Pracovní problém, jak ho řešit ?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@unuděná do konce roku na dpc, brigáda. S tím, že ústně to co jsem psala a jak píšu, šéfová se zdála fajn. Já ji vždy vyhověla, ikdyz se mi to třeba nehodilo. Chování vůči mě bylo v pořádku, navzájem. Nevím. Nechápu co se stalo. Už jsem ji napsala SMS, protože jsme se dozvěděla, že stalk jsou tam všichni, + brigádníci co tam chodí, paní co tam nebyla minul týden a já ji předtím zaučovala + noví lidé.Nelíbí se mi to. Peníze máme všichni stejne. Akorát ono mají DPP, já mám dpc. Případně ještě někdo má, co vím
Měla jsi ji zavolat, smsky nejsou nejlepší způsob komunikace. Druhá věc je, přijít s informací „jedna paní povídala, že tam jsou všichni, ale nemůžu říct která“. To může na někoho působit jakože vyzvídáš vnitrofiremní informace,
nehledě na fakt, že si mohou spojit s kým ses tam bavila. Prostě bych ji zavolala a řekla, že dohoda byla taková a maková a že se ti nelíbí jak to dopadlo. Ať ti dá nějaké konkrétní informace jak to bude dál, že si nemůžeš dovolit čekat, zda se ti ozvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, k evidenci na úřadu práce jsem měla brigádu. Od tohoto měsíce, nebo spíše v průběhu měsíce jsme měli přestoupit na zkrácený úvazek ( bez UP ). Ale nestalo se tak.Vždycky jsme vyšla vstříc, snažila se a popravdě i počítala se zkráceným úvazek, alespoň, než najdu něco na HPP.Fakt nevím co si Myslet?
@Anonymní píše:
Teď jen dpc a DPP, případně lidí k důchodu, mateřská a úřad práce. Jiné místo nemám, lhát nebudu.
@Anonymní píše:
Nelíbí se mi to. Peníze máme všichni stejne. Akorát ono mají DPP, já mám dpc. Případně ještě někdo má, co vím
Zakladatelko, nerozumím těm různým typům úvazku, kdybys měla ten částečný, to by byl normální zaměstnanecký poměr - mohla bys jít třeba na nemocenskou? Jestli pro ně prostě není jen výhodnější zaměstnávat lidi na DPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo má dpc a je jedno, zda je to důchodci rnebo žena po mateřské. Někdo má DPP s tím, že prejde potom na dpc. Jinak info není nějaká bába povídala. Je to pravda a dotyčné je jedno, že si dají dvě a dvě dohromady.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Někdo má dpc a je jedno, zda je to důchodci rnebo žena po mateřské. Někdo má DPP s tím, že prejde potom na dpc. Jinak info není nějaká bába povídala. Je to pravda a dotyčné je jedno, že si dají dvě a dvě dohromady.
DPP je pro zaměstnavatele výhodnější, je tam vyšší limit bez placení pojistného, ale vylučuje se s ÚP. Podle mě prostě zaměstnavatel měl dost zájemců na DPP, tak primárně využívá levnější řešení. Jestli zrovna kolem vás je převis zájemců nad nabídkou práce, tak to prostě dělají nejlevněji, jak to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo co vím, DPP jim nabídli. Ale jo z tohodle to chápu a rozumím. Ale ne, že mi slíbí dpc s docházkou každý den 6/8hodin a najednou to tak není a ještě mi tvrdí, že přednost mají jen lidi co dochází na 8h. Přitom je tam důchodkyně na 6, a další lidi případně na 6/7hodin. A to, že jak jsme s ebavily ( což pravda není!) Že brigádník na 8 hodin, je na něj spoleh, bude mít vždy přednost.
akorát to jsou lži. Nic takového. Sama mi řekla, že na dpc klidně na 6hodin ( kolegyně u toho byly a mám to i v SMS ), a případně i třeba 8 hodin, a proplatit to.
Zklamalo mě jednání, hodně. Byla jsme na ta kr.va která šla vždy když zavolali a to i o víkend.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@zrcadlo co vím, DPP jim nabídli. Ale jo z tohodle to chápu a rozumím. Ale ne, že mi slíbí dpc s docházkou každý den 6/8hodin a najednou to tak není a ještě mi tvrdí, že přednost mají jen lidi co dochází na 8h. Přitom je tam důchodkyně na 6, a další lidi případně na 6/7hodin. A to, že jak jsme s ebavily ( což pravda není!) Že brigádník na 8 hodin, je na něj spoleh, bude mít vždy přednost.Zklamalo mě jednání, hodně. Byla jsme na ta kr.va která šla vždy když zavolali a to i o víkend.
![]()
![]()
akorát to jsou lži. Nic takového. Sama mi řekla, že na dpc klidně na 6hodin ( kolegyně u toho byly a mám to i v SMS ), a případně i třeba 8 hodin, a proplatit to.
A proč bys měla být kráva? Potřebuješ práci, potřebuješ? Tak je jasné, že půjdeš kdykoli je příležitost ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Protože jsem krava, že třeba když jsrm měla mít pohovor a šéfová mi napsala že smuzu přijít? Tak jsem raději šla. Počítala jsem s tou dpc, na zkrácený, že odejdu z ÚP a budu mít aspoň něco. A najednou se o ničem neví a ještě mi tvrdí, že na mě není spoleh? Protože tak ta zpráva vyzněla.
Přitom nastalo tam je holčina co každou chvíli chybí, já neříkám. Jsem tam od jara také jsem si musela vzít volno a nebo jít o dvě hodiny dřív kvůli lékaři, pohovoru a nebo že jsme byla nachrchlana.
Šéfovi přístup mě hodně překvapil.
přitom se zdála v pohodě, rozumná i jednání se mnou v pořádku. Celkově jsme z ní měla dobrý pocit. A teď mi prostě lze
![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já tě zakladatelko chápu. O tu práci jsi evidentně stála a mám pocit, ze te i bavila. Jenže sliby se slibují, blázni se radují. Celkem běžná praxe v tomhle odvětví pravděpodobně někde na skladě v expedici. Je možné, že noví dostali méně peněz, je možné, že zrovna tvé dojíždění byl problém a je jedno, co jsi obětovala. Už si myslím, že se to nikdy nedozvis.
Já bych tam možná zavítala osobně a zeptala se, co se stalo, že tak obrátila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vkládám diskuzi. Nevím co si myslet, nejraději bych ji narovinu napsala, zda mi chce dát výpověď, ukončení DPČ ať dá, a že nebudu čekat jak blb na zavolání… Partner mi řekl, ať to nehrotim, že buď se ozve tak se ozve a jít, a nebo neozve a mezitím tak či tam něco hledat. Kdyby bylo co tak mě netiti, že nemám práci. O místo tady jsem stála, i mě to bavilo, ač to bylo mimo můj obor, šéfová se zdála v pořádku, příjemná ženská a najednou… Se zachová jak to
![]()
Jinak už mi, ani neodepsala.
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 slíbila. Oni jedou na 8hodin na dpc. S tím, že navrhla nejdříve 6, jenomže vedení chce 8 hodin a buď na dpc nebo DPP, každý den. Proplaci to v prémiich.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@JancaS84 slíbila. Oni jedou na 8hodin na dpc. S tím, že navrhla nejdříve 6, jenomže vedení chce 8 hodin a buď na dpc nebo DPP, každý den. Proplaci to v prémiich.
Mně není jasná jedna věc. Pokud jsi evidována na ÚP musíš být na DPČ, ovšem nelze si vydělat více jak cca 7600 Kč hrubého měsíčně. Což tě prostě limituje, jak tohle se řeší? Když se to každý měsíc zpětně na ÚP dokládá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek Ach jo.
u evidence jsem měla splněny limit, protože v té době, ani zakázky tak často nebyly. Teď se rozjely a my se domluvily že během září nastoupim na dpc, bez evidence.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vkládám diskuzi. Nevím co si myslet, nejraději bych ji narovinu napsala, zda mi chce dát výpověď, ukončení DPČ ať dá, a že nebudu čekat jak blb na zavolání… Partner mi řekl, ať to nehrotim, že buď se ozve tak se ozve a jít, a nebo neozve a mezitím tak či tam něco hledat. Kdyby bylo co tak mě netiti, že nemám práci. O místo tady jsem stála, i mě to bavilo, ač to bylo mimo můj obor, šéfová se zdála v pořádku, příjemná ženská a najednou… Se zachová jak to![]()
![]()
Promin, ale na me pusobis strasne urputne. Chapu, ze tu praci a penize potrebujes, ale zase sefova ma taky nejaky sefy a dalsi lidi pod sebou a nad sebou.
Treba si jen proveruji dalsi lidi, kdyz budou teda mit novou halu. Podle me ti moc neprislusi resit kdo a jak casto chodi. Mne nekdo takto smskou vycitat, ze v praci je nekdo jiny a jeho jsem nechala doma, tak by mi dost hnul zluci. Nehlede na to, ze v pracovni dobe mam asi jine starosti nez kazdy Mane vysvetlovat svoje rozhodnuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vkládám diskuzi. Nevím co si myslet, nejraději bych ji narovinu napsala, zda mi chce dát výpověď, ukončení DPČ ať dá, a že nebudu čekat jak blb na zavolání… Partner mi řekl, ať to nehrotim, že buď se ozve tak se ozve a jít, a nebo neozve a mezitím tak či tam něco hledat. Kdyby bylo co tak mě netiti, že nemám práci. O místo tady jsem stála, i mě to bavilo, ač to bylo mimo můj obor, šéfová se zdála v pořádku, příjemná ženská a najednou… Se zachová jak to![]()
![]()
Je mi líto, ale má tě pouze jako brigádníka a tak s tebou i jedná, prostě dá vědět až bude potřebovat. Sice ti něco naslibovala, ale asi to už tak z různých důvodů nechce (má tam jiné lidi, které tam chce víc). Víc bych to už neřešila. Pokud napíše ať dojdeš, tak dojdi jako na brigádu, jinak si hledej jinou práci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit