Pracovní problém, jak ho řešit ?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Trojlístek píše:
A jak vlastně ÚP zjisti, že nepracuje jedním tahem? Dokládá se jen prohlášení o výši prijmu, o tom kdy, kolik jak ani slovo.
Tak tohle vůbec netuším jak to funguje.
Budu střílet od boku - jestli je v DPČ uvedená mzda/plat, tak dle toho?? Ale tohle fakt jen tipuju. Taky je možnost, že papírově zaměstnavatel uzná těch 20 hodin, podle toho taky vyplatí mzdu/plat a zbytek dá „na černo“ na ruku
Fakt nevím jak to v těchto firmách funguje… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Trojlístek ale vy mě pořád nechápete. U UP jsme byla v limitu. Protože ani nebyly zakázky. Ale nyní se pomalu rozjíždí a tak jsme se dohodly na zkrácený úvazek, dpc, bez evidence na ÚP. Ale docházku chce vedení 8 hodin
Ale to já vůbec nezpochybňuji. Jen jsem se někoho jiného zeptala, jak vlastně ÚP zjistí, že jsi neodpracovala třeba 8 hodin v jednom týdnu každý den a ne těch 20 hodin za celý týden. Mně šlo o to rozložení, ne o prekrocenou kapacitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Jedině co nás dělí, tak to, že bydlí všichni v okolí. Já ne. Případně jsou to maminky po mateřské, jedná důchodkyně. Někdo je pod agenturou - což já nejsem..byla jsme tam z vlastní vůle. Žádný jiný rozdíl.
agenturu, důchodkyni chápu.
- Citovat
- Upravit
@Trojlístek ale up je hodinové limit v týdnu jedno ![]()
Těm jde o to, aby ses vešla do částky. Což jsem se vždy vešla, protože nebyla tolik práce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Janasas Jedině co nás dělí, tak to, že bydlí všichni v okolí. Já ne. Případně jsou to maminky po mateřské, jedná důchodkyně. Někdo je pod agenturou - což já nejsem..byla jsme tam z vlastní vůle. Žádný jiný rozdíl.agenturu, důchodkyni chápu.
MOji kamarádku vychodily, právě kvůli takové komunkaci.. Pořád chodila a ptala se jak na tom je, a jestli bude práce, atd.. Sami měli toho plnou.. všichni se o práci báli nebyla jedina, a le ona ji voalal šefovi,, jak to s ní vidí, že s tím počítá, atd. až se naštval a prostě ukončil sní pracovní záležitosti..
Já nevím, bud bych šla se normálně zaměstnat toto je fakt šílené, dělat něco jenom polovičate někde při UP,.. klasickou smlouvu ti nedají, ttřeba na skrácenou,
Příspěvek upraven 20.09.21 v 16:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Trojlístek ale up je hodinové limit v týdnu jedno
Těm jde o to, aby ses vešla do částky. Což jsem se vždy vešla, protože nebyla tolik práce.
Ale to už plácáš páté přes deváté. Ty jsi teď na DPP tam je to omezeno částkou, ale při PDČ je omezení hodinami a na to se mě @Trojlístek ptala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werajsik no, mně šlo o něco jiného. Odkaz říká, ze týdně max 20 hodin. Ale jak zjistí ÚP, kdy tam byla? Odchodi každý den 8 hodin, protože to třeba oběma vyhovuje lépe. Jak oni zjistí, že nechodila max. třeba ty 3 hodiny denně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek já mám pocitm že na konci týden chtějí výpis od zaměstnavatele, aspon známá měla brigádu a musela na konci měsíce něco nést do zaměstnání, aby ji potvrdili. Jeslti i tam mlží a kecají je věc druhá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Tak tady se domlouvá/ptá každý po odpracované směně. Případně volá šéfová. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Trojlístek UP tohle nezjišťuje. Kde jste to vzali? Up zajímá je finanční limit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@unuděná nepletu do háje už.
Všichni brigádníci co tam jsou a chodí každý den, jsou na 8 hodin..většina z nich má dpc. Někdo nový dostal DPP na dva měsíce, s tím, že pak přejde na dpc. Ale vedení chce 8hodin denně, celý týden, po až pá. Já vím, že na dpc máte mít 20h týdne a na DPP 300h ročně. Ale na to mi bylo řečeno, že ikdyz bych šla na 6h denně na dpc tak mi to dají v prémiich. Což mám od kolegyň potvrzeno. Dělají to tak. A těch 6h navrhla vedoucí sama. Najednou vedení rozhodlo 8hodin každý bez vyjímky. Ale zajímavé, že tam je paní co dělá jen na 6 každý den.
Je to jinak, máš v tom guláš. Chtěl bych vidět tu tvojí smlouvu. Ale jedno mi vysvětli: proč stojíš o brigádu u firmy, která takhle očůrává stát na daních a zaměstnance koneckonců taky? Z jakého důvodu nedávají HPP, hádej?
Vykašli se na vztek a najdi si normální práci na hlavní pracovní poměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná nemám v tom guláš
věř mi.
Já mám dpc, protože jsem byla nebo budu dál zatím vedena na ÚP. DPP bych mít nemohla. Docházela jsme na brigádu k evidenci práce, dokládala každý měsíc mzdu. Vycházelo mi to do 7.600 Kč na 56 hodin, akorát adekvátní.
Vzhledem k práci.
Kolegyně co tam jsou pod agenturou, tak mají také dpc a dělají po-pá 8 hodin. To vím..bavily jsme se o tom. Jiné kolegyně co teď nastoupily mají DPP, prý na dva měsíce
a potom jim dají dpc. A jak jsem zmínila vedení požaduje po každém chodím každý den na psům hodin.
- Citovat
- Upravit
@unuděná nepletu do háje už.
Všichni brigádníci co tam jsou a chodí každý den, jsou na 8 hodin..většina z nich má dpc. Někdo nový dostal DPP na dva měsíce, s tím, že pak přejde na dpc. Ale vedení chce 8hodin denně, celý týden, po až pá. Já vím, že na dpc máte mít 20h týdne a na DPP 300h ročně. Ale na to mi bylo řečeno, že ikdyz bych šla na 6h denně na dpc tak mi to dají v prémiich. Což mám od kolegyň potvrzeno. Dělají to tak. A těch 6h navrhla vedoucí sama. Najednou vedení rozhodlo 8hodin každý bez vyjímky. Ale zajímavé, že tam je paní co dělá jen na 6 každý den.