Práce v knihovně, co vše taková práce obnáší?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.9.25 19:16
@lucad77 píše: Více

No tabulka, nic moc. Proto taky pracují do výše svého platu.
Výhody jsou pracovní doba, kterou musíš dodržet jen jeden den v týdnu, klid, nenáročná práce a bez problémů očr a možnost děti v práci o prázdninách. Jsou v pohodě, čtyři ženské, co se vždy domluví a není žádná buzerace zhora. Jo a věrní čtenáři jim nosí přebytky ze zahrad i dvorků.

• Citovat
  • Upravit
99
9.9.25 20:45

Diky holky. Jsem na vazkach, jestli vubec ma smysl ten kurz delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 21:10
@lena24 píše: Více

A představovala by sis práci v knihovně jak a kde?

• Citovat
  • Upravit
99
9.9.25 22:58

V knihovně v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
10.9.25 07:18
@Anonymní píše: Více

To by se mi líbilo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
10.9.25 07:24
To jakoze pracuje jeden den v týdnu a zbytek má volno? To se mi nechce věřit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
10.9.25 07:26
@ritterqa píše: Více

Volno nemá, ale je někde vzadu, ne na přepážce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
10.9.25 07:29

@lena24 Hele, já jsem ve velkém městě. Dostala jsem se bez vzdělání jenom s maturitou, bez kurzu. Teď paní ředitelka požaduje, abych měla kurz. Moje vedoucí to bere jen jako formalitu, protože mám už sedm let praxe.

U nás vlastně po mě nastoupily ještě další dvě kolegyně bez vzdělání. Takže jako dá se.

U “vesnických” knihoven bych měla strach, že se bez praxe, možná ani vzdělání nedostaneš. Bývalá kolegyně odešla jinam a funguje to tam, že je tam sama a musí komplet všechno zvládat - nákup, zpracování knih, půjčovnu….

A taky teda záleží do jakého oddělení chceš. Myslím si, že do zpracování fondu se bez alepsoň vysoké školy nedostaneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
10.9.25 07:30

@lucad77 Jo takhle, takže 1× týdně prostě musí být v půjčovně. Tak to má boží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
10.9.25 07:31

Viď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.25 09:10

Ne, ale nemusí tam být od do. V pátek nemají výpůjční den, to končí v poledne. Jiný den, když není nějaká mimořádná akce, tak tam zůstane jedna a ostatní jdou domů třeba ve dvě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 11:03

To by mě taky zajímalo, jak je to dnes ve vesnických knihovnách…moje babička kdysi pomáhala v knihovně ve vesnici, kde bydlela (na Moravě), ale tam snad bylo otevřeno jen jedno odpoledne v týdnu a ještě tak na 2 hodiny. Babička byla učitelka a co máma vyprávěla, učitelky tam dobrovolničily, střídaly se v té knihovně, máma vzpomínala, jak tam někdy babičce pomáhala balit knížky. Ale to bylo kdysi v předpočítačové době, máma ani už nevzpomínala, jestli to měli nějak zpracované ty knihy, byla to fakt mrňavá vesnická knihovna, párkrát jsem se tam byla podívat i si něco půjčit v létě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 12:01

Malé vesnické knihovny spadají pod větší městské. Jsou tam lidi zaměstnání na dohodu a rozvoz knih a všechnu knihovnickou práci zařídí městská knihovna. Pravidelně tam zajíždí a vozí nové knihy, které se tzv. točí po vesnických knihovnách. Dohodaři jen půjčují a vyřizují požadavky mezi čtenáři a hlavní knihovnou.

• Citovat
  • Upravit
21220
10.9.25 13:27

U nás je knihovna pod obcí, s okresní knihovnou mají jenom nasmlouvané mezikrajské výpůjčky, nebo se to jmenuje. Knihovnice je zaměstnanec obce a je to chovné místo pro rodinu a přátele. Stejně jako třeba obecní kronikář apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
10.9.25 13:38
@lena24 píše: Více

No nevim, zda tu najdes misto, kdyz je to VS obor knihovnictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat