Pracovně vyhořelá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
13.2.18 23:00

Co nejaka neziskovka? Prace s detmi. Teta v detskem domove? Tam si kolem 20 vydelaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.18 23:00

@Limi123 nad kasou fakt uvazuji. Potrebovala bych si psychicky odpočinout u manualni prace, ale bojim se, ze si pak uz nikde neskrtnu. Vim jak se u nas kouka na lidi co vypadnou z oboru. Zkazi si zivotopis a zpatky to uz nejde. Lekar kdyby sel na rok do fabriky tak uz mu po roce nikdo neuveri, ze umi operovat. U nas je to stejne.

• Citovat
  • Upravit
10651
13.2.18 23:04
@Anonymní píše:
Bohuzel toto je odborna prace. 2 roky hledali me. Tam se dvere fakt netrhnou. Nikdo na polovicni tam delat nechce diky penezum. A novy clovek z venku se nechytne. Pozadavky minimalne Bc. socialniho směru, praxe v oboru 2 roky, zkusenost s praci s rodinami, kurzy v socialni oblasti v pristupu ke klientům a nastupni plat 15.5 hrubeho. Nikdo z mych kamaradek nema ani VS natoz s timhle zamerenim. Vsechny spoluzacky to bud vzdaly nebo pracuji v domove důchodců a zivi je chlap.

Tak jdi taky do domova důchodců. Nebo si udělej rekvalifikaci. Můžeš jít třeba do MŠ nebo učit na první stupeň ZŠ. Omlouvám se, ale přijde mi, že jen hledáš důvody proč to nejde - jazyky neumím nemám na ně hlavu, čísla mi nejdou - nemůžu dělat účetnictví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.18 23:05

@Šarlota4 Bohuzel ne. Jejich platy jsou do 17 hrubeho, navic tety v Detskem domove delaji na směny. Ja bych chtela mit vic casu na sve deti.

• Citovat
  • Upravit
10651
13.2.18 23:05
@Anonymní píše:
@Limi123 nad kasou fakt uvazuji. Potrebovala bych si psychicky odpočinout u manualni prace, ale bojim se, ze si pak uz nikde neskrtnu. Vim jak se u nas kouka na lidi co vypadnou z oboru. Zkazi si zivotopis a zpatky to uz nejde. Lekar kdyby sel na rok do fabriky tak uz mu po roce nikdo neuveri, ze umi operovat. U nas je to stejne.

Za kasou si psychicky moc neodpočineš. To budeš mít stejné jako na sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
13.2.18 23:06
@Anonymní píše:

Vis co? Nejdriv si hlavne ujasni co OPRAVDU chces, jak to chces, za kolik, pobav se o tom doma. A zacni si verit! Protoze ted jsi ve fazi, kdy “ nic nejde”. Kazdy je nahraditelny to za A, za B, mas narok na na zkraceni uvazku treba 0,75 za C, nejsme tu jak za komancu, zmena zamestnani po X letech je i zadouci. Naberes nove sily a vsechno uvidis jinak :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
13.2.18 23:07
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Bohuzel ne. Jejich platy jsou do 17 hrubeho, navic tety v Detskem domove delaji na směny. Ja bych chtela mit vic casu na sve deti.

Chapu, ale jsou tam i kancelarske pozice a ty maji kolem 19 cisteho a prace PO-PA

Příspěvek upraven 13.02.18 v 23:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
13.2.18 23:09

Prijde mi, ze v tuhle chvili hledas lehci praci na pul uvazku za 25 cisteho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
13.2.18 23:09
@Anonymní píše:

No, je pravda, ze v zivotopise to bude vypadat divne.
Ale jina moznost uz neni. Leda zmenit zamestnavatele a po roce ho pozadat o upravu uvazku, jak jsem uz psala.

Napis si vsechny moznosti pod sebe a vyber z nich tu nejmene spatnou. Projed jobs.cz, jake prace vubec existuji a co bys mohla delat.

Soucasny stav je neudrzitelny, kdyz uz jednou vyhoris, muzes skoncit take s invalidnim duchodem. Takze NECO bys udelat mela. Mne se jako nejjednodussi jevi

1. najit jinou kvalifikovanou praci, kde se nepracuje s lidmi

B) alespon se ZEPTAT na moznost zkraceni uvazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.18 23:10

@janickaIII mas pravdu. Je to cerstve. Jsem ve fazi litosti. Az to prejde bude na rade racionalni pristup k veci. Zatim jen mapuji moznosti. Je špatné chtit praci bez vetsiho usili? Jsem unavena dalsim vzděláváním. Chci proste jen odejit do prace, tam ji udelat a jit s cistou hlavou domu.

• Citovat
  • Upravit
10651
13.2.18 23:13
@Anonymní píše:
@janickaIII mas pravdu. Je to cerstve. Jsem ve fazi litosti. Az to prejde bude na rade racionalni pristup k veci. Zatim jen mapuji moznosti. Je špatné chtit praci bez vetsiho usili? Jsem unavena dalsim vzděláváním. Chci proste jen odejit do prace, tam ji udelat a jit s cistou hlavou domu.

Rozumím Ti. Prožívám teď něco podobného. Není nic špatného chtít chodit do práce a z práce s radostí a pokud možno s „čistou“ hlavou. Jen říkám, že je škoda hned uvažovat o pokladně. I když já bych si k pásu ráda aspoň na pár dní v roce stoupla. Zkus se podívat po nějaké administrativě (asistentka, HR - tam bys zkušenosti ze sociálky mohla uplatnit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.18 23:15

Kdybych vedela, ze to doma zvládneme penize bych tolik neresila. A pak to, ze jsi prijdu fakt marna. Nic neumim, tak nemám zaměstnavateli co nabidnout. Uz jen to ze mam v CV VS si vsichni mysli jak budu ambiciozni s tahem na branku a ja jsem spis pasivni bez vlastni sebekazne.

• Citovat
  • Upravit
13955
13.2.18 23:18
@Anonymní píše:
Kdybych vedela, ze to doma zvládneme penize bych tolik neresila. A pak to, ze jsi prijdu fakt marna. Nic neumim, tak nemám zaměstnavateli co nabidnout. Uz jen to ze mam v CV VS si vsichni mysli jak budu ambiciozni s tahem na branku a ja jsem spis pasivni bez vlastni sebekazne.

Klid to ma hodne lidi :))) :kytka: jooo tah na branku to je ta jejich otresna veta :poblion: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
13.2.18 23:36

Vím o čem píšeš, ale teď ruku na srdce! Bojíš se vzdělávání? nastoupila nějaká ambiciózní dívka? Opravdu tě klienti unavují? Jistě je to hodně náročné, ale případ od případu je jiný a proto tam jsi!
Jo, že si rodina zvykla žít na vysoké noze, zato můžete oba! Je tak jednoduché odbourat hromadu kravin, které k životu nejsou potřeba.
Stačí říct dost! Já to třeba udělala po 35 letech, ale není to o mně.
Myslím si, že jsi dospěla do věku, kdy vše přehodnocuješ. Ale rozhodnout se musíš jen ty sama, promluvit si s manželem, pokud je to možné a jinak přiškrtit ventily v celé domácnosti. Si piš, že to jde! Ono občas zahodit peněženku není špatné.
Děláš tam teprve 5 let, z toho asi vyhořelá nebudeš :think: si myslím… Spíš tě asi unavuje vše kolem rodiny, nemyslíš? Třeba se pletu.
Uvažuj o zkráceném úvazku. Jinak nedělej hlouposti a co je práce na pokladně?, opět lidi a ještě možná horší, než na úřadě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.18 23:48

Zakladatelko, povim ti svuj mini-pribeh, treba te povzbudi. je to pro me osobni a hodne informaci, proto opravdu prosim anonymne

pracuju ve velke mezinarodni firme. po prvni materske jsem se vratila po roce, hned na plny uvazek, vsechno ok. po druhe materske (taktez rok) jsem se dostala do jineho tymu. sikanovali me nadrizeni, klient a malem i podrizeni a dva mesice po nastupu jsem mela nasledujici skore: antidepresiva, spanek pouze na prascich, pokud vubec, trvale ztuhle oblicejove svaly a svaly na predlokti, permanentni menstruace, vypadane vlasy… ale ja mela z nejakeho nepochopitelneho duvodu pocit ze to “musim dat”. trvalo 10 mesicu nez jsem se k te vypovedi odhodlala. dala jsem ji s pompou, vsem jsem hezky rekla co si myslim, od plic.

vypovedni lhuta bezela a oni zacali vyjednavat. po sesti tydnech jsem stahovala vypoved s: vyraznym zvysenim platu, vlastnim tymem, sefem dle sveho vyberu a 60% uvazkem.

rok trvalo nez si to jakz takz sedlo. po roce prislo povyseni - pro mamu od dvou deti, co dela parttime, ve firme kde se 400 vysokoskolaku rve s tim tvym tahem na branku dopredu.

nepisu ti to abych se vytahovala, ale pro inspiraci - ze to jde. kdyz oznamovali to moje povyseni, mela jsem takovej absurdni pocit ze to neni pro me, ale pro “vsechny mamy ma castecnym uvazku”, prislo mi to hrozne symbolicky a dulezity.

no a co prislo MNE to dulezity? kdy se to zlomilo? kdyz jsem prestala mit pocit, ze se beze me vsechno desne po*ere. ze musim u vseho osobne stat. ze musim
mit kazdou tabulku vyplnenou nejlip a prvni. ze kazdej stezujici si klient je konec sveta. vlastne se ve finale nezmenilo tak moc, jen moje vnitrni nastaveni. takze vzdycky kdyz cejtim jak mi stoupa tlak do hlavy a zacinam panikarit, ze nejde vsechko stihnout a vsem vyhovet, proste so reknu co se MNE muze stat nejhorsiho: ze na me bude nekdo kricet? ze nedostanu bonus? ze nekde reknou ze jsem nemozna? vetsinou ten scenar vlastne neni nijak hruzostrasnej…

drzim ti palce, znis strasne zahnana do kouta ale urcite to zvladnes! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat