Pracovat nebo podnikat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@klamonožka Činnosti na ŽL by opravdu byly časově v pohodě. Doučování, lektorování kroužků a další činnost (nechci psát co) pro žáky MŠ, ZŠ, SŠ; Takže 90% práce v době školního vyučování, někdy by bylo potřeba dodělat nějaké papíry; ale to by se vešlo do hodiny a určitě by to nebylo denně (vím jistě, toto už jsem dělala na DPP a vím kolik času to zabere).
Tak to jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem podobne dilema resila zkracenym uvazkem v puvodnim oboru. Zivnost by me lakala kvuli casove flexibilite, protoze domlouvat si cerpani delsich dovolenych je obcas narocnejsi. Ale v mem oboru nemuzu pracovat na zivnost z domova ani na cestach. To jsem bohuzel pred x lety nedomyslela, kdyz jsem si vybirala obor. A delat na zivnost neco jineho, co me bude bavit i uzivi…to je idealni ale ja nic takoveho neumim. Takze od narozeni kluku delam na kratsi uvazek a kolecko skolka, skola krouzky jsem zajistovala sama a obcas chuva. Manzel je hodne pracovne vytizeny a toto nikdy nestihal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvolila bych živnost, dokud jsou děti malé (cca první stupeň ZŠ). Já také před mateřskou pracovala ve firmě, kde jsem si přišla na pěkné peníze, ale časově by to s dětmi nešlo skloubit, navíc jsem dojížděním „zabila“ 2h denně. Po RD jsem nastoupila do místní firmy na 3/4 úvazek, s penězma jsem šla o dost dolů, práce mě moc nebaví - s mým oborem souvisí jen částečně. Ale dělám to pro rodinu, je fajn být ve 3 doma a odpoledne moci věnovat dětem. Také mi kariéra utíká mezi prsty (jsem architektka), ale děti jsou malé jen jednou.
Karla
- Citovat
- Upravit
U ZL zalezi na oboru a casovem a financnim rozmezi. Ja pracuji na full, ale cas si mohu urcovat, vydelam vic jak chlap co podnika na ZL, sice rika, ze ma vic casu, ale kdyz vidim jak se musi stále tocit kolem klientů, nemuze rict ne a 14 dni dovolene v kuse je problem o soc. zdravotnim ani nemluvim. Porad se jen honi a nic z toho. Ja to mam jasne, vim kdy prijde plat, kdy odmeny, kdy si mohu vzit dovolenou, osetrovacku, nahradni volno atd. U nej nic takoveho neexistuje. Ja bych podnikat proste nesla. To riziko nevydelku je obrovske. Tchyne dela taky na ZL a nic moc si nevydela, kdyby jeji manzel nebyl zaměstnanec taky maji houby. Proste jeden to musi vzdy tahnout, kdyz druhy dela neco nejisteho. Ale me by se osobne lip zilo se zamestnacem nez s podnikatelem.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale me by se osobne lip zilo se zamestnacem nez s podnikatelem.
Díky za názor, ovšem vycházíš z toho, že máš jako zaměstnanec volnost.
Manžel je zaměstnanec a odjíždí před 7, vrací se okolo 16-18 nikdy dopředu neví v kolik, to znamená, že je pro vodění do školy a školky a zpět nepoužitelný.
Občas je v práci i o víkendu, zažila jsem už i noční telefony, když se něco stalo a on musel vstát a jen to řešit. Dost často je mimo, že ani není na noc doma.
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@klamonožka Činnosti na ŽL by opravdu byly časově v pohodě. Doučování, lektorování kroužků a další činnost (nechci psát co) pro žáky MŠ, ZŠ, SŠ; Takže 90% práce v době školního vyučování, někdy by bylo potřeba dodělat nějaké papíry; ale to by se vešlo do hodiny a určitě by to nebylo denně (vím jistě, toto už jsem dělala na DPP a vím kolik času to zabere).
@saadet Je to mimo můj původní obor. Původně jsem dělala ve velkých nadnárodních firmách.
Na druhou stranu už při MD jsem si dodělala ped.min. protože už tehdy jsem věděla, že budu chtít pracovní dobu vhodnou k dětem.
Navíc už mám zkušenosti s vedením dětských kolektivů.