Pracovní problém, jak ho řešit ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.9.21 16:34

@Barbucha3 Máš pravdu :kytka:

Pokud si najdu, tak sem už nikdy :mrgreen:
Akorát člověk se cítil potřebný, něco dělal a byly samozřejmě nějaké kačky.
Teď budu mít problém dostat z vedoucí výpověď dohodou nebo ukončení DPČ, nebo jak to vlastně napsat - musím to doložit na ÚP a praktický vysvětlit. Což bude oříšek a budu za blbce. :,(

• Citovat
  • Upravit
10961
20.9.21 16:46
@Anonymní píše:
No, být svi.na pošlu na ně kontrolu :mrgreen:
Ale na to nemám žaludek. Dost lidí by přišlo o práci…

Nepřišlo, oni by to nějak vykázali. Dokud tam ti lidi budou a svolí k tomu, tak to tak nějak bude fungovat. Bohužel já chápu, že někdy je to těžké a v těchto halách se to děje často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.21 16:47

Hele teď jsem se asi vážně ztratila. Takže na tvé smlouvě se teď nic měnit nemělo, jen ti šéfová slíbila, že budeš moct chodit častěji a tímpádem ses odhlásila z pracáku? A na pracáku ti to odkývali, i když vědí o omezení DPČ? A proč bys měla být za blbce, když jim tam řekneš, že šéfová už tě nepotřebuje a že tě vyšplouchla? To přece není tvůj průšvih :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10961
20.9.21 17:11

@unuděná já to pochopila tak, že ji měl být nabídnut zkrácený úvazek. Což je práce na HPP, jen prostě méně hodin. Jak by to bylo ve skutečnosti těžko říct… asi by byla méně hodin a když by bylo třeba více, tak by dostala zbytek nějak bokem, klasika.

Pro tyhle firmy výhoda. Zaměstnanci jsou v nevýhode a dost často to ani neví.

Když jsem byla mlada a sbírala první pracovní zkušenosti, tak jsem taky naletěla. Měla jsem štěstí na referentku, kdy se mě zeptala, tak málo peněz? Ta podpora bude nízká, počítejte s tím. A já cože, však jsem měla o 5000 Kč víc než tu píšou. A ona, tak to ani nikde neříkejte, nebo budete mít velký problém. Je to více jak 22 let a nikdy na to nezapomenu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 17:14

@unuděná Ano, přesně tak. Správně pochopení :kytka: :srdce:

Za blbce, že jsem se nechala napálit, a nebo že kecám - i tak se na to může dívat

• Citovat
  • Upravit
53190
20.9.21 17:24

@Trojlístek No evidentně bohužel ne, to by z jejího pohledu dávalo smysl a pak by i to rozhořčení bylo oprávněné, ale takhle se vztekat kvůli DPČ :think:

@Anonymní píše:
Za blbce, že jsem se nechala napálit, a nebo že kecám - i tak se na to může dívat

Ale zakladatelko, z čeho soudíš, že ses nechala napálit? Že tento týden nemáš chodit, protože jsou tam jiní brigádníci? Vždyť nevíš, třeba příští týden tě bude zase chtít, brigádníci se neosvědčí, někdo omarodí :nevim: Prostě to ber jako brigádu, nic víc, nic míň. Ale pokud by ti bylo nabídnuto dělat na DPČ poté, co už nebudeš na úřadu práce, více než těch 20 hodin týdně, tak bych se hodně zajímala o to, jakým způsobem by ti to měli vyplácet. Tyhle černoty bych nepodporovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 17:25

@unuděná Znovu. Bylo mi slíbeno dpc. A teď mi navíc přišlo ukončení dohody.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.9.21 17:33
@Anonymní píše:

Kruci ženská, to je fakt marný. O pár příspěvků výš mi odkýveš, že na tvé smlouvě se nic měnit nemá a teď najednou píšeš o tom, že ti slíbili změnu na DPČ :zed:
Jestli nejsi troll, tak se na tohle vyprdni a koukej si prostě sehnat normální práci na hpp, kde za tebe budou odvádět plné daně a bude se ti to počítat na mateřskou, neschopenky, OČR a důchod. Radši končím, protože mám pocit, že tu zdarma poskytujeme poradenství člověku, který o něj buď nestojí nebo ho nedokáže ani pochopit. Jdu radši vařit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10961
20.9.21 17:37
@Anonymní píše:

S dpč můžeš být vedená na úřadu práce. Sleduje se tam ta výše, že se nepřekročí. Proč bys měla mít zájem nebýt na ÚP a mít DPČ? Čím je to pro tebe výhoda, když máš DPČ, ale nejsi na ÚP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10961
20.9.21 17:38

@unuděná vidim to stejně. Jdu uklízet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65122
20.9.21 17:46

Ty tu píšeš už poněkolikáté, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 18:16

@unuděná proboha už, dpc bez úřadu práce, co je na tom k nepochopení??? Klasická dohoda o provedení činnosti, zkrácený úvazek čili, ale u nich je dpc klasický hodinové jako hpp. Tak to vedou. A výhodnější to je, vydělám si daleko víc, než u up. A obvody mám, i teď jsem u up měla.

• Citovat
  • Upravit
19789
20.9.21 19:07
@Anonymní píše:
@Barbucha3 Máš pravdu :kytka:Pokud si najdu, tak sem už nikdy :mrgreen:
Akorát člověk se cítil potřebný, něco dělal a byly samozřejmě nějaké kačky.
Teď budu mít problém dostat z vedoucí výpověď dohodou nebo ukončení DPČ, nebo jak to vlastně napsat - musím to doložit na ÚP a praktický vysvětlit. Což bude oříšek a budu za blbce. :,(

Tak dej výpověď ty, jestli ji potřebuješ, ne? Výpověd z DPČ má výpovědní dobu 15 dnů.

A mimo to: Proč by ses nemohla zaregistrovat na ÚP, když máš DPČ? DPČ registraci na ÚP nebrání, jen DPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 19:15

@eumedon Evidentně se nechápeme. Ale už to tu rozepisovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
9880
20.9.21 19:20

@Barbucha3 naprosto s tebou souhlasím. Já bych toto brala jako poslední možnostm, nouzovku, do rodinného rozpočtu, a le rozhodně bych o to neusilovala tam být, protože když to tam vedou, tak je jasném, že nějací lidi jsou jim putna..
Navíc si myslím a ted nechci být zlá, jenom z toho mám pocit, že oni s ní stejně moc nepočítají, prostě ji mají jako zálohu, když se jim něco naskytne, když ne tak zájem nemají..
Unás takto byly holky na brigádě, a růžně při mateřské atd. a prostě byly na konci toho všeho pracovního.. Když přišla práce, první práci dostali lidi co tam mají smlouvu, na určito, neurčitou, a pak tito lidi plus si vybírali, jak kdo pracuje..
A na tu nějakou mistrovou nebo co to bylo bych se až tak nezlobila, ona je malý pán, rozkazy jdou zhora, takže si myslím, že dělá tak jak ji,, poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat