Pracovní doba prodejce aut

Anonymní
24.8.19 13:38

Pracovní doba prodejce aut

Ahoj holky. Přítel už delší dobu uvažuje o změně zaměstnání. Vždycky ho bavilo všechno kolem aut. Nedávno se dozvěděl o konkurzu v showroomu, který je blízko nás na pozici prodejce nových vozů. On je do toho zapálený já bych mu to přála. Jenže si tak nad tím v nudě sobotního odpoledne dumám a zjistila jsem, že nemůžu přijít na to jak to je s pracovní dobou. V prodejně je totiž otevírací doba ve všední dny od 7 do 18 a v sobotu od 8 do 13. Tak nějak předpokládám, že to kopíruje i pracovní dobu prodejců. Jenže je to v součtu 60 hodin za týden. Přitom normální pracovní doba je 40 hodin týdně. Když by se pracovalo na krátký/dlouhý týden, tak by to bylo zase málo na těch čtyřicet h/týden. Proto se chci zeptat nemá někdo zkušenosti s pracovní dobou na podobné pozici?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
24.8.19 13:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Přítel už delší dobu uvažuje o změně zaměstnání. Vždycky ho bavilo všechno kolem aut. Nedávno se dozvěděl o konkurzu v showroomu, který je blízko nás na pozici prodejce nových vozů. On je do toho zapálený já bych mu to přála. Jenže si tak nad tím v nudě sobotního odpoledne dumám a zjistila jsem, že nemůžu přijít na to jak to je s pracovní dobou. V prodejně je totiž otevírací doba ve všední dny od 7 do 18 a v sobotu od 8 do 13. Tak nějak předpokládám, že to kopíruje i pracovní dobu prodejců. Jenže je to v součtu 60 hodin za týden. Přitom normální pracovní doba je 40 hodin týdně. Když by se pracovalo na krátký/dlouhý týden, tak by to bylo zase málo na těch čtyřicet h/týden. Proto se chci zeptat nemá někdo zkušenosti s pracovní dobou na podobné pozici?

To jako fakt? Tak hele, ale radši si sedni, to tě dost překvapí… Představ si, že například někomu z těch prodejců začíná směna v sedm a je tam do tří a někdo přijde na desátou a je tam do šesti. A nebo jdeš třeba od 7-17.00,v sobotu a v pátek máš celý den volno 8o ;) no a teď ještě jestli chápete, co je prodej versus mám rád zboží, které bych měl prodávat ;) jak by přítel obstál v natlačení úvěru 10 lidem měsíčně? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
24.8.19 13:52

Jak rika @Bubla Bůčková a taky otviraci doba nemusi kopirovat pracovni dobu, ti prodejci tam musi byt treba uz v 6-6.30 aby vse pripravili a taky neodchazi hned v 18 ale zas treba o neco pozdeji. Urcite ne ze jeden clovek tam je cely tyden celou oteviraci dobu. Taky klidne muzou mit nekoho jen na sobotu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.19 13:55

Je nutná až tak velká míra ironie? Zatím ani jeden z nás neměl zkušenosti s pružnou pracovní dobou. Mimochodem jedním z předpokladů pro tu pozici je vztah k autům, těžko to může dělat někdo, kdo ví jenom to, že auto má čtyři kola. Samozřejmě bude muset projít konkurzem, ale ne nechápeme to. Jsme analfabeti.

• Citovat
  • Upravit
Janli

Představ si, že jsou lidi, co pracují i 60 hodin týdně. Podnikatelé, OSVČ, provizní prodejci. Ne každý si udělá svoji osmičku ve fabrice a pak si jde hodit klepeta na stůl.

• Citovat
  • Upravit
181

To ma byt vazny dotaz? :lol: Zcela jiste tam netahne jeden prodejce celou podocku, tvuj dotaz je trochu priblbly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.19 13:56

@hani28 Díky :) abych řekla pravdu ještě jsem se nesetkala s někým, kdo pracuje na pružnou pracovní dobu, tak jsem na ni nějak zapomněla.

• Citovat
  • Upravit
26747
24.8.19 13:57
@hani28 píše:
Jak rika @Bubla Bůčková a taky otviraci doba nemusi kopirovat pracovni dobu, ti prodejci tam musi byt treba uz v 6-6.30 aby vse pripravili a taky neodchazi hned v 18 ale zas treba o neco pozdeji. Urcite ne ze jeden clovek tam je cely tyden celou oteviraci dobu. Taky klidne muzou mit nekoho jen na sobotu apod.

To jo, ale půl hodiny před a půl hodiny po je samozřejmost, to se v drtivé většině nepočítá jako práce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.19 13:59

@Luucy Tak já jsem byla ať už s našima nebo s prarodiči za život kupovat nový auto asi třikrát. Vždycky u stejnýho prodejce. Ten má pobočku obsazenou pouze dvěma lidmi a ti dva tam vždycky po dobu, po kterou jsme tam něco vyřizovali, byli. Takže se proto ptám.

• Citovat
  • Upravit
37131
24.8.19 14:01

Tak pracovní dobu může mít různou, záleží i na domluvě s tím zaměstnavatelem :nevim: ale určitě tam nebude jediný prodejce a provozní doba nebude kopírovat jeho pracovní dobu. Nicméně krom toho ze teda rozumí autům musí mít další schopnosti a to hlavně komunikativní. Co prodává se nasprta každý blbec, ale v první řadě bude důležité jestli je výřečný, schopný přesvědčit cizího člověka ke koupi, kolikrát mu třeba i něco vnutit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.8.19 14:03
@Anonymní píše:
Je nutná až tak velká míra ironie? Zatím ani jeden z nás neměl zkušenosti s pružnou pracovní dobou. Mimochodem jedním z předpokladů pro tu pozici je vztah k autům, těžko to může dělat někdo, kdo ví jenom to, že auto má čtyři kola. Samozřejmě bude muset projít konkurzem, ale ne nechápeme to. Jsme analfabeti.

Jo to oni naslibuji… Pokud se na konkurzu sejde tvůj muž a mladá holka, co pracovala v Datartu a byla dobrý prodejce, věz, že přednost dostane ona. Ještě jedna nevýhoda. Práce na směny je pro svobodné spíše… Směny ti vypisou 20. v měsíci a tak těžko můžeš domlouvat dovolenou na léto, když nevíš, jak to bude. Jedou mezi svátky i o nich.. Fajn na tom je možnost si zařídit věci v týdnu a když umíš prodávat, tak pěkný peníze. Ať to klidně zkusí, hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
24.8.19 14:18
@Anonymní píše:
@hani28 Díky :) abych řekla pravdu ještě jsem se nesetkala s někým, kdo pracuje na pružnou pracovní dobu, tak jsem na ni nějak zapomněla.

Aha, ty nikdy nechodis nakupovat do vetsiho krámu :think: A jen ta mimochodem, to neni pruzna pracovni doba, ale prace na smeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
24.8.19 14:23
@Bubla Bůčková píše:
Jo to oni naslibuji… Pokud se na konkurzu sejde tvůj muž a mladá holka, co pracovala v Datartu a byla dobrý prodejce, věz, že přednost dostane ona. Ještě jedna nevýhoda. Práce na směny je pro svobodné spíše… Směny ti vypisou 20. v měsíci a tak těžko můžeš domlouvat dovolenou na léto, když nevíš, jak to bude. Jedou mezi svátky i o nich.. Fajn na tom je možnost si zařídit věci v týdnu a když umíš prodávat, tak pěkný peníze. Ať to klidně zkusí, hodně štěstí :kytka:

No, uprimne, radsi bych koupila auto od chlapa nez od zensky. Jit si pro novy auto a radit se o tom s zenskou, to by mi nesedelo, emancipace neemancipace, ale to uz odbocuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
24.8.19 14:50

@marcellia Ti nevim, pokud si jdu koupit nove auto, tak potrebuju nekoho, kdo to zpapiruje s ne kdo mi bude kecat do vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
24.8.19 20:26

Stridaji se, zamestnancu tam je vic, jeden prijde v 7 a odchazi ve 3, dalsi prijde v 10 a odchazi v 6 vecer. Muzou mit i neco jako kr/dl tyden ale bez te nedele… jasne, ze tam nebude od 7-18h kazdy den, to je snad logicky, ne? Hospoda nebo OC, kteri maji taky otevreno 12h i vic za den, tak prece tam nebudou s 1 zamestnancem po-ne 8o :roll: tohle dojde i malymu diteti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat