Pracovně vyhořelá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
14.2.18 09:09
@Anonymní píše:
Chybi mi prehled. Vubec netusim co se kde dela, kde by mohla byt prace fajn. Nemam abstraktni mysleni. Co delaji v mekaci a v obchode si umim predstavit. Dal nevidim. Co delate vy? Kde je prace casove naklonena detem a co je vasi naplni prace?

Hele ono vic zalezi na firme, nez na oboru…obe ty moje zminovane prace byly stejny obor, v zasade i podobne firmy (nadnarodni s americkym „puvodem“). Napln prace/uroven stresu/kolektiv - uplne jinde. Pracovni doba - oficialne stejna, neoficialne se v prvni praci makalo.od nevidim do nevidim, kolikrat po vecerech, vikendech, na marodce, o dovolene…ve druhe jsem v naproste vetsine zaklapla pocitac s koncem pracovni doby a bylo vyreseno, vyjimecne se neco zvrtlo a doresovala jsem treba pul hodky, vic snad ani ne. Ale na moji praci potrebujes jazyky, tak konkretizace je stejne k nicemu. V zasade jisty druh kancelarske krysy :mrgreen: a soukromy sektor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.18 09:21

Premyslim kam se da dneska jeste bez jazyku s pracovni dobou treba od 7 do 15 bez vikendu dostat a bez toho abych musela neco aktivne nabizet jako pojistky, realitka a tak.

• Citovat
  • Upravit
25186
14.2.18 09:51

Najdi si práci na plný úvazek, kde se nebude dělat s lidmi. Něco, kde si odkroutíš to svoje a budeš mít klid. Klidně fabriku, ale tam většinou směnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
14.2.18 09:53
@Anonymní píše:
Premyslim kam se da dneska jeste bez jazyku s pracovni dobou treba od 7 do 15 bez vikendu dostat a bez toho abych musela neco aktivne nabizet jako pojistky, realitka a tak.

Bez na Jobs.cz, nech si vyjet vsechny nabidky z okoli a postupne prochazej nabidky, na ktere splnujes alespon vetsinu pozadavku. Jdi nezavazne na par pohovoru, nic od toho necekej, ptej se hodne na napln prace - a sama uvidis, treba budes mit z nejakeho dobry pocit. A kdyz ne, alespon si udelas obrazek o tom, jake vlastne existuji nabidky a i se trosku otrkas v pohovorech, kdyby neco…

Mam 2 kamaradky, ktere sly na pohovor na plny uvazek a (nerekly to dopredu) tolik se libily, ze je nakonec vzali i na 50%. Ja jako manazerka jsem take jednou prijala VS studenta na part time, i kdyz jsem hledala plny uvazek - proste se mi zrovna hodil do profilu, ktery jsem hledala.

Za zkousku nic nedas.

Příspěvek upraven 14.02.18 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
14.2.18 09:54
@Anonymní píše:
Premyslim kam se da dneska jeste bez jazyku s pracovni dobou treba od 7 do 15 bez vikendu dostat a bez toho abych musela neco aktivne nabizet jako pojistky, realitka a tak.

Tak tady je německá fabrika, kde se dá dělat 7-15 (resp. 6:30) a jazyk není potřeba na všech pozicích, nebo minimálně a dá se učit za pochodu. Každopádně je velikou výhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.18 10:20

Zacinam byt zoufala jeste vic. Projizdim ty inzeráty a to je samy vedouci, asistentka a jazyky, flexibilni pristup k praci, vysoke pracovni nasazeni, analyticke mysleni atd. Nicim z toho neoplyvam. Z tech obycejnejsich co by šlo je leda optometricka, coz nejsem nebo call centrum. Nastrojar na CNC strojich se taky nechytam. Sakra co z celého slavneho jobu jsou prace pro zeny?

• Citovat
  • Upravit
26869
14.2.18 10:33
@Anonymní píše:
Zacinam byt zoufala jeste vic. Projizdim ty inzeráty a to je samy vedouci, asistentka a jazyky, flexibilni pristup k praci, vysoke pracovni nasazeni, analyticke mysleni atd. Nicim z toho neoplyvam. Z tech obycejnejsich co by šlo je leda optometricka, coz nejsem nebo call centrum. Nastrojar na CNC strojich se taky nechytam. Sakra co z celého slavneho jobu jsou prace pro zeny?

Treba administrativni pracovnici na uradech (podatelny, asistentky na sekretariatech). Sice malo placene pozice, ale myslim, ze psychicky slusne. To ale nehledej na jobs. To musis projet weby uradu.
Mestske urady hledaji casto referenty (i kdyz bez znamosti nevim), urady prace maji i administrativni pozice, kde nejsi v kontaktu s vetejnosti. Financni urady http://www.financnisprava.cz/…a-zamestnani Policie ma taky spoustu civilnich mist. Inspektorat prace. Soudy. Statni zastupitelstvi. CSSZ.
Pokud delas na OSPOD (jestli jsem to pochopila dobre), pak se rozhledni po jinych odborech na vasem MU.

Ale jak uz tady bylo nekolikrat zmineno, pocitej s tim, ze muze vyjit az nekolikaty pohovor. A jinou slusnou praci muzes hledat i nekolik mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.18 10:38

Ahoj :mavam: já Ti také napíšu svůj příběh, ale priosím o zachování anonymity :hug:
Celý život tedy 18 let pracuji jako prodavačka, respektivě spíš jako pokladní baví mně komunikace s lidma a práce na pokladně. 16 let jsem dělala v potravinách a teď poslední 2 roky dělám v obchodním centru v obuvi. Mám syna v první třídě do družiny nechodí ani do jídelny na obědy ne. Vařím doma dennodenně. Před rokem jsem ovšem taky chtěla skončit(to byl syn ve školce). Práce mně nebavila, nenaplńovala. Tak jsem byla na jeden den na výpomoci na jiné prodejně a hle :lol: úplně jiný bezvadný kolektiv, super peníze(větší tržby, větší odměny). A já jsem tam moc spokojená. Snížila jsem si úvazek a zvládáme všechno :dance: a v práci naprostá spokojenost. Neboj se změny, ale musíš si být tou změnou jistá, že to opravdu chceš a hlavně by jsi měla mít podporu i od manžela. Přeji Ti, ať se správně rozhodneš a pěkný den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4992
14.2.18 10:47

Nechci rýpat, ale neodpustím si to. Děláš na sociálce… a co má dělat člověk, který vlastně nic neumí a bez vzdělání…
Už ani nehlesnu, byla bych nepříjemná. Napsala jsem ti toho dost.
Sama čteš jaké jsou nabídky. Navíc jsi mladá žena a mám pocit, že jsi svou frustraci nenápadně hodila na diskuzi, ale ta ti opravdu nepomůže, je to jen na tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.18 10:55

Prosím anonymně, soukromé informace.
Zakladatelko já si s tebou asi zanotuji. Jsem na tom hodně podobně jako ty. Dvě děti, manžel, nový dům, celkem pohodový život. Práce od vidím do nevidím. Víkendy pracovní. Pracuji jako novinářka, a přesto, že mi tu práci hodně lidí z okolí závidí, není o co stát a já jsem vyčerpaná. Moje rozpolcenost, zda se na to mám vykašlat a jít dělat k pokladně, nebo do mekáče (stejné úvahy jako, ty, když jednou z oboru odejdu, už si neškrtnu). Tak dlouho jsem nad tím přemýšlela a byla z toho dilema nešťastná. Manžel taky moc nechtěl přistoupit na radikální snížení našeho příjmu, v případě mého odchodu. Moje problémy bagatelizoval. Že mám volnou pracovní dobu, potkávám se zajímavými lidmi, chodím zadarmo na koncerty, výstavy…
Jednoho dne před osmi týdny jsem prostě z ničeho nic přestala v noci spát. Jednu noc nic, druhou noc nic. A třetí taky ne. Pak jsem se v práci zhroutila. Doplazila jsem se k doktorce, tlak 220/110. Dala mi prášky na spaní a marodku. A já zase neusnula. Když se mi to podařilo, tak na hodinku, na dvě, a jen s práškem na spaní. Bez něj vůbec. Vyšetření krve, očí, mozku, ekg, holter vše v pořádku. Poslala mě na psychiatrovi. Tam mi lékařka řekla, že mám syndrom vyhoření a předepsala mi dvoje antidepresiva. Takové psí kusy, které se mnou antidepresiva dělaly bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli a tak jsem je vysadila. Jsem už šest týdnů doma a nevím, kdy a jestli vůbec se ještě vrátím do své dříve milované kanceláře. Vím, že je nutná změna životního stylu a že mi tělo dalo jasně najevo, že takto tedy už ne. Přesto ale dál nespím, moje víra, že si tělo čtrnáct dnů odpočine a naskočí zpátky do rozjetého vlaku, se ukázala jako lichá.
Chci tě proto varovat, u mě to začínalo stejně jako u tebe. Byla jsem smutná, trochu nervozní, měla neobjektivní pocit, že nic nestíhám. Spíš se mi ale nic nechtělo a byla jsem bez nálady. Byla jsem protivná na děti i manžela. V práci mě napadalo čím dál tím méně témat na články a každý úkol se mi zdál těžký, jak přeplavat rozbouřenou řeku. V hlavě jsem měla a stále mám temno, pocit těžkého kamene, který mě tíží.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.18 10:55

@Anturie Je mi jasne, ze je to na me. I faze odchodu ma sve faze jako litost, smireni, cas odpusteni atd. Nerikam, ze jsem ted na konci vsech fazi a presne vim jak si s tim poradit. Jsem moc rada, ze mi holky radi objektivne i se snazi podpořit. Ne vsichni jsme hned na začátku tak silni. Musim k tomu dojit sama, ale proč nevyuzit emimino jako ventil a pomoc? Musim byt hned tak uvedomela nebo si muzu dovolit jeste chvili stagnovat a fnukat než se zvednu a změním svuj zivot? Nemam snad pravo na trochu te pece od cizich lidi co prisli poradit a ne si vybit zlost ze sveho neúspěchu? Diky i za zamysleni.

• Citovat
  • Upravit
787
14.2.18 11:54
@Anonymní píše:
Zacinam byt zoufala jeste vic. Projizdim ty inzeráty a to je samy vedouci, asistentka a jazyky, flexibilni pristup k praci, vysoke pracovni nasazeni, analyticke mysleni atd. Nicim z toho neoplyvam. Z tech obycejnejsich co by šlo je leda optometricka, coz nejsem nebo call centrum. Nastrojar na CNC strojich se taky nechytam. Sakra co z celého slavneho jobu jsou prace pro zeny?

Na jobs.cz ja nikdy nehledala.To je jen práce pro ty co mají 140 IQ????
Tam se obyčejná práce nenajde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
14.2.18 11:55
@Anonymní píše:

Tak asistentka nic extra narocneho VETSINOU neni a klidne bych se tam naslepo hlasila i bez jazyku. Za poslani zivotopisu nic nedas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.18 18:39
@Anonymní píše:
Neni to tolik o klientech jako o kolektivu. Hold zeny no. Bohužel uz jsem koordinator a to je asi to co nedavam. Nezvladam koordinovat. Neni to jen prerovnat papiry a zalozit sanon. Je to porad vymýšlení novych kpncepci a tady se pak rvou o kazde slovo jestli je lepsi proste nebo nýbrž a ja v tomhle nevidím rozdil. Praxi jsem nabrala v neziskovkach, nejsem tady 5 let. Tym po poskladany ze starych kmenaku z praxe a mladych ambicionznich holek co nemaji deti a travi v praci pul zivota, chodi v 7 vecer domu a studuji o vsem vsechno, jsou samostantne a mrskaji to jedna basen. Ja nemam svou praci na cem moc postavit. Praxi na OSPODU nemam a tak ambiciozni diky detem a rodině nejsem a nechci byt. Nehodlam se tolik drit kvuli tomuto platu.

Ty jo, jsem docela překvapená, že I ve státní správě jsou lidi, kteří tráví v práci celé dny. 8o Ženský kolektiv je blbý, právě kvůli žabomyším valkam a dohadování se o kravinach. Ale s tím nic nenadelas, to musí šéf a nebo musíš být vůdčí osobnost v týmu. Ale zkus se podivat po práci v administrativě. V inzeratech, kde píšou tah na branku a podobné vlády, tyto poznámky ignoruj. Většinou to píšou lidi z HR, kteří o pozici vědí kulove. Myslím, že zkušenost z ospod je super výchozí pozice, můžeš dělat hr, asistenta pedagoga, když si uděláš ped. minimum tak můžeš učit. Možnosti je spousta. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.18 20:52
@Anonymní píše:
Zakladatelko, povim ti svuj mini-pribeh, treba te povzbudi. je to pro me osobni a hodne informaci, proto opravdu prosim anonymne

pracuju ve velke mezinarodni firme. po prvni materske jsem se vratila po roce, hned na plny uvazek, vsechno ok. po druhe materske (taktez rok) jsem se dostala do jineho tymu. sikanovali me nadrizeni, klient a malem i podrizeni a dva mesice po nastupu jsem mela nasledujici skore: antidepresiva, spanek pouze na prascich, pokud vubec, trvale ztuhle oblicejove svaly a svaly na predlokti, permanentni menstruace, vypadane vlasy… ale ja mela z nejakeho nepochopitelneho duvodu pocit ze to “musim dat”. trvalo 10 mesicu nez jsem se k te vypovedi odhodlala. dala jsem ji s pompou, vsem jsem hezky rekla co si myslim, od plic.

vypovedni lhuta bezela a oni zacali vyjednavat. po sesti tydnech jsem stahovala vypoved s: vyraznym zvysenim platu, vlastnim tymem, sefem dle sveho vyberu a 60% uvazkem.

rok trvalo nez si to jakz takz sedlo. po roce prislo povyseni - pro mamu od dvou deti, co dela parttime, ve firme kde se 400 vysokoskolaku rve s tim tvym tahem na branku dopredu.

nepisu ti to abych se vytahovala, ale pro inspiraci - ze to jde. kdyz oznamovali to moje povyseni, mela jsem takovej absurdni pocit ze to neni pro me, ale pro “vsechny mamy ma castecnym uvazku”, prislo mi to hrozne symbolicky a dulezity.

no a co prislo MNE to dulezity? kdy se to zlomilo? kdyz jsem prestala mit pocit, ze se beze me vsechno desne po*ere. ze musim u vseho osobne stat. ze musim
mit kazdou tabulku vyplnenou nejlip a prvni. ze kazdej stezujici si klient je konec sveta. vlastne se ve finale nezmenilo tak moc, jen moje vnitrni nastaveni. takze vzdycky kdyz cejtim jak mi stoupa tlak do hlavy a zacinam panikarit, ze nejde vsechko stihnout a vsem vyhovet, proste so reknu co se MNE muze stat nejhorsiho: ze na me bude nekdo kricet? ze nedostanu bonus? ze nekde reknou ze jsem nemozna? vetsinou ten scenar vlastne neni nijak hruzostrasnej…

drzim ti palce, znis strasne zahnana do kouta ale urcite to zvladnes! :kytka:

Ahoj, určitě máš pravdu v tom, že vše je o vnitřním nastavení. Ono i vydělávání peněz a žití v nějaké společnosti podle společenských pravidel je jen otázka vlastního nastavení, zda to tak chci a nebo ne. Každý má na výběr. V práci se mi také přihodilo něco podobného = až při předložení výpovědi začali vyjednávat a najednou šly věci, které do té doby byly nepředstavitelné. Ale nejde to v každé firmě a v každém oboru. Jestli se můžu zeptat - jaký je Tvůj obor? Typla bych si, že se buď jedná o jednu z Big4 nebo nějakou nadnárodní korporaci. Nevím jak by se chovali šéfové v malé české firmičce nebo dokonce na úřadě :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat