Prachy, prachy, prachy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
28.2.15 07:55
@Verunecka289 píše: [/Citace] @Martina D. píše:
@Verunecka289 @ngauruhoe Vůbec nechápu, že někdo takhle smýšlí. Vám přijde normální, že partner vyměří partnerce tržní nájem ve svém domě??? Zakladatelko, já bych zaplatila za sebe jen energie a popř. jídlo, a pokud by ode mě chtěl partner další peníze na hypotéku nebo na tržní nájem, zvlášť pokud je celá rodina finančně za vodou, dost by mě zklamal a zvažovala bych, jestli s tímhle partnerem chci strávit zbytek života.
Jakej tržní nájem proboha? 8o chce po ní jenom blbý 3500! Za to že bydlí a spotřebovává energie :nevim: ten dům je sice možná částečně jeho, ale v první řadě je to dům jeho rodičů a ti za něj platí, nějak nechápu, že někomu přijde normální bydlet zadarmo v domě, kterej patří rodičům přítele, kterej oni splácí :nevim: mě by bylo trapně, nechat se takhle dotovat v podstatě od cizích lidí… :nevim:

trapné je, že to partner za těchto okolností vůbec přijal. Mně kdyby tohle rodiče nabídli, tak bych si raději s partnerem pořídila vlastní bydlení, a měli bychom klid. Takže já říkám narovinu, přestěhovat se, ať už s partnerem nebo sama. Takhle s ek sobě partneři nechovají. Já jsme bývala u bývalého partnera v domku dostb často, víkendy, více dnů v týdnu, a nikdy by ho nenapadlo něco takového, ani jeho matku. A kdyby po mně někdo chtěl platit část hypotéky, raději bych šla do svého, a platila ji sobě. To mi přijde normální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.15 07:56

Jinak teda včera jsme se o tom bavili, a bohužel žádný argument, ani to že to budu dávat třeba na účet zvlášť, neobstál. prostě má jiný názor a takhle mu to přijde fér. a jeste nejspis vypadam jako vychcánek co by chtel bydlet víceméně zadarmo… resp. mi řekl, že nestačí zírat, nebo tak neco :((((
takže na to kašlu, nechci se hadat kvuli penezum.

ale dík všem za názory

• Citovat
  • Upravit
sad 1
28.2.15 07:58

Zakladatelko, já být tebou, prostě bych s eosamostatnila, a vztah buď bude pokračovat, nebo ne. A pokud ne, žádná tragédie. Neplať někomu hypotéku, pořiď si ji sama. Stejně ti můžu garantovat, že se tam za pár let zabijete, protože stejně ti rodiče vyčtou za nějaký rok, že stejně platíš málo, apod. Tohle nebude dělat nikdy dobrotu. Už takové pojetí společného bydlení je od počátku špatně.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
28.2.15 08:01
@Anonymní píše:
Jinak teda včera jsme se o tom bavili, a bohužel žádný argument, ani to že to budu dávat třeba na účet zvlášť, neobstál. prostě má jiný názor a takhle mu to přijde fér. a jeste nejspis vypadam jako vychcánek co by chtel bydlet víceméně zadarmo… resp. mi řekl, že nestačí zírat, nebo tak neco :((((
takže na to kašlu, nechci se hadat kvuli penezum.ale dík všem za názory

já bych mu řekla, ať se nezlobí, ale že do toho nepůjdeš. Že můžete být kamarádi, přátelé, ale že si chceš pořídit vlastní bydlení a v blízkosti práce. Podle mě jsou vychcánci oni, a ne ty.

• Citovat
  • Upravit
16186
28.2.15 08:45

@Verunecka289 co to plácáš za nesmysly? 8o On jí přemluvil, aby šli bydlet spolu s tím, že náklady se jí rozhodně nezvýší. Navzdory tomu se bez jejího vědomí domluvil s rodiči, že jim bude přispívat na hypotéku. Tak snad, když si zahrál na granda, měl to buď projednat nejdřív s ní (protože původní dohoda zněla jinak), nebo to těm rodičům platit sám. Ale rozhodně ne jí postavit před hotovou věc. Ona není cizí nájemník, ale jeho partnerka! A pokud jí tak opravdu bere, tak s ní měl mluvit otevřeně. Takže tvůj tržní pohled by byl na místě, kdyby místo v tom domě nabízel úplně cizímu člověku, který shání bydlení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.2.15 08:48
@Anonymní píše:

takže tam zůstaneš a přizpůsobíš se? :roll: No já jen, že by si měla dobře popřemýšlet nad tím jak se tvůj přítel zachoval. Když si teď dovolí tohle, za pár let s tebou vymete jedna báseň… Každý vztah je o kompromisu a hlavně komunikaci. Jemu schází jak jedno, tak druhé v docela zásadní věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12890
28.2.15 09:12
@Anonymní píše:

Takže se necháš citově vydírat a navíc ještě z finančního hlediska sprostě využívat? Co to jako je, splácet partnerovi hypotéku z dobroty duše a bez nároku na jakoukoli finanční kompenzaci?
Co je na něm tak strašně výjimečného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
28.2.15 09:15

@medunka23 já to chápu, že se domluvili původně jinak, ale jak už jsem psala, kdyby se tam přestěhovat nechtěla, tak to neudělala :nevim: já si totiž myslím, že se to chlapovi rozleželo v hlavě a začalo mu být trapně, že mu a jeho přítelkyni rodiče platí bydlení (tomu se absolutně nedivím, oba mají příjem) další věc je, že podle toho, co zakladatelka píše, tak i kdyby se s ní o tom přišel poradit předem, stejně by bylo zle :nevim: chápu, že se jí nelíbí, že jí postavil před hotovou věc, ale nechápu, že jí samotný není trapný tam bydlet jenom za energie :nevim: a ohánět se tím, že oni mají majetek a ona ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
28.2.15 09:17

Cizí hypotéku neplať, zaplatíš část cizího baráku a ve finále nebudeš mít NIC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12890
28.2.15 09:24

Celá rodina žijeme a vychováváme děti v tom, že rodině se o nájem a cokoli v tom smyslu včetně úroků z půjček neříká.
Jakéhokoli člena rodiny, který by si o cokoli řekl, bychom považovali za černou ovci.
V reálu to vypadá tak, že cokoli v rodině někomu dáváme, je zadarmo. Což počíná nemovitostmi, pokračuje ojetinami, kočárky, oblečením, elektronikou. V životě jsem nezažila, aby v rámci rodiny někdo někomu za něco platil.
Pokud chce někdo cokoli zpeněžit, prodává se to lidem mimo rodinu.
Musím říct, že jsem za svoji rodinu a její morální hodnoty čím dál tím víc vděčná.
Jednu černou ovci, která by chtěla vše platit, v rodině máme. Už je 3× rozvedená. Ve všech případech kvůli jeho finančním názorům a neschopnosti nezištně nakládat z penězi ve prospěch blízkých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
28.2.15 09:27

@Martina D. Ano, pro jeho rodiče je to v podstatě cizí člověk, ať se ti to líbí nebo ne :nevim: a ten dům není jejího přítele, ale jeho rodičů, on má na sebe napsanou jenom 1/3 :nevim:

Anonymní-Pořád se oháníš tím, že jim nebudeš splácet hypotéku-nenech se vysmát, těch pár stovek jim hypotéku opravdu nesplatí :lol: Mícháš jablka s hruškama… Ten barák není! tvýho partnera a není! splacenej! Jestli opravdu nevidíš ten rozdíl, tak už fakt nevím :nevim: a i kdyby neplatili hypotéku, tak by mi slušný vychování velelo, jim dávat peníze-jakoby nájem a ne jen platit 1/4 energií :nevim: nic není zadarmo a taková nemovitost se dost prodraží a i když neplatíš hypotéku, tak stejně nebydlíš „zadarmo“ jak se tu snažíš tvrdit :nevim: ale to jednou pochopíš, jestli si pořídíš vlastní byt/dům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
28.2.15 09:40

@neila podle posledních příspěvků to s tím přemlouváním nebylo tak horký, jak to původně vypadalo… Kdyby to místo k bydlení nabízel úplně cizímu člověku, platil by ten dotyčnej mnohem víc, než 3500 :nevim: jinak to, že je v podstatě cizí nevztahuju na jejího přítele, ale pro jeho rodiče to prostě je jenom další přítelkyně jejich syna-a kdoví jestli poslední, takže opravdu nevidím důvod, proč by v jejich! domě, měla bydlet zadarmo :nevim:

@sad 1 jo, to mě by taky bylo trapně něco takového přijmout, proto sem psala, že se mu to asi rozleželo v hlavě a že chápu proč ;) jinak s tím co píšeš v podstatě souhlasím ;) jenom se mi „líbí“ ten pohled na věc, že když mám nemovitost bez dluhu, tak bydlím zadarmo-to může napsat jen někdo, kdo nikdy žádnou nemovitost neměl :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
28.2.15 09:42
@Anonymní píše:

Můj osobní názor, nejste spolu zase tak dlouho, a začíná se lámat chleba. On zvolil svoje pohodlí u rodičů, u práce, a po Tobě chce plně se přizpůsobit. Já neříkám, že je to vydřiduch, to bydlení draho nevyjde, ale jednou použil jako argument, že se Ti náklady nezvýší, a o pár měsíců později je všechno jinak, protože doufá, že už stejně zůstaneš. Obávám se, že podobné ústupky s ním budeš muset dělat celý život. Hodně si rozmysli, jestli Ti to za to stojí. Jestli Ti to příjmy jen trochu dovolí, spoř si pravidelně bokem železnou rezervu a nesahej na ni. Čas ukáže, jestli vám to klapat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
28.2.15 09:49

Zakladatelka si to stejně rozhodně sama. Z mého pohledu jen můžu říct, že bych do takového vztahu, který se vyvíjí tímto směrem, už dneska nedala ani korunu, a to nejen do bydlení, ale celkově. Jsou to ale léta praxe, několik vztahů, životních zkušeností, rozvod… Každý si to musí zažít a odžít sám.

• Citovat
  • Upravit
13714
28.2.15 09:56

@zrcadlo @neila @sad 1
Holky, souhlasím s vámi.
Navíc mi přijde, že tohle je třeba to, co předchází tomu, co jsme řešily v jiných diskuzích: muž se rozhodl, že se svými penězi hospodaří sám, ona nemá co mluvit a živoří z rodičáku.

Taky se mi to nezdá jako žabomyší válka, ukazuje se spíš, jakým směrem se to bude ubírat, muž rozhodne, naslibuje a pak si to udělá podle svého. Navíc, bydlet u rodičů, platit jako kdekoli jinde, no to je stokrát lepší žít sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat