd. Ale tady to vypadá, že té práce bude asi mraky. Ale za zkoušku nic nedáš, vždycky můžeš ve zkusebce skončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
27.1.22 13:16
@Anonymní píše:
Děkuji.

Nevidím na tom nic mimořádného - pokud se nejedná o firmu, kde se „dveře netrhnou“ se zákazníky, tak recepční automaticky přebírá další povinnosti, protože těch čistě „recepčních prací“ je velmi málo pro full time… Plat mi takhle na první pohled připadá pro Ostravu adekvátní, pracovní náplň taktéž.

Že je tam inzerát podruhé, to vůbec o ničem nesvědčí - na tyto pozice se často přijímají mladší dívky, takže fluktuace např. z důvodu těhotenství nebo jiné životní změny je běžná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
27.1.22 13:17

Taky jsem dělala ve firmě asistentku i recepční dohromady. Ani si nějak nedovedu představit sedět za pultem a pouze vařit kafe a zvedat telefony. On je taky rozdíl třeba hotelová recepční a recepční ve firmě např. Já byla před RD v autosalonu… Takze je fajn mít náplň práce. Určitě bych vyzkoušela a pokud bys nezvládala máš zkušební dobu ve které prostě skoncis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat