Pračka se sušičkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kiwioc - neboj koupil nadobi uz na indukci, ted ceka az tahle pujde do haje a najde nejakou vychytanou co nic nesezere ![]()
Jinak susicku mame tu samou co vy - jen od BOSCHe (jsou uplne stejny, jen je tam jiny napis) A v krame nam rekli,ze se vyplati koupit A v pripade, ze susis temer denne, coz my susime
a navic tyhle s tepelnym cerpadlem nedelaji to hnusny vedro a vlhko v mistnosti kde susi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen k otáčkám pračky při odstředění a k mezikusu.
Máme sušičku rok a půl a kupovali jsme ji i s mezikusem ke staré pračce - ta měla 900 otáček. Fungovala výborně, jen ano, sušila déle. Spotřeba byla podle vyúčtování elektřiny opravdu podle tabulek, protože kalibrovaná udávaná spotřeba je brána z prádla na 800 otáček…
Naše milá Fagorka ale už definitivně umřela, tak máme novou, do 1400 otáček. Ano, suším kratší dobu a to přestože nyní suším více prádla (místo 5 kg teď peru 7 kg) - ale zase až tak supervýznamný rozdíl to není.
Zbytková vlhkost prádla totiž od těch 900 otáček klesá o hodně pozvolněji než do 900 otáček.
Pračka, sušička a myčka - moje nejlepší kámošky ![]()
A chystám se ještě na robotický vysavač - u nás vysává manžel a docela to fláká ![]()
L.
PS: Ad mezikus - pasuje na každou pračku - jen se čtyřmi šroubky přivrtá přes plat do překližky, co má každá pračka pod horní deskou - jediný problém může být, když má pračka vyšší okraj - pak se musí použít obyčejné podložky
kupovat novou pračku není opravdu potřeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi, moje řeč ![]()
akorát ten vysavač - my teď stavíme domek a máme centrální, nejvíc se mi líbí ta vychytávka do kuchyně - kuchyňská štěrbina - jen kopneš, ono se to spustí, zameteš a je pořádek. U nás by robotický vysavač asi neprošel, sežrali by ho psi, jistě by to brali jako príma hračku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
ta sušička je taky moje velká kamarádka
Prádlo mi doma schnulo 3 dny a to jsem ho mohla pomalu znovu prát, protože bylo jakoby zatuchlé ![]()
Každopádně zvlášť sušičku a pračku,Důvody už tady padly - spotřeba, efektivita,ještě přidám to, že pračka se sušičkou nevysuší plnou náplň pračky, takže se po doprání musí prádlo ubrat ![]()
A v dnešní době určitě pouvažovat o sušičce v energ.třídě A.
Já mám AEG 58840R a maximální spokojenost!!!Už si ani nepamatuju, kdy jsem zapnula žehličku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to tiše závidím - mám 2 v 1 a po skončení programu je půlka prádla semtam vlhká a všecko zežvejkané, že to nerozžehlím, navíc mi zmenšuje ponožky ![]()
a tak suším jen ložní prádlo a ručníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi- jaké pračky se sušičkou máte? Jaké nevýhody v ní vidíte? 2spotřebiče mít nemohu, zatím jsme měli candy, ale po 6 letech musíme změnit, tak zda jít do osvědčené, nebo je na trhu nějaká lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlinky měla jsem pračku se sušičkou aeg. Jen proto, že byla v akci za stejnou cenu jako pračka bez sušičky. Sušička Siemens už dosluhovala, tak jsem si říkala, že až odejde, tak v pračce bude rezervní sušička, než se koupí nová. Sušička Siemens jela ještě dva roky a pak jsme hned koupili Miele.
Tu kombinovanou AEG jsem na sušení párkrát vyzkoušela. Vlněný cardigan a svetr vysušila ukazkove. Jinak hrůza. Prádlo zmuchlane. On ten pračkový buben je přece jen jiný a ne vhodný na sušení.
Navíc susila příšerně dlouho a mezitím jsem nemohla prát. Pokud jsem nastavila prani rovnou se sušením, vytahla jsem vysušený žvanec prádla. Jak se zdimalo a zůstalo po zdimani neroztřepane.
Zlata samostatná sušička. Když jsme bydleli v bytě, první sušička byla za dveřmi v ložnici, na koberci. Žádný problém s tím nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Haier, úzkou (páč klasiku neprotlačím dveřmi) a nestěžuju si. jen jsme cca po roce museli vykopat kuličku z hadice, protože pračka soustavně hlásila ucpaný filtr a nevypouštěla. Od té doby je ticho, klid a spokojenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše: Více
můžeš mi prosím napsat co konkrétně myslíš tím kulička v hadici? Máme stejný problém, pračka hlásí ucpaný filtr, filtr opravdu poprvé ucpaný byl, ale pak hlásila poruchu stále a filtr už je čistý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlinky píše: Více
čistě laicky, páč nejsem technik:
tam, kde je odpadní hadice namontovaná „do zdi“, je v hadici volná kulička, která brání, aby se do odpadu dostal větší kus a ucpal ho (aspoň tak mi to řekli). Kuličku manžel vyndal a od té doby je klid.
A přesně jak píšeš, napoprvé opravdu filtr špinavý byl, ale pak to bylo každé druhé praní a to už teda fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa ano, kuličku tam také máme, mě možná vyprala od té doby jednou, pak už stále hlásí ucpaný filtr nebo odtoková hadice. Můžeme to zkusit, pokud by to pomohlo, bylo by to super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa díky za tip, nakonec jsme zjistili, že opravdu kulička v odpadu brání průchodu větších žmolků do odpadu. Pračku jsme vypouštěli chvíli do vany. Nakonec jsme vyndali topné těleso, které je asi jediným přístupem pod buben, našli hodně chuchvalců mokrých vláken, vyčistili co to šlo, vrátili topné těleso a super, pračka prala 2× a vypadá to, že závada je odstraněna
Ušetřili jsme za opraváře a novou pračku. Snad to vydrží a budeme prát spokojeně dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit