Práce v neziskovém sektoru

Anonymní
18.10.21 11:04

Práce v neziskovém sektoru

Pracovala jsem ve školství, poté přešla do soukromého sektoru, kde byl šílený nátlak na výkon a zisky. Mám toho dost a zvažuji o práci v neziskovém sektoru, praxi nějakou mám, ale to je už řádka let. Proto bych se ráda zeptala na vaše zkušenosti - třeba mi spadnou růžové brýle…V čem je podle vás nezisk lepší/horší než další odvětví? O penězích vím a jsem si vědoma toho, že si pohorším.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.10.21 11:26

Mám kamarádku, pracuje v nezisku na koordinátorky, tlak na výkon tam nijak velký není, kolektiv prima, pracovní doba volnější, ale má pevně dané termíny a zodpovědnost za kolektiv. Peníze ale malé, proti korporátu je na méně jak polovině. Ale ona už má děti velké, takže jí to stačí a navíc se v tom našla, obor jí baví + má dobrý pocit z výsledku. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1702
18.10.21 11:51

A do jaké oblasti se chystáš? Jsou neziskovky, kde je to relativně klídeček, a neziskovky, kde to dost šlape a lidi tam jsou „v sezoně“ i 16 hodin denně. :nevim: Úplně pohodové to není, třeba co znám z okolí (v neziskovce nedělám, ale funguju tam jako dobrovolník, takže vidím, co tam ti lidi dělají), většinou je to klasik pracovní doba (9-18), home office výjimečně, a v praxi ty holky hodně věcí dodělávají i po nocích (v tomhle třeba osobně preferuji korporát, kdy prostě vypadneš z práce a nazdar). Prostě záleží na konkrétní organizaci, a od toho se odvíjejí i peníze, někde děláš za 30tis., jinde za 50tis. (a tak nějak zpovzdálí tuším, že to jde i za víc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2514
18.10.21 12:46

Kde bere prijem neziskovak, by nylo prcni co bych zjistivala. Ja delala u dvou a u obou nrjiste penize, dodnes mi dluti, ale uz to nikdy neuvidim, taky kozkej, zda je to zajeta ci nova, ja uz bych do nezisku po spatnych zkusenostech nesla, bohuzel, ani u zajete nemuzes mit jistotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.21 19:43

Pracovala jsem ve dvou neziskovkách a naopak pak šla do školství. V neziskovkách jsem byla v práci od nevidím do nevidím ( rozuměj třeba do 6 do večera - soukromý život 0) občas o víkendech. Klienti se na mě měli tendenci hodně navazovat, až to bylo nepříjemné a řešila jsem pak jejich problémy i doma, když jsem ležela v postel s manželem. 🙄 Peníze minimální, pracovní prostředí nic moc. A ještě byl můj osud závislý na tom, jestli vyjdou projekty na další období a neziskovka bude mít na výplaty a provoz služeb. Z tohoto důvodu mi taky byla opakovaně obnovována smlouva po cca roce. Nikdy víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat