Práce účetní a dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lenka0401 dovolená 14 dní v kuse je daná zákonem. Já tedy nejsem účetní, ale mamka byla. Nechci tu tvrdit, že tam časové omezení není, je, ale při troše vhodného plánování si myslím není problém. Jen si je potřeba ten čas naplánovat, nelze třeba čekat na vhodný last minute a vyrazit druhý den na 14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem finanční účetní, takže účtuju banku, pokladnu, pohledávky, závazky… 14 dní v kuse si beru, ale záleží na firmě, co vše budeš účtovat, jestli bude zastupitelnost, nebudeš si moct vybrat termín úplně podle sebe, jak se to hodí tobě… Ale dá se.
- Citovat
- Upravit
Já dělám účetní komplet se vším všudy. Jsem ve firmě sama. 14 dnů dovolené je pro mě sci-fi. Sice je daná dovolená zákoníkem práce, ale pak přijde výzva na KH a tam je na odpověď ze zákona 5denní lhůta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Asi tak: dopředu se domluvíš, že máš dovolenou. Pohoníš docházky a odměny a mzdy uděláš 1-5., připravíš si DPH z toho co máš. 6. odjíždíš na dovolenou. a 20. se vracíš a doděláváš DPH. Tak to funguje pokud jsi na to sama, ve větší firmě existuje zastupitelnost.
Svatbu jsem měla 30.3., týden před svatbou jsem dodělávala účetní závěrky a 31.3. jsem k tomu usedla zas. Zvykneš si. (anonym profese)
A 8. přijde výzva na KH
Co pak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jedno, co kdy prijde, ja bych proste do firmy, kde neni zastupitelnost a predstava, ze cely ucetnictvi mi lezi na hrbu, proste nenastoupila…
- Citovat
- Upravit
Taky dost záleží jak mají zvládnutou automatizaci a jaký je počet dokladů. Jak tu někdo psal, že do 5. v měsíci uděláš vše a pak máš cca 17 dni volna, tak i za předpokladu, že nebudou výzvy z financaku, socky apod. a nebude nutnost dělat platby, tak někdo musí ty příchozí doklady zpracovat. Když se po 14 dnech vrátíš a musíš dodelavat práci za celou dobu, tak to je pak výzva. Z mé zkušenosti zastupitelnost v dnešní době moc nefrci a můžeš se odvolávat kam chceš, protože většinou zástup není na té práci nijak motivovaný, nějaké příplatky za výpomoc dnes také moc nejsou. A to dokonce ani v bankách, jak tu někdo psal. Ne, celé ucto vč. mezd bych šla dělat jen jako stará bezdětna baba a i tak by mi to museli královsky zaplatit. Samozřejmě záleží na rozsahu firmy.
- Citovat
- Upravit
Jako účetní si plánuji dovolenou pouze v období od 26. v měsíci do 8. následujícího měsíce. Pokud není zástup, tak je to (alespoň pro mě) jediné období, kdy si dovedu představit, že nebudu fungovat. I v zaměstnaneckém poměru, i u živnosti, u komplet účta, vč. mezd. Ale déle jak 10 dní je to sci-fi. Práci si stejně beru s sebou v noťasu, většinu firem účtuji on-line. A dotazy klientů jsou na denním pořádku. Nedokážu si představit, že bych na 10 vypla úplně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kjaneckova píše:
Jako účetní si plánuji dovolenou pouze v období od 26. v měsíci do 8. následujícího měsíce. Pokud není zástup, tak je to (alespoň pro mě) jediné období, kdy si dovedu představit, že nebudu fungovat. I v zaměstnaneckém poměru, i u živnosti, u komplet účta, vč. mezd. Ale déle jak 10 dní je to sci-fi. Práci si stejně beru s sebou v noťasu, většinu firem účtuji on-line. A dotazy klientů jsou na denním pořádku. Nedokážu si představit, že bych na 10 vypla úplně…
Tak pokud za to mas odpovidajici plat, tak proc ne…
- Citovat
- Upravit
Všem moc děkuji za reakce, jde o firmu cca 20 zaměstnanců a zastupitelnost? Nejspíš nulová, byla bych tam sama. Teda, to mám brouka v hlavě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
A 8. přijde výzva na KHCo pak?
Tak tu datovku nesmíš otevřít naostro
Ona tam ta zpráva 10 dní na vyzvednutí počká a pak vyjde i ta dovolená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti no jo, my tu datovku máme taky pro různé výběrovky a dotační řízení. Takže tam potřebujeme chodit nejen kvůli výzvám z FÚ. Jako určitě by to šlo formou nějaké plné moci, kdy by výzvy chodily do datovky třeba mě. No já jsem doma 2 dny a mám telefon, že někdo něco neví nebo je něco strašně důležitého. Fakt si nedokážu představit, že bych si hodila nohy nahoru na 2 týdny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám z daňové firmy přijde email, že od 15.7. do 31.7.mají všichni dovolenou a podklady proto musí mít do 5., aby stihli zpracovat. Nas se to tedy netýká, obojí si dělám, ale mail chodi i nám, takže víme a o dovolené neotravujeme
věřím, že akutní krizovky by řešili, ale zatím tedy nebylo nic co by ty dva týdny nepockalo. Ostatní dovolenou si berou na stridacku, ale uprostřed léta na 2 týdny v podstatě zavřou. Hanbou bych se propadla, volat jim s dotazem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa tak to já napsala klientům sms, že od 1. do 5. jsem mimo republiku a hned toho 1. dopo jsem měla asi 20 telefonátů: „než odjedeš, tak potřebuju vědět…“ A nic nepočkalo ani těch 5 dnů
Z Rakouska ze sjezdovky jsem řešila smlouvy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 ajaj
bezohlednost, tak jedině snad jiný telefon pracovní, a do té sms ještě napsat, že nebudeš dostupna, děkuji za pochopení. A radši ty termíny dát už o den dřív a o den později, takže 31.-6.
Mzdy i dph si tedy dělám, u nich jen zaverky, daňovko příjmu PO, ale vlastně tím spíš možná potřebuju občas konzultaci. Ale o. dovolené jim prostě nevolam. A i kdyby i ty mzdy a dph, tak když vše je do 15. hotovo, tak jim klienti nemají co ničit život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit